PC Hocası Forum

Tam Versiyon: Laptop Ram Uyumu - Yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar,

Laptopum da şuan 4gb ram var be yükseltmek istiyorum 8 gb ram alsam 12gb olarak sorunsuz çalışır mı ?
CPU-Z'den ram özelliklerimi aşağıda ki link te paylaşırımyorum ve almak istediğim ram i paylaşıyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Laptop Ram Özelliklerim ;

[Resim: 7Dj5WY.jpg]

Almak İstediğim Ram :

https://www.hepsiburada.com/kingston-hyp...p-BD304932
Burada önemli olan ,laptopunun anakartının desteklediği ram miktarı. Laptopunun tam modelini verirsen ,bakılabilir. Ayrıca ,cpuzda anakart modeli çıkıyorsa,onu da yaz.
(27/09/2018, Saat: 21:35)met 61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Burada önemli olan ,laptopunun anakartının desteklediği ram miktarı. Laptopunun tam modelini verirsen ,bakılabilir. Ayrıca ,cpuzda anakart modeli çıkıyorsa,onu da yaz.

Kesinlikle en önemli nokta burası
Aşağıda ki bilgiler yeterlimidir ?

[Resim: 3zk0P9.jpg]
Laptopun üzerinde etikette modeli yazar. Onu söylemelisin. Anakarttan giderek bi şeyler buldum. Eğer etiketteki yazan modeli bu aşağıdaki linkte olan model ise,max 8 GB ram desteği var. Sen etiketi yine de bi yaz.

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Idea...-p/3824853
Aida64 programı ile baktım 16 gb ram destekliyor.
(28/09/2018, Saat: 07:41)LordOfTheZalim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aida64 programı ile baktım 16 gb ram destekliyor.
 Aida 64 sağlam programdır. Hata yapacağını sanmıyorum. Takın o zaman.
Aslında benim almak istediğim cevap mecvut ram in yanına almak istediğim ram i taktığımda gecikme değeri gibi bir problem olur mu ikisinide birden sorunsuz kullanabilir miyim ?

Eğer uyumsuz olursa 4 ü çıkarıp tek olarak 8gb olan ram i kullanıcam
Bu alacağın ramlerin zamanlamaları daha düşük olduğundan çok büyük ihtimal ile mevcut ramin yüksek zamanlamalarına ayak uyduracaktır.
Biostan her rami tek tek ayar imkanı varsa biraz kurcalarsın. Fakat şu var ki,birebir aynı rami bulamazsın zaten. Uyumsuzluk yani makinanın açmaması ,şu bu biraz zayıf bi ihtimal. Bence bi şekilde uyum sağlar/sağlattırırsın.Bi problem olursa,bize de bi danşırsın.

En kötü ihtimal ile 8 gb ı tek kullanırsın ki, 4 gb 'a göre anormal bi perf. artışı,yine olur.

Laptop için ,elindeki üst seviye ekran kartlı bi laptop değilse,8 gb ram zaten kafi.
(28/09/2018, Saat: 16:45)met 61 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu alacağın ramlerin zamanlamaları daha düşük olduğundan çok büyük ihtimal ile mevcut ramin yüksek zamanlamalarına ayak uyduracaktır.
Biostan her rami tek tek ayar imkanı varsa biraz kurcalarsın. Fakat şu var ki,birebir aynı rami bulamazsın zaten. Uyumsuzluk yani makinanın açmaması ,şu bu biraz zayıf bi ihtimal. Bence bi şekilde uyum sağlar/sağlattırırsın.Bi problem olursa,bize de bi danşırsın.

En kötü ihtimal ile 8 gb ı tek kullanırsın ki, 4 gb 'a göre anormal bi perf. artışı,yine olur.

Laptop  için ,elindeki  üst seviye ekran kartlı bi laptop değilse,8 gb ram zaten kafi.

Laptop ta 920M 2 GB ekran kartı var rainbow six siege suan sorunsuz oynuyorum for Honor da oynuyorum ama ram bazen yetersiz kalıyor aslında çoğu oyunu ram yetersiz olduğu için oynuyamıyorum yardımlar için teşekkür ederim ram aldıktan sonrada haber veririm değişimler hakkında  Big Grin
Sayfalar: 1 2 3