(31/12/2020, Saat: 16:38)ugur.gozaydin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: - Öncelikle RAM miktarınız nedir bilmiyorum ama 8GB sınır varsa anlık FPS drop RAM kullanımında sınırındaysanız olabilir. Bellek sayınız neyse 1/2 veya 4 artık neyse anakartınızda doğru yuvalara taktığınızdan emin olun. Her anakartın bellek sayısına göre bir hangi yuvaların kullanılması gerektiği yazar kitapçığında. Buda değilse anakart RAM XMP ayarınızı kapalı konuma alıp deneyin.
- Bunlardan sonra ilk önereceğim şey şunlar. Öncelikle anakart çipsetiniz kurulu değilse AMD 'nin sitesinden anakartınıza uygun çipseti kurun ve sonrasında anakart BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin.
Bunları yaptıktan sonra sistem bileşenlerininiz tamamını yazın ve yukarıdakilerin sonucunu paylaşın.
ekran kartı: XFX Radeon rx 5600 xt thicc 3 ultra
işlemci : r5 3500x 3.6 ghz (4.1ghz turbo)
ram: 2x8 16gb 3000 mhz xmp aktif
anakart: msi b450m a pro max
depolama : su 630 480gb ssd
güç kaynağı: game power 650w 80+
sistemi incehesaptan hazir olarak geldi hersey takiliydi
bios anakart çipset falan hepsi kurulu güncel sitesinden manual olarak güncelledim yükledim
parçalarda ısınma sorunu yok kontrol ettim işlemci ve ekran kartını stres testine soktum sağlam çıktı
ekran kartı driverları güncel herşey güncel windows güncel
ve ayriyetten csgo da pingim yok ama pingim varmış gibi silah takıla takıla çekiyo oyunda bazen ışınlanıyorum falan
teşekkürler