22/10/2020, Saat: 18:22
(22/10/2020, Saat: 17:54)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birincisi monitörün üzerindeki USB ile monitör güncellemesi vs. bu durumum bir alakası yok. Bunu bir açıklayayım size o yanlış bilgilendirilmişsiniz öyle kalmasın bilgi aklınızda. Bir monitöre güncelleme gelirse Windows 'a kurulan kendi uygulaması üzerinden veya internet sitesindeki Support kısmından yaparsınız bu güncellemeyi. Monitör üzerindeki USB 'ler şu amaçla konumlandırılır kasa arkasına ulaşmanız monitöre ulaşmanızdan daha zor olacağı için monitör size bu kolaylığı sağlar. Aynı şey bazı klavyelerde de olan bir durumdur.
Genel görüntü özellikleri panel özellikleri açısından Gigabyte modeli daha başarılıdır. O yüzden zaten size Gigabyte modeli önerdim. Ama yok benim o USB soketlerine ihtiyacım var ille olsun derseniz ki bu bence saçma bir düşünce olur USB Çoklayıcı HUB alın monitör USB soketine göre seçilmez ama bakıp biraz daha USB 'si olan bir monitör önerisi yapabilirim. Ama dediğim gibi bu Gigabyte modeli baktığımda en iyi dengede modeldi.
USB Hub kullanıyorum, evet monitör üzerinde olması çok önemli değil. Belirttiğiniz hususu bilmiyordum usb üzerinden sisteme bağlanarak güncelleme yapılabilinir diye düşündüm o sebeple arada kaldım. Aslında uzun süredir MSI 341CQR modeline bakıyorum ama aşırı pahalı/fiyat çekilmiyor ve HDR/Parlaklık haricinde neredeyse aynı özelliklerde. Hatta youtube de ghosting sorunu vs sorunları olduğu konuşulmakta o sebeple o kadar parayı sorunlu bir versiyona vermek doğru olmaz diye düşünüyorum. Geriye AOC ve Gıgabyte kalmakta. LG pazarda görünmüyor bu segmentte veya Samsung da.
Farklı bir öneriniz varsa 144hz 34 inch te değerlendirebilirim.