• Giriş Yap
  • Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum
  • Anasayfa
  • Forum
  • Arama
  • Üyeler
  • İletişim
    • Giriş Yap
    • Üye Ol
    Giriş Yap
    Kullanıcı Adı:
    Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum › Bilgisayar ve İnternet Sorunları › Donanım Sorunları v
« Önceki 1 2 3 4 5 ... 101 Sonraki »
› Ekran Kartı Sorunu

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gösterim Stili
Ekran Kartı Sorunu
Ederici Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
Yorumları: 2
Konuları: 1
Rep Puanı: 0
04/01/2021, Saat: 01:19
1 ay önce aldığım XFX 5600 XT ekran kartım bilgisayar açıldığında ve düşük performanslar gerektiren oyun vb yazılımlarda sıkıntısız çalışırken, yüksek performans gerektiren oyunlara girdiğimde örn; pubg, warzone v.b ekrana görüntü vermeyi kesiyor. Warzoneda yeşil bir ekran, pubgde ise direk siyah ekran alıyorum. Görüntü kesikken de bilgisayar parçaları ve ekran kartımın kendisi çalışıyor. DDU ile driverını silip, ilgili kartın driverını yüklememe rağmen aynı sorunla karşılıyorum. 

R7 260x modelindeki eski ekran kartımı sisteme eklediğimde sorunsuz çalışıyor, görüntü kesilmiyor. Bahsettiğim oyunlara girebiliyorum fakat haliyle kısıtlı performans alabiliyorum.

Sorunu çözmek adına yaptıklarım ve diğer olasılıkları da değerlendirdikten sonra sorunun yeni ekran kartımda olduğunu düşünüyorum ama ben bir çözüm bulamadım.

Bir çözümü var mıdır? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Yardımcı olabilecek biri varsa şimdiden teşekkür ederim.
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
Yorumları: 19,621
Rep Puanı: 2,193
04/01/2021, Saat: 01:33
Bazı RX 500 ve 5000 serisi kartlarda marka model olarak bu sorun donanımsal veya BIOS sorunu olarak herkesin başına gelebiliyor. Yani biraz şans meselesi.

Önerdiğim yöntemler aşağıda.

1. AMD Radeon™ RX 5600 XT Drivers & Support bu konumdan WHQL yani Windows tarafından onaylanmış sürümü indirip kurun. Öncesinde AMD Cleanup Utility bu yazılım ile önceki sürümü kaldırın.
  2. Anakart BIOS sürümünüzü kontrol edin güncel değilse güncelleyin. Öncesinde anakart çipsetiniz ne ise kendi sitesinden çipset sürücünüzü kurun. AMD Chipset için bu bağlantı INTEL Chipset için bu bağlantıyı kullanın.
  3. Kartın tüm güç girişlerini kontrol edin. Gevşek yada eksik bir bağlantı olmasın.
  4. Kullandığınız görüntü kablosunuz değiştirip deneyin.
  5. Monitörün Hertz ayarını ve Windows üzerinden Hertz ayarını farklı seçenekler ile deneyin. 60/120/144/165 vs...
  6. FreeSync ayarını kapatıp deneyin ki zaten kapalıysa açıp deneyin.
  7. Ekran kartınızın Power yani güç kullanımını %10 ile 20 arasında düşürüp deneyin. Ya kartın kendi yazılımından yada AMD yazılımından hangisindeyse oradan yapabilirsiniz.
  8. Farkı bir PSU ile deneyin.
Tüm bunlar çözüm olmaz ise karta BIOS güncellemesi yapın derim ama riskli bir işlemdir. Hiç uğraşmadan kart servisine başvurmanızı tavsiye ediyorum.
Facebook bağlantısı: ugur.baki.g
WWW Ara
Ederici Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
Yorumları: 2
Rep Puanı: 0
04/01/2021, Saat: 01:45
İlginiz için teşekkür ederim. Chipset ve anakart biosum güncel dediklerinizi de tekrar gözden geçireceğim, sonuç alamazsam dediğiniz gibi servisi ile irtibat kuracağım
Ara
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Durup dururken ekran gitti. estir9 5 117 19/01/2021, Saat: 09:29
Son Yorum: ugur.gozaydin
  Win 10 kurulum sorunu ๛ツ『JoKeR』 1 60 18/01/2021, Saat: 20:15
Question Durup dururken Ekran 2 saniyeliğine kararıp geliyor hyperjazz 9 98 18/01/2021, Saat: 19:43
  Ekran açılmıyor Umut 1 51 18/01/2021, Saat: 15:07
  ekran kartı hak. cyll 1 42 18/01/2021, Saat: 06:36

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  • İletişim
  • Yukarı Git
  • Arşiv
Kodlama: MyBB