• Giriş Yap
  • Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum
  • Anasayfa
  • Forum
  • Arama
  • Üyeler
  • İletişim
    • Giriş Yap
    • Üye Ol
    Giriş Yap
    Kullanıcı Adı:
    Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Veya sosyal ağ hesabınızla giriş yapın
PC Hocası Forum › Bilgisayar Bileşenleri › Sistem Toplama Tavsiyeleri v
« Önceki 1 2 3 4 5 ... 132 Sonraki »
› pc toplama

Toplam (2) Sayfa: 1 2 Sonraki »
Konu Kapalı 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gösterim Stili
pc toplama
eren yılmax Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
Yorumları: 7
Konuları: 1
Rep Puanı: 0
24/03/2021, Saat: 21:54 (Son Düzenleme: 24/03/2021, Saat: 23:17, Düzenleyen: eren yılmax.)
Arkadaşlar merhaba ben Amerika'dan ( System Builder - Ryzen 9 3900X 3.8 GHz 12-Core, GeForce RTX 3080 10 GB Founders Edition, iCUE 220T RGB Airflow ATX Mid Tower - PCPartPicker ) bu sistemi toplamak istiyorum. sistem uyumluluğu hakkında hiçbir bilgim yok değiştirmem gereken bir şey var mı?  bakabilir misiniz?. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
Yorumları: 21,738
Rep Puanı: 2,519
24/03/2021, Saat: 21:59
Verdiğiniz bağlantıda seçilmiş bir bileşen yok.
Facebook bağlantısı: ugur.baki.g
WWW Ara
eren yılmax Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
24/03/2021, Saat: 23:17 (Son Düzenleme: 24/03/2021, Saat: 23:18, Düzenleyen: eren yılmax.)

(24/03/2021, Saat: 21:59)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Verdiğiniz bağlantıda seçilmiş bir bileşen yok.
System Builder - Ryzen 9 3900X 3.8 GHz 12-Core, GeForce RTX 3080 10 GB Founders Edition, iCUE 220T RGB Airflow ATX Mid Tower - PCPartPicker bu olacaktı
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
24/03/2021, Saat: 23:24
Daha iyi bileşenler ile düzenlenebilir. Bu halde pek iyi sayılmaz. PC nin amacı nedir? Yani oyun mu iş mi ne amaçla kullanılacak? Ayrıca OEM yada Retail key alın bir Windows için 100 dolar çok saçma bir fiyat olur.
WWW Ara
eren yılmax Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
25/03/2021, Saat: 00:37
(24/03/2021, Saat: 23:24)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha iyi bileşenler ile düzenlenebilir. Bu halde pek iyi sayılmaz. PC nin amacı nedir? Yani oyun mu iş mi ne amaçla kullanılacak? Ayrıca OEM yada Retail key alın bir Windows için 100 dolar çok saçma bir fiyat olur.
sistemi cad cam programları ve oyun için kullanacağım 3000 dolar bütçem var. neleri değiştirmem gerekli sizce? 
(listede 2290 dolar  yazıyor ekran kartı piyasada bulunmadığı için rtx 3080nin fiyatını hesaplamamış. onunla birlikte tam 3000 e tamamladım.)
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
25/03/2021, Saat: 00:42 (Son Düzenleme: 25/03/2021, Saat: 00:49, Düzenleyen: ugur.gozaydin.)
$2315.54 Sistem - Bu daha iyi bir sistem sizin için.
  • İşlemciyi 5800X olarak güncelledim. Seçtiğiniz 3900X işlemcisinden çok ama çok daha performanslı bir işlemcidir. Hem FPS anlamında hem iş anlamında daha mantıklı bir yatırımdır. Eğer çekirdek sayısından dolayı ise seçiminiz 5900X ile güncelleyebilirsiniz işlemciyi.
  • Anakart , Kasa ve Soğutucu değişebilir ama bu şekilde çok güçlü bir anakart ile ki kendisi 90 Amper güç yapısı olan bir anakarttır ve bu güçte anakart sayısı bir elin 5 parmağını geçmiyor kompakt bir kasada güzel bir sistem oldu.
  • PCIe 4.0 M.2 disk almak varken bu bütçeye PCIe 3.0 alınmaz. SABRENT markasından PCIe 4.0 kaliteli ve performanslı bir ürün seçtin. HDD disk alıp gereksiz ses yaratmanın bu tarzda pahalı bir sistemde pek bir mantığı olmadığından 1 TB M.2 + 1 TB SATA SSD koydum sisteme.
  • RAM olarak daha iyi yongalara sahip bir bellek seçtim.
  • Güç kaynağını çok daha kaliteli bir ürün ile değiştirdim.
  • Soğutucuyu daha performanslı ve kaliteli bir ürün ile değiştirdim.
  • Kasayı anakarta uygun seçtim ve ona göre ekstra 3 adet seçtiğinizden daha kaliteli performanslı bir fan kiti koydum.
  • Ekipman seçimini oldukça iyi ve kaliteli bir markadan ROCCAT markasında set olarak oluşturdum. Klavye Optik mekanik düşük profil bir üründür piyasada eşi benzeri pek yoktur. Kulaklığı gerçek 5.1 ürün seçtim oda eşi benzeri pek olmayan bir üründür. Mouse olarak yine çok popüler ve kaliteli , performanslı bir ürün olan Kome AIMO Remastered ürününü seçtim. Bunlara ek olarak sizin koyduğunuz Stereo hoparlör takımını çıkarttım ve yerine 2.1 kaliteli bir ses sistemi ekledim. 
  • Monitör olarak daha iyi bir ürün seçtim. IPS panel ve 0.5ms gibi bir panel süresi ile oldukça düşük INPUT LAG süresine sahip kaliteli performanslı bir monitör olan Gigabyte M27Q ürünü ile değiştirdim sizin seçtiğiniz ürünü.
Karar sizin ben önerimi yaptım. Eğer 3000 Dolar bütçenizi sonuna kadar kullanmak isterseniz birkaç değişiklik yapabilirim ama sistem bu haliyle oldukça iyi durumda. Sadece kasayı ufak bir sistem olarak toplamak istemezseniz anlarım bunu değiştirebilirim ama dediğim gibi 90 Amper güç yapısına sahip güçlü bir anakart pek yok bu ürün oldukça iyi olduğundan anakartı miniITX seçtim ve kasayıda ona göre seçtim. Sistemi buna göre toparladım.
WWW Ara
eren yılmax Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
25/03/2021, Saat: 01:10
(25/03/2021, Saat: 00:42)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: $2315.54 Sistem - Bu daha iyi bir sistem sizin için.
  • İşlemciyi 5800X olarak güncelledim. Seçtiğiniz 3900X işlemcisinden çok ama çok daha performanslı bir işlemcidir. Hem FPS anlamında hem iş anlamında daha mantıklı bir yatırımdır. Eğer çekirdek sayısından dolayı ise seçiminiz 5900X ile güncelleyebilirsiniz işlemciyi.
  • Anakart , Kasa ve Soğutucu değişebilir ama bu şekilde çok güçlü bir anakart ile ki kendisi 90 Amper güç yapısı olan bir anakarttır ve bu güçte anakart sayısı bir elin 5 parmağını geçmiyor kompakt bir kasada güzel bir sistem oldu.
  • PCIe 4.0 M.2 disk almak varken bu bütçeye PCIe 3.0 alınmaz. SABRENT markasından PCIe 4.0 kaliteli ve performanslı bir ürün seçtin. HDD disk alıp gereksiz ses yaratmanın bu tarzda pahalı bir sistemde pek bir mantığı olmadığından 1 TB M.2 + 1 TB SATA SSD koydum sisteme.
  • RAM olarak daha iyi yongalara sahip bir bellek seçtim.
  • Güç kaynağını çok daha kaliteli bir ürün ile değiştirdim.
  • Soğutucuyu daha performanslı ve kaliteli bir ürün ile değiştirdim.
  • Kasayı anakarta uygun seçtim ve ona göre ekstra 3 adet seçtiğinizden daha kaliteli performanslı bir fan kiti koydum.
  • Ekipman seçimini oldukça iyi ve kaliteli bir markadan ROCCAT markasında set olarak oluşturdum. Klavye Optik mekanik düşük profil bir üründür piyasada eşi benzeri pek yoktur. Kulaklığı gerçek 5.1 ürün seçtim oda eşi benzeri pek olmayan bir üründür. Mouse olarak yine çok popüler ve kaliteli , performanslı bir ürün olan Kome AIMO Remastered ürününü seçtim. Bunlara ek olarak sizin koyduğunuz Stereo hoparlör takımını çıkarttım ve yerine 2.1 kaliteli bir ses sistemi ekledim. 
  • Monitör olarak daha iyi bir ürün seçtim. IPS panel ve 0.5ms gibi bir panel süresi ile oldukça düşük INPUT LAG süresine sahip kaliteli performanslı bir monitör olan Gigabyte M27Q ürünü ile değiştirdim sizin seçtiğiniz ürünü.
Karar sizin ben önerimi yaptım. Eğer 3000 Dolar bütçenizi sonuna kadar kullanmak isterseniz birkaç değişiklik yapabilirim ama sistem bu haliyle oldukça iyi durumda. Sadece kasayı ufak bir sistem olarak toplamak istemezseniz anlarım bunu değiştirebilirim ama dediğim gibi 90 Amper güç yapısına sahip güçlü bir anakart pek yok bu ürün oldukça iyi olduğundan anakartı miniITX seçtim ve kasayıda ona göre seçtim. Sistemi buna göre toparladım.
yazdıklarınızı okurken pc toplama konusunda hiçbir şey bilmediğimi fark ettim resmen. mini bir kasa toplamak istemiyorum işin aslı görünüş olarak da daha çok ben oyun bilgisayarıyım diyen bir kasa yapısı var aklımda bir de ekran olarak flat yerine curved kullansam oyunlarda vs sıkıntı olurmu?
Yardımınız için çok teşekkürler. 
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
25/03/2021, Saat: 01:13
İş kullanımınız olduğundan dolayı size tavsiyem Flat bir ekran alın ve mutlaka IPS panel olsun. Size o yüzden önerdiğim monitörü almanızı tavsiye ederim. Bileşenleri büyük kasa ise güncelleyeceğim.
WWW Ara
eren yılmax Çevrimdışı
Yeni Üye
Üye Grubu
25/03/2021, Saat: 01:18
(25/03/2021, Saat: 01:13)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İş kullanımınız olduğundan dolayı size tavsiyem Flat bir ekran alın ve mutlaka IPS panel olsun. Size o yüzden önerdiğim monitörü almanızı tavsiye ederim. Bileşenleri büyük kasa ise güncelleyeceğim.

Anladım teşşekkür ederim.
Ara
ugur.gozaydin Çevrimdışı
< Fiyasko Hayat >
Co - Admin
25/03/2021, Saat: 01:25 (Son Düzenleme: 25/03/2021, Saat: 01:26, Düzenleyen: ugur.gozaydin.)
$2555.32 Fiyat bu seviyeye yükseldi ama değdi. Kasa, Anakart, PSU ve Soğutucuyu değiştirdim.
  • Anakart ilk önerdiğim ufak Gigabyte model kadar güçlü değil o 90 Amper güç yapısına sahipti bu model 70 Amper güç yapısına sahip ama piyasanın 90 Amperden sonra en güçlü modellerinden birisidir. Zaten 90 Amper gibi 70 Amper anakartta çok yok piyasada.
  • Kasayı daha geniş iç hacimli bir ürün ile değiştirdim marka olarak yine çok başarılı bir markanın ürünü. Sıvı soğutmayı yan tarafa yada öne montajlarsınız koyduğum 3 'lü fan setinden 2 adet yaptım kasadaki tüm fan yuvalarını kullanmış olacaksınız sıvı soğutma ile beraber.
  • Hazır bir şeyleri yükseltiyorken PSU ürününü enerji tasarrufu daha iyi olsun diye Platinium seviyesine çıkarttım. Yine marka model olarak çok iyi bir ürün kendisi.
  • Sıvı soğutmayı aynı modelin 360mm olanı ile değiştirdim. Zaten çok başarılı bir üründü 240mm buda rakipsiz bir ürün. Aslında 420mm olanını koyacaktım kasayıda onda göre değiştirecektim ama stokta bulamadım. O yüzden 360mm modeli seçtim.
Bu değişimler ile alabilirsiniz sistemi. Oldukça başarılı oldu.
WWW Ara
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Toplam (2) Sayfa: 1 2 Sonraki »
Konu Kapalı 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  i3 10.Nesil PC TOPLAMA 57Alay 4 86 08/04/2021, Saat: 21:08
Son Yorum: LordGrimTR
Wink 9000TL'ye bilgisayar toplama kayrakaranfil 1 102 29/03/2021, Saat: 22:59
Son Yorum: ugur.gozaydin
  Sistem Toplama Önerisi Sanalask 12 334 26/03/2021, Saat: 22:41