PC Hocası Forum


Get ve Post Metodu
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 4
Mesaj: 142
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 24-04-2016

GET METODU:
HTML ile hazırlanan bir formun metodu GET olarak belirtilirse , formda yer alan değişkenler ve bu değişkenlerin değerleri tarayıcının adres çubuğu kısmında görünür. GET metodu ile değişken taşıma bazen gerekli olsa da aslında bu yöntemin dezavantajları bulunmaktadır:
- Güvensizdir. Kullanıcı adres çubuğundaki değişken değerlerini kolayca değiştirebilir.
- GET metodu ile aktarılabilecek veri miktarı sınırlıdır. Bu durumda uzun verilerin taşınmasında veri kaybına yol açabilir ve hataların oluşmasına neden olabilir.
- Bazı durumlarda, tarayıcı Unicode karakterleri farklı yorumlayarak verilerin bozulmasına neden olabilir.

Kod:
<?php
header('content-type: text/html; charset=utf-8');
$adi = $_GET['ad'];
$soyadi = $_GET['soyad'];
echo $adi .' '. $soyadi;
?>

<form action="#" method="get">
Ad: <input type="text" name="ad"><br>
Soyad: <input type="text" name="soyad"><br>
<input type="submit" value="Gönder">
</form>

HTML form ve php kodlarını farklı sayfalarda barındırmak istemeniz durumunda HTML form kodlarındaki action parametresinin değerini "#" yerine php kodlarının bulunduğu dosyanın ismini yazmanız yeterli. Böylece form submit edildiğinde belirtilen sayfaya yönlenerek php kodlarını yorumlayacaktır.

POST METODU:
POST metodunun çalışma yapısı GET metodunda olduğu gibidir. Sadece GET metoduna göre daha güvenli olan POST metodunda submit edilen veriler tarayıcının adres çubuğunda görüntülenmez.

GET metodunda olduğu gibi aynı şekilde formumuzu oluşturuyoruz ve sadece method kısmını GET yerine POST olarak değiştiriyoruz. Php kodlarında ise $_GET olan metodumuzu $_POST olarak yeniliyoruz.

Kod:
<?php
header('content-type: text/html; charset=utf-8');
$adi = $_POST['ad'];
$soyadi = $_POST['soyad'];
echo $adi .' '. $soyadi;
?>

<form action="#" method="post">
Ad: <input type="text" name="ad"><br>
Soyad: <input type="text" name="soyad"><br>
<input type="submit" value="Gönder">
</form>

Kodları farklı sayfalarda barındırmak isterseniz yine GET metodundaki gibi action parametre değerini değiştirmeniz yeterli.
GET metodundan farklı olarak form submit edildiğinde veriler adres çubuğunda gözükmeden arkaplanda gönderilecektir.

Riskleri var ve sırf güvensiz diye GET metodu kullanmaya gerek yoktur diyemeyiz. Çünkü iki metodun da farklı kullanım alanları vardır.
2njv77n.jpg

Cevapla
.
Konu: 33
Mesaj: 2,431
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 30-09-2016

Forumumuzda görmek istediğimiz şeyler Smile eline sağlık Smile

Cevapla
.
Konu: 17
Mesaj: 3,035
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 11-12-2016

Anılarım canlandı eline sağlık kardeşim
i7 6700.msı z170a pro.evga gtx 1070 sc.16 gb ram corsair,hyperx.750 wat 80 broz psu.22 inç samsung 60 hz monitör.850 evo 256 gb ssd


Cevapla
.
Konu: 4
Mesaj: 142
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 24-04-2016

Teşekkürler. Elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım. İstediğiniz bir konu olursa belirtmeniz yeterli. Onları da paylaşırım.

Cevapla
.


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Powered by MyBB
Pchocasi.com.tr


Tasarım