PC Hocası Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mhzden dolayı yaşadığım kafa karışıklığı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba Abra a5v13.3 sahibiyim 8gb ramim var 2400mhz ve cl16 cpu z den baktığım zaman part numberim BLS8G4S26BFSDK.8FB olarak gözüküyor bunu googlea yazdığım zaman ise 2666mhzlik ram modeli geliyor part number birebir tutuyor fakak mhz tutmuyor cpu z de max bandwith ddr4-2400 (1200mhz) yazmasına rağmen kodu arattığımda çıkan ürün 2666mhz olarak gözüküyor aida64 de ise ramim 2400mhz göüküyor tek fark orada xmp2 olarak 2666mhz göükmesi... Bu nedenşe kafam karıştı acaba bu modeli satın aLsam bir sıkıntı yaşar mıyım ? 


https://www.nanokatalog.com/Crucial-8GB-...09386.html
cpu-z programını kurun. Açılınca üstteki memory e tıklayın. Dram frequency yazan yer raminizin mevcut hızıdır.
1196 diyor benim zaten bundan haberim var konuda anlattığım gibi 2400 olduşğunu biliyorum ama part numarasını yazınca 2666mhzlik model çıkıyor karşıma ve part numarasıda tutuyor ytani sorum şu ramim aslında 2600 de ben 2400 mü kullanıyorum
(29/11/2018, Saat: 21:30)Muhammed İkbal Akkuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]1196 diyor benim zaten bundan haberim var konuda anlattığım gibi 2400 olduşğunu biliyorum ama part numarasını yazınca 2666mhzlik model çıkıyor karşıma ve part numarasıda tutuyor ytani sorum şu ramim aslında 2600 de ben 2400 mü kullanıyorum

 Ha,kusura bakma,mesajındaki cpuz kısmını görmemişim. Smile 
 Ramin ,X.M.P modu ile 2666 çalışabilen bi ram. Biosunda X.M.P seçeneği varmı. Yoksa ,manuel yapman gerekir. Ama laptop bioslarında bunlar olmayabilir.
 Biosuna bi bak. Ona göre konuşalım yani.
biosuma baktım böyle bir seçeneği yok başka bir yöntemim var mı acaba?
(29/11/2018, Saat: 21:37)Muhammed İkbal Akkuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]biosuma baktım böyle bir seçeneği yok başka bir yöntemim var mı acaba?
 Yok maalesef. ramin 2400 hızında çalışacak bu durumda.
 Alacağın ramde 2400 olsun bu durumda. 2666 da sorun çıkarmayabilir ama garanti olması açısından 2400 alın. Bi de 2400 deki voltajına voltajınada bak. Alacağın ramde aynı volt olursa daha iyi.
peki direk bu cpu zdeki yazan linkini de attığımı alsam birebir aynı olur benimde kafam rahat olmuş olur daha iyi olmaz mı ?
(29/11/2018, Saat: 21:44)Muhammed İkbal Akkuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]peki direk bu cpu zdeki yazan linkini de attığımı alsam birebir aynı olur benimde kafam rahat olmuş olur daha iyi olmaz mı ?
 Linlteki birebir aynısı ise,ki şimdi baktım aynısı,tabi ki onu alınız. Smile
çok teşekkür ederim Big Grin