• Giriş Yap
  • Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?
 
Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum
  • Anasayfa
  • Forum
  • Arama
  • Üyeler
  • İletişim
    • Giriş Yap
    • Üye Ol
    Giriş Yap
    Kullanıcı Adı:
    Şifreniz: Şifremi Unuttum?
     
    Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum › Bilgisayar ve İnternet Sorunları › Donanım Sorunları › Hatalar v
« Önceki 1 2 3 4 5 ... 22 Sonraki »
› Asrock B450M HDV R4.0 RAM sorunları

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gösterim Stili
Asrock B450M HDV R4.0 RAM sorunları
Hamid Tajik Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
Yorumları: 49
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 01-06-2020
Rep Puanı: 0
#1
11/11/2020, Saat: 17:20 (Son Düzenleme: 11/11/2020, Saat: 17:23, Düzenleyen: Hamid Tajik.)
Merhaba , bu konuyu uğur.gozaydın hocam ile danışmak istiyorum aslında . 
Asrock b450m hdv r4.0 anakartını kullanıyordum ve dual channel RAM kullandığımda ise mavi ekran hataları alıyordum. anakarttaki RAM slotlarında da sorun yoktu . aldığım yere mesaj atmıştım ve bugün geri dönüş geldi.

ilk başta 8gb xpg gammix d10 kullanıyordum ve aynısından bir tane daha alıp dual channel kullanmak istedim ve bilgisayardaki olan RAM'ın aynısını aldım ve taktığımda mavi ekranlar alıyordum, bu konu ile ilgili bilgisayarı satın aldığım yerden böyle bir cevap gelmiş : Belleklerin kullandığı chiplar farklı olduğu için problem olmuş olabilir .

ikinci ise , sizden RAM tavsiye almıştım ve G-Skill Flare X 2*8 3200MHz dual kit RAM'ını satın almıştım ve 4 gün bilgisayarı kullandıktan sonra mavi ekran almıştım ve bu konu ile ilgili de bilgisayarı satın aldığım yerden böyle bir cevap gelmiş : RAM'ların hızlarını 3200MHz değil de 3000MHz kullanırsan sorunun giderile bilir yazmışlar.

Bios konusunda da Asrock sayfasında : Asrock eğer pinnacle , Raven ve summit Ridge işlemci kullanıyorsanız bu bios sürümünü size önermez diye uyarı vardı ve bunu da bilgisayarı satın aldığım yere yazdım ve biostan kaynaklı bir sorun olabilir mı diye sordum ve bios ile ilgili bir sorun olmadığını söylediler .

Şimdi sizce ne yapmalıyım ? Anakartım ve işlemcim ile uyumluluk sağlayan RAM almak mı , yoksa Anakart değişikliği yapmak mı ?

Anakart : Asrock B450M HDV R4.0
işlemci : AMD Ryzen 5 2600
Ekran kartı : Palit Gtx 1660 dual
Cevapla
Ara
Cevapla
Enes Yavuz Çevrimdışı
Onursal Üye
Üye Grubu
Yorumları: 1,401
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 15-06-2019
Rep Puanı: 117
Konum: Belirtilmemiş
Cinsiyet: Bay
#2
11/11/2020, Saat: 18:40
Anakartınızın Desteklediği RAM listesinde sizin aldığınız RAM modellerini göremedim.Sorun bundan kaynaklı olabilir.Ayrıca hemen anakart değiştirmenizi gerek görmüyorum elinizde veya arkadaşınızda D41 3000 Mhz ram var ise DUAL veya Channel olarak deneyebilirsiniz.Ram destek lisesinde bu RAM görünüyor.Eğer bu RAM leri denerseniz sorunun tam olarak ne olduğu anlaşılacaktır.
Cevapla
Ara
Cevapla
Hamid Tajik Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
Yorumları: 49
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 01-06-2020
Rep Puanı: 0
#3
11/11/2020, Saat: 19:35 (Son Düzenleme: 11/11/2020, Saat: 19:36, Düzenleyen: Hamid Tajik.)
Malesef yakın çevremde kimse o RAM mevcut değil. 
3000mhz ve ya 3200mhz anakartın destek vereceği uygun fiyatlı RAM varsa satın alabilirim . 
Bütçem 750tl.
Cevapla
Ara
Cevapla
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
Yorumları: 19,865
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 11-10-2017
Rep Puanı: 2,207
Konum: 34 | İstanbul Anadolu
Cinsiyet: Bay
#4
11/11/2020, Saat: 22:28 (Son Düzenleme: 11/11/2020, Saat: 22:28, Düzenleyen: ugur.gozaydin.)
Öncelikle bu konunun benzerini dün yanıtladım. BIOS sürümü olarak ve işlemci desteği olarak sorun yaşamış yine birisi aynı anakart ve farklı RAM ile. Aldığınız bellekleri 3000MHz hızında çalıştırıp denediniz mi? Bellekleri iade etmeden birde böyle deneyin.

Ayrıca öncesinde XMP vs. hiçbir şey açmadan OC yapmadan deneyin DUAL Channel olarak ki sorun çift kanal bellek mimarisinde mi yoksa bellek frekansında mı anlayalım.
Facebook bağlantısı: ugur.baki.g
Cevapla
WWW Ara
Cevapla
« Önceki Konu | Sonraki Konu »


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  MSI B450M PRO VDH BIOS'A GİREMEME SORUNU Caner34TR 1 538 15/09/2019, Saat: 15:09
Son Yorum: ugur.gozaydin

  • Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  • İletişim
  • Yukarı Git
  • Arşiv
Kodlama: MyBB
MyBB Destek Hizmeti: İnSiDe.
Yukarı
Tam Görünüm
Konu Görünümü