PC Hocası Forum

Tam Versiyon: Sıfır toplama pc durduk yerekitleniyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar,
Sitede yeniyim konu başlığıma benzer konu göremedim var ise kusara bakmayınSmile

Kasayı sıfırdan yeni topladım sistemi kurdum fakat belirsiz ve ikazsız bir şekilde kitleniyor ya da sistem hatası alıyorum ses takılıp kalıyor reset atmadan düzelmiyor. Ram den dir diyerek bütün kombinasyonları yaptım 4 sefer format attım bios güncelledim driver leri güncelledim işlemci test soktum ram leri teste soktum bir hata çıkmadı ama ne hikmetse ya herhangi bir yüklemede yada müzik dinlerken yada oyun oynarken gidiyor yada gitmiyor boştayken gidiyor. Bütün hevesim kaçtı pişman oldun lütfen desteklerini rica ederim.bu arada ram ları 3000mhz alıncada aynısı oluyor hiç açmadı daha sonralarda geri eski halinde şu an ve birşey daha ram ları başka program ile teste soktuğumda da gidiyor.
Lütfen yardım edin.

Sistem özellikleri;
Amd ryzen5 2600x işlemci
Asus rog b350 anakart
16gb cosair 3000mhz ram
Seasonic 620w power
250 gb m2 ssd
1gb 256 bit gt9800 ekrankartı (bütçe yetmedi idareten)
1gb msı 64 bit 710gt ilede denedim.
Ramlerden olma ihtimali yüksek. 2 adet ram varsa ,tek tek denediniz mi.
İşlemci sıcaklığına baktınızmı.
Bios sürüm 4011 mi.
https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG...Desk_BIOS/
(30/07/2018, Saat: 20:45)Adem3x Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar,
Sitede yeniyim konu başlığıma benzer konu göremedim var ise kusara bakmayınSmile

Kasayı sıfırdan yeni topladım sistemi kurdum fakat belirsiz ve ikazsız bir şekilde kitleniyor ya da sistem hatası alıyorum ses takılıp kalıyor reset atmadan düzelmiyor. Ram den dir diyerek bütün kombinasyonları yaptım 4 sefer format attım bios güncelledim driver leri güncelledim işlemci test soktum ram leri teste soktum bir hata çıkmadı ama ne hikmetse ya herhangi bir yüklemede yada müzik dinlerken yada oyun oynarken gidiyor yada gitmiyor boştayken gidiyor. Bütün hevesim kaçtı pişman oldun lütfen desteklerini rica ederim.bu arada ram ları 3000mhz alıncada aynısı oluyor hiç açmadı daha sonralarda geri eski halinde şu an ve birşey daha ram ları başka program ile teste soktuğumda da gidiyor.
Lütfen yardım edin.

Sistem özellikleri;
Amd ryzen5 2600x işlemci
Asus rog b350 anakart
16gb cosair 3000mhz ram
Seasonic 620w power
250 gb m2 ssd
1gb 256 bit gt9800 ekrankartı (bütçe yetmedi idareten)
1gb msı 64 bit 710gt ilede denedim.

Selamlar, işlemci olabilir aida64 ile sistem sıcaklığına bir bakabilir misin? Hangi sıcaklıklarda donuyor, kasa üzerindeki işlemci fanının takılı olduğu pinleri kontrol et yamultmuş olabilirsin.

Birden çok hata sebep olabilir başlıcaları çözüm önerileri/sebepleri▼

Ekran kartı güç girişlerini kontrol et tam modüler psu'da, bazen ekran kartı güç kablosunu psuya bağlamayı unutanlar oluyorSmile

PSU'dan gelen güç bağlantılarını bağladın mı anakartın hem en sağ tarafına hem işlemcinin sol üst tarafıdaki yere.

Yazılımsal bir sıkıntıdan da kaynaklanabilir, driver booster işinizi görecektir.

Onboard grafik kartın var ise ekran kartını bir iptal et bakalım sonuç ne olacak

HDD olabilir, HDTUNE ile bir taratır mısınız?

W10 kullanıyorsan başlat'a/arama çubuğuna 'Mavi Ekran sorunlarını bul ve düzelt' yaz.

DVD sürücüsünü iptal et bir de öyle dene
Merhaba met 61öncelikle ilgin teşekkür ederim,
Ram ler 2 adet dediğin gibi, denedim hata almaya devam ettim sıcaklı ise kendi programında 50c gösteriyor ısınma görünmüyor.
50 derece, masaüstü ,yani işlemci boşta iken olan değermi. Öyleyse,oyuna falan girince çok yükselebilir.
Bios ,yazdığım sürümmü.
Merhaba Hun teşekkür ederim ilgin için;

Anakarttın 8pin cpu girişi takılı diğer sağ tarafta takılı, ekran kartın 6pin o da takılı asus kendi programında 50 yi geçtiğini görmedim tam yükte 60 larda gezindi hata ayılamada hata buldu fakat düzeltti ama ne kadar komut sisteminden yapmıştım. Fan pinlerini kontrol ettim norma görünüyor

Oyunda da hatta yük testinde 62c gözlemledim max, msı core froze l soğutucu takılı

Bios sürümü de daha dün güncelledim.
Bütün kabloları sök,tekrar tak.Bazen işe yarıyabiliyor.
(30/07/2018, Saat: 21:39)Adem3x Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba Hun teşekkür ederim ilgin için;

Anakarttın 8pin cpu girişi takılı diğer sağ tarafta takılı, ekran kartın 6pin o da takılı asus kendi programında 50 yi geçtiğini görmedim tam yükte 60 larda gezindi hata ayılamada hata buldu fakat düzeltti ama ne kadar komut sisteminden yapmıştım. Fan pinlerini kontrol ettim norma görünüyor

Oyunda da hatta yük testinde 62c gözlemledim max, msı core froze l soğutucu takılı

Bios sürümü de daha dün güncelledim.

söylediklerimden yapmadıklarını gerçekleştirmeyi deneyip not düşer misin, çemberi biraz daraltmak için buna ihtiyacımız var.
her şey etki ediyor olabilir çünkü.
Hayır,hayır. O değer AMD nin bu işlemci için öngördüğü max. sıcaklık değeridir. Yani senin işlemcinin sıcaklığı ile bi alakası yok. Bilgi olarak görünüyor.
(30/07/2018, Saat: 23:39)met 61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hayır,hayır. O değer AMD nin bu işlemci için öngördüğü max. sıcaklık değeridir. Yani senin işlemcinin sıcaklığı ile bi alakası yok. Bilgi olarak görünüyor.

Evet dediğin gibi bilgi amaçlıymış bir paniğe kapıldım

(30/07/2018, Saat: 22:17)Hun- Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(30/07/2018, Saat: 21:39)Adem3x Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba Hun teşekkür ederim ilgin için;

Anakarttın 8pin cpu girişi takılı diğer sağ tarafta takılı, ekran kartın 6pin o da takılı asus kendi programında 50 yi geçtiğini görmedim tam yükte 60 larda gezindi hata ayılamada hata buldu fakat düzeltti ama ne kadar komut sisteminden yapmıştım. Fan pinlerini kontrol ettim norma görünüyor

Oyunda da hatta yük testinde 62c gözlemledim max, msı core froze l soğutucu takılı

Bios sürümü de daha dün güncelledim.

söylediklerimden yapmadıklarını gerçekleştirmeyi deneyip not düşer misin, çemberi biraz daraltmak için buna ihtiyacımız var.
her şey etki ediyor olabilir çünkü.

Merhaba, 
Dediklerinizi sıraysıyla uyguladım;
Aıda64 ile cpu stress testinde 60c yi geçmedi
Güç bağlantılarını kontrol ettim hepsi olması gerektiği gibi herhangi bir bağlantı hatası göremedim
Şu pc de ethernet bağlı değil driver booster çalıştırmıyor fakat ben hepsinin güncel indirdim ve kurulumu yaptım en son
Amd olmasından dolayı dahili grafik kartı yok ama gt710 var ayrıyetten onda da aynı
***Hd tune 2dk sonra kitlendi***

(30/07/2018, Saat: 23:54)Adem3x Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(30/07/2018, Saat: 23:39)met 61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hayır,hayır. O değer AMD nin bu işlemci için öngördüğü max. sıcaklık değeridir. Yani senin işlemcinin sıcaklığı ile bi alakası yok. Bilgi olarak görünüyor.

Evet dediğin gibi bilgi amaçlıymış bir paniğe kapıldım

(30/07/2018, Saat: 22:17)Hun- Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]söylediklerimden yapmadıklarını gerçekleştirmeyi deneyip not düşer misin, çemberi biraz daraltmak için buna ihtiyacımız var.
her şey etki ediyor olabilir çünkü.

Merhaba, 
Dediklerinizi sıraysıyla uyguladım;
Aıda64 ile cpu stress testinde 60c yi geçmedi
Güç bağlantılarını kontrol ettim hepsi olması gerektiği gibi herhangi bir bağlantı hatası göremedim
Şu pc de ethernet bağlı değil driver booster çalıştırmıyor fakat ben hepsinin güncel indirdim ve kurulumu yaptım en son
Amd olmasından dolayı dahili grafik kartı yok ama gt710 var ayrıyetten onda da aynı
***Hd tune 2dk sonra kitlendi***

Dvd sürücüm zaten yok
Sayfalar: 1 2 3