PC Hocası Forum


Gigabyte RX 580 Gaming 8 GB Açılış Sorunu
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Konu: 1
Mesaj: 2
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 02-06-2018

undefined
Gigabyte RX 580 Gaming 8 GB Açılış Sorunu
« : Bugün, 16:03 »


Merhaba bu konuyu daha öncede açmıştım fakat bir çözüme ulaşamamıştım. Bilgisayarımı açarken ekran kartımın ışıklandırmaları garip şekilde yanıyor ve geç açılıyordu sistem. Bu yanan ışıklar hem Gigabyte ışıklandırması hem fan stop ışıklandırması hem de araştırmalarıma göre ekran kartında bulunan akıllı güç ledi. Akıllı güç ledi kablonun iyi takılmamasından dengesiz güç gibi sebeplerden sabit yada flaş şeklinde yanarmış. İşin garip tarafı yeniden başlatmalarda bu sorun hiç olmuyor ve oyun performansında da bir sorun yok. Bu sorunu en başta tam hatırlamıyorum ama ekran kartı sürücüsü, chipset sürücüsü veya BIOS ile çözdüğümü hatırlıyorum. Daha sonra anakartım bozuldu ve sıfır aldım onda da aynı sorun oldu. BIOS güncelledim, ekran kartı sürücüsünü kaldırıp güncelini kurdum. Chipset sürücüsü güncelledim fakat sorun çözülmedi. PCI güç kablosunu çıkarıp tekrar taktım takılı olanı çıkarıp boştakini taktım fakat sorun çözülmedi. Ekran kartımı anakartım bozulduğunda servise gönderdiğimde yanında kontrol edilsin diye göndermiştim ve bir sorun çıkmamıştı. Gigabyte e-support ile görüştüğümde ise sistemin sürekli reset atıyor gibi gözüküyor demişti. Ne yapabilirim diye sorduğumda ise format dene dedi bende Windows 10 1803 kurdum temiz formatla sorun yine aynı sizce hangi parçadan kaynaklanabilir hangi parçaları garantiye göndermeliyim lütfen yardım edin. Sistemim;
- Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 anakart
- Gigabyte RX 580 Gaming 8 GB ekran kartı
- Ryzen R5 1500X işlemci
- Kingston Hyper X Fury 8 GB 2666 MHZ CL15 RAM
- High Power 600 Watt 85 Bronze PSU
- WD 1 TB 7200 RPM 64 MB HDD
- Samsung 850 EVO 250 GB SSD
Soruna ait kendi çektiğim video;
https://youtu.be/1SEF3O0fGfA

Alıntı
.
Konu: 2
Mesaj: 2,991
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 11-10-2017

Herşeyi denemiş sayılırsın 3 olasılık var aklıma gelen. 1. si Güç kaynağı, başka bir güç kaynağı ile test edebilirsin güç akışında bir problem olabilir bazı sistemler düzgün akış olamayan durumlarda bile yıllarca ufak tefek sorunlarla çalışabiliyor. 2. si RAM, silgi ile RAM 'lerin uçlarını sil sonra diş fırçası ile temizle yuvayıda toz kalmayacak şekilde fan / süperge vs. gibi bir şey ile temizle. Son olasılıklar Ekran kartında bir arıza vardır ki bu ihtimal eğer daha önce servise gitti ise göz önüne alınmıştır sorun yoksa geri gönderilir ki sende öyle diyorsun son ihtimal RAM sorunu olabilir. Arızalı RAM olabilir bunu da şu şekilde test edebilirsin. Başlata Windows Bellek Tanılama yaz ve gir ve açılan pencerede Şimdi yeniden başlat seçeneğine tıkla bu işlem Windows 'u yeniden başlatacak ve sistemde ki RAM miktarına göre süresi değişecektir. Sistem yeniden başlar testin sonucunda ve sonuç raporuna bakmak için ise Başlat ikonuna sağ tıkla ve Olay Görüntüleyicisine tıkla veya bunu başlata yaz ve gir, açılan pencerede Windows Günlükleri başlığına tıkla ve alt meniden Sistem 'e tıkla ve tarih sıralamasında MemoryDiagnostics-Results başlığına bul ve tıkla alt pencerede sorun varsa belirtilir sorun yoksa aşağı/yukarı 12 cümlelik bir kelime ile sonunda no errors yazar. Böyle ise RAM 'ler sorun değil demektir bu varsayımı es geçebiliriz demek. Diğerlerine bakmak gerekiyor bu sonuç neticesinde.

Alıntı
.
Konu: 1
Mesaj: 2
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 02-06-2018

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu sorunu daha öncede yaşadığımı ve bios chipset yada ekran kartını güncelleyerek çözdüğümü söylemiştim. Sistemi yeniden başlatmalarda bu sorun olmuyor veya bilgisayarı tekrar kapatıp tekrar açınca bu sorun olmuyor. Başka üyesi olduğum bir forumdaki bir abi bana cold boot olabileceğini söyledi. Bunu biraz araştırdım ve gerçekten benim sorunumla uyuştuğunu düşünüyorum. Cold boot sistem eğer uzun süre elektriksiz kaldığında ilk açılışta uzun sürede yada resetleyerek açarmış. Bende bugün sistemimi açtım ve geç sorunlu olarak açıldı bilgisayarla vakit geçirdim dedim kapatıyım bilgisayarı kısa bir süre sonra açayım dedim ve açtığımda sistem sorunsuz şekilde açıldı mesela yarın yine açacağım sorunlu olarak açılacak çünkü uzun süre elektriksiz kaldı sistem. Bu sorunu kimisi bios güncelleyerek çözmüş kimisi anakart değiştirerek. Zaten gigabyte anakartlarda biraz daha sık görülüyormuş. Benim şuanki biosum zaten güncel. Önceden sorunsuz kullandığım eski bir bios sürümüne dönerek test etmeyi düşünüyorum olmaz ise eğer anakartı servise gönderip msi veya asus anakart alacağım bu gigabyte bana fazla sorun yaşattı. Bakalım durumlar ne olacak bilgisayarı aldığım günden beri ağız tadıyla kullanamadım bu sorunları çözmeye çalışırken parayla aldığım oyunları bile yükleyip oynayamadım neyse hayırlıı olsun inşallah çözerim.

Alıntı
.
Konu: 2
Mesaj: 2,991
Cinsiyet: Bay
Kıdem: 11-10-2017

Anladım. Bu tür bir sorun olacağını düşünememişim, ancak uzun süredir yani yıllardır böyle bir sorunla karşılaşmadım bu yüzden aklıma gelmedi. Bende GIGABYTE bir anakart kullanıyorum ve memlekete tatile gitmiştim PC tüm yaz boyunca kapalı kaldı ve döndüğümde sorunsuz aynı hızda çalışıyordu bu yüzden marka bazlı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Neyse gelişmeleri burada paylaşırsınız.

Alıntı
.


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Exclamation Ekran Kartı Sorunu Draj 3 89 30/11/2018, Saat: 18:17
Son Yorum: met 61
  E.Kartı model ismi sorunu Yavuz Akarsu 2 51 28/11/2018, Saat: 16:32
Son Yorum: ugur.gozaydin
  GTA 5 KASMA SORUNU Çağdaş Aydın 7 110 05/11/2018, Saat: 18:29
Son Yorum: ugur.gozaydin
Question 2. Monitör Görüntü Sorunu Midas 3 130 21/10/2018, Saat: 13:31
Son Yorum: ugur.gozaydin
Information Acer Aspire 5741g Ekran Kartı Sorunu tayfun_000 2 155 16/10/2018, Saat: 20:52
Son Yorum: tayfun_000

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Powered by MyBB
Pchocasi.com.tr


Tasarım