• Giriş Yap
  • Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum
  • Anasayfa
  • Forum
  • Arama
  • Üyeler
  • İletişim
    • Giriş Yap
    • Üye Ol
    Giriş Yap
    Kullanıcı Adı:
    Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum › Bilgisayar ve İnternet Sorunları › Donanım Sorunları v
« Önceki 1 2 3 4 5 ... 102 Sonraki »
› Acer aspire a315-42g format sonrası fps sorunu.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gösterim Stili
Acer aspire a315-42g format sonrası fps sorunu.
yasinnc Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
Yorumları: 10
Konuları: 3
Rep Puanı: 0
09/01/2021, Saat: 20:03 (Son Düzenleme: 09/01/2021, Saat: 20:05, Düzenleyen: ugur.gozaydin.)
Öncelikle merhaba, 1 yıllık bilgisayarım bugün format attım. BIOS güncellemesi yaptım ve ekran kartlarımı güncelledim. CS:GO'da normal de 100 üstü FPS alırken format sonrası FPS 35 40 arası oldu. Laptop 2 adet ekran kartı bulunuyor. Vega 8 ve 540X. Sorunu belirtmek için MSI Afterburner programı indirdiğim de ana grafik işlemci seçim yerinde yüksek olan 540X ekran kartımı seçtiğim de bilgi ekranında ki CPU GPU sıcaklık gibi bilgiler gözükmüyor. O panel açılmıyor. Bahsettiğim durumu fotoğraf olarak eklerim. Son olarak cihazı oyun oynarken şarjdan çıkardığımda 20 25 FPS artışı oluyor. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemim:
  • İşlemci: Ryzen 5 3500U Vega Mobile gfx

• Ekran Kartı: AMD Radeon 540X 2 GB VRAM ve AMD Radeon Vega 8

• RAM: 8 GB

• 240 GB SSD
Aldığım değerler:
gpu
değer 1
değer 2
değer 3
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
Yorumları: 19,842
Konuları: 1
Rep Puanı: 2,205
09/01/2021, Saat: 20:07
Bu bağlantıdan harici GPU biriminizin kullanılmasını ayarlayıp kontrol eder misiniz.
Facebook bağlantısı: ugur.baki.g
WWW Ara
yasinnc Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
09/01/2021, Saat: 20:12
(09/01/2021, Saat: 20:07)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu bağlantıdan harici GPU biriminizin kullanılmasını ayarlayıp kontrol eder misiniz.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.Ben de Amd radeon software yüklü.Onda böyle bi ayar mevcut mudur?
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
09/01/2021, Saat: 20:34
Yeni sürümde ayarlar güç planına atılmış. Bu bağlantıdaki videoda 3.36dk. dan sonrasında ayarları gösteriyor. Sizde öyle yapın ayarlarınızı güç planından.
WWW Ara
yasinnc Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
09/01/2021, Saat: 21:25
(09/01/2021, Saat: 20:34)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni sürümde ayarlar güç planına atılmış. Bu bağlantıdaki videoda 3.36dk. dan sonrasında ayarları gösteriyor. Sizde öyle yapın ayarlarınızı güç planından.

Hocam grafik ayarlarından grafik performans tercihini steam oyunu için seçme şansım yok malesef.Benim asıl sorunum oyunlar da 100-110 fps den 30-40 a düşmesi.Tabi bu kadar büyük fps kaybı vega 8 ekran kartıyla çalıştığını düşünüyordum.En son ki kontrollerim de 540x ekran kartımın da aktif olduğunu gördüm.Fps kaybım devam ediyor.Sizce neyden kaynaklı olabilir?
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
09/01/2021, Saat: 21:30
Güç planınızı maksimuma alın. Isı kontrollerinizi yapın. Örnek olarak attığınız resimlerde 87 dereceleri falan görüyorum ekran kartı için. Bu yüksek bir rakam laptop için frekans düşüşü çok olur 80 derece üzerinde. FPS düşüşleri ile normal haldeyken aradaki ısı ve frekans farkını SS alın ve paylaşın. Anlık FPS kaybı oyunun grafik ve sahne yoğunluğuna bağlı düşer ama o kadar büyük bir düşük normal değil tabi.
WWW Ara
yasinnc Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
09/01/2021, Saat: 22:23
(09/01/2021, Saat: 21:30)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güç planınızı maksimuma alın. Isı kontrollerinizi yapın. Örnek olarak attığınız resimlerde 87 dereceleri falan görüyorum ekran kartı için. Bu yüksek bir rakam laptop için frekans düşüşü çok olur 80 derece üzerinde. FPS düşüşleri ile normal haldeyken aradaki ısı ve frekans farkını SS alın ve paylaşın. Anlık FPS kaybı oyunun grafik ve sahne yoğunluğuna bağlı düşer ama o kadar büyük bir düşük normal değil tabi.

değer3
değer2
değer1
Hocam şimdi ben zayıf olan ekran kartımı aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım.Sadece 540x ekran kartımla csgo girdim sonuç yine 40 50 fps.Şimdi ben ram takviyesi mi yapmalıyım?Sıcaklık mı yüksek soğutucu mu almalıyım?Demek istediğim önceden csgo 1920x1080 orta ayarlarda 100 fps alyordum şimdi aynı değeri almak için ne yapmalıyım?Cevaplarınız için teşekkürler.
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
09/01/2021, Saat: 22:56 (Son Düzenleme: 10/01/2021, Saat: 02:13, Düzenleyen: ugur.gozaydin.)
Öndeden aldığınız değerleri şuan alamıyorsanız donanımdan kaynaklı değildir sorun bir donanım eklemesi vs. yapmanıza gerek yok. Resimlere baktım ekran kartı kullanım sorununuz var ama bu işlemciden kaynaklı değil sanırım ısı bazlı bir sorun. Bu arada çözünürlüğü ne kadar düşürürseniz o kadar fazla darboğaza uğrarsınız bilginiz olsun.

Şimdi size önerebileceğim şeyler şunlar.
  • Güç planı önerimi zaten uyguladınız onu geçiyorum.
  • Sürücü sorununuz olabilir. Önce DDU ile sürücünüzü kaldırın ve sonra Radeon™ 540X Drivers & Support  bu sayfadan işletim sisteminize uygun sürücüyü kurup deneyin.
  • Aspire A315-42G bu bağlantıdan işletim sisteminize uygun çipset sürücüsünü indirip kurun. Aynı sayfadan uygualama altından Acer Care Center yazılımını kurup performans ve fan ayarlarınızı yapın.
  • Windows güncellemelerinizi yapın.
  • BIOS ayarlarınıza girip bellek frekansınızın XMP ayarı varsa yani bellek frekansı yükseltme seçeneği XMP ayarını aktif edip frekansı yükseltin.
Tüm bunlardan sonra sonuç alamazsanız ya Windows odaklı bir sorununuz var yada başka bir sorun var. Daha detaylı bir çözüm için Acer desteğe başvurun.
WWW Ara
yasinnc Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
09/01/2021, Saat: 23:57 (Son Düzenleme: 10/01/2021, Saat: 02:14, Düzenleyen: ugur.gozaydin.)
(09/01/2021, Saat: 22:56)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öndeden aldığınız değerleri şuan alamıyorsanız donanımdan kaynaklı değildir sorun bir donanım eklemesi vs. yapmanıza gerek yok. Resimlere baktım ekran kartı kullanım sorununuz var ama bu işlemciden kaynaklı değil sanırım ısı bazlı bir sorun. Bu arada çözünürlüğü ne kadar düşürürseniz o kadar fazla darboğaza uğrarsınız bilginiz olsun.

Şimdi size önerebileceğim şeyler şunlar.
  • Güç planı önerimi zaten uyguladınız onu geçiyorum.
  • Sürücü sorununuz olabilir. Önce DDU ile sürücünüzü kaldırın ve sonra Radeon™ 540X Drivers & Support bu sayfadan işletim sisteminize uygun sürücüyü kurup deneyin.
  • Aspire A315-42G bu bağlantıdan işletim sisteminize uygun çipset sürücüsünü indirip kurun. Aynı sayfadan uygualama altından Acer Care Center yazılımını kurup performans ve fan ayarlarınızı yapın.
  • Windows güncellemelerinizi yapın.
  • BIOS ayarlarınıza girip bellek frekansınızın XMP ayarı varsa yani bellek frekansı yükseltme seçeneği XMP ayarını aktif edip frekansı yükseltin.
Tüm bunlardan sonra sonuç alamazsanız ya Windows odaklı bir sorununuz var yada başka bir sorun var. Daha detaylı bir çözüm için Acer desteğe başvurun.
Hocam bütün cevaplarınız için çok teşekkür ederim.DDU ile sürücüleri sildim ekran kartım 540x olmasına rağmen sizin linkte ki RX 540X sürücüsünü yükledim.Csgo yüksek ayarda 50 60 70 fps arasına gidip geliyor.Eskiden 90 dan aşşağıya düşmezdi. Çipset sürücüsünü güncellemiştim.Acer care center benim laptop için fan ayarı bulunmuyor malesef.Biosta da aynı şekil.Acer desteğe sorunu belirtmiştim direk kargo ile yollamamı istediler.Son olarak ben ram yükseltmeyi düşünüyordum.Dediğiniz gibi darboğaz mevcutsa fps de yükselme göremeyeceğim.Galiba en mantıklı seçenek soğutucu almak ve ödevlerimi bitirdiğim de acer Teknik desteğe gitmek.
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
10/01/2021, Saat: 02:17
Ben yanlış link paylaşmışım GPU sürücüsünden onu düzelttim. Düzelmiş linkteki ile deneyin.

Diğer tüm ayarlar tamamsa 2. bir bellek takmak FPS artışı sağlar ama sizin sorununuz bu değil. Sizde normalde yüksek FPS veren sistem formattan sonra FPS kaybı yaşamış. Burada bellek eklemesi tamam FPS artışı sağlar ama önceden verdiği FPS miktarını almanız gerekiyor bu bellek ile sorun var yani donanım eklemesi kesin çözüm değil burada.

Size yine teknik servise verin tamam cihazı ama dediğimi anlamışsınızdır umarım.
WWW Ara
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  acer notebook 5560g Dvd rom algılamaması yalcin1975 1 26 3 saat önce
Son Yorum: ugur.gozaydin
  Laptopumda ki bip sorunu (Yardımınıza ihtiyacım var) Cesurad 5 121 25/01/2021, Saat: 05:56
  casper nirvana nb ekran gelmeme sorunu yalcin1975 0 46 22/01/2021, Saat: 19:55
Son Yorum: yalcin1975
  cs kasma sorunu SessizKatil1903 1 63 21/01/2021, Saat: 21:52
  Win 10 kurulum sorunu ๛ツ『JoKeR』 1 78 18/01/2021, Saat: 20:15

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  • İletişim
  • Yukarı Git
  • Arşiv
Kodlama: MyBB