05/03/2020, Saat: 00:40
(Son Düzenleme: 05/03/2020, Saat: 05:44, Düzenleyen: ugur.gozaydin.)
Arkadaşlar Merhabalar, Hepinizi saygıyla selamlarım. Yeni toplayacağım sistem için artık son düzlüğe geldim ve sizlerin fikrilerini almak istedim. Bazı sorularım olacak. Aşağıda belirteceğin bazı kategorilerde bazı parçalar arasında gidip geliyorum. Yardım eden arkadaşlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Anakart;
ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI)
(Anakart hususunda ilk başta MSI Pro Carbon Wifi alacaktım fakat yaptığım araştırmalarda MSI kartların vrm mofset yapılarının kötü olduğu hususunda bilgiler vardı)
Ekran Kartı;
MSI GeForce RTX 2070 Super GAMING X TRIO
GIGABYTE AORUS GeForce RTX 2070 SUPER
(Arkadaşlar Gigabyte'ın çekirdek hızı 1905Mhz, MSI'ın 1815Mhz lakin Msi'ın kutusundan incelediğim kadarıyla kart eğilmesin diye destek paneli çıkıyormuş sizce hangisini seçmeliyim.)
İşlemci;
AMD Ryzen 7 3800X
(3800X'in stok fanının yetersiz olduğu hususunda bir kaç konu görmüştüm bilen arkadaşlardan bu hususta da bilgi rica ediyorum.
Ram;
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO
Kasa;
CORSAIR iCUE 220T RGB Airflow
(Önerebileceğiniz başka bir kasa varsa da belirtirseniz çok memnun olurum)
Güç Kaynağı;
CORSAIR RM850 850W 80+ Gold Full Modüler
Harddisk;
SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm
SSD;
SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3200MB Yazma)
Son olarak Nisan ayında Intel'in 10. Nesil işlemleri piyasaya çıkacakmış siz 1 ay kadar daha bekleyip 10. Nesil İşlemcileri gördükten sonra mı toplamalıyım 4. Nesil Ryzen'lar için daha vakit olduğu konuşuluyor. Şimdiden değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
Anakart;
ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI)
(Anakart hususunda ilk başta MSI Pro Carbon Wifi alacaktım fakat yaptığım araştırmalarda MSI kartların vrm mofset yapılarının kötü olduğu hususunda bilgiler vardı)
Ekran Kartı;
MSI GeForce RTX 2070 Super GAMING X TRIO
GIGABYTE AORUS GeForce RTX 2070 SUPER
(Arkadaşlar Gigabyte'ın çekirdek hızı 1905Mhz, MSI'ın 1815Mhz lakin Msi'ın kutusundan incelediğim kadarıyla kart eğilmesin diye destek paneli çıkıyormuş sizce hangisini seçmeliyim.)
İşlemci;
AMD Ryzen 7 3800X
(3800X'in stok fanının yetersiz olduğu hususunda bir kaç konu görmüştüm bilen arkadaşlardan bu hususta da bilgi rica ediyorum.
Ram;
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO
Kasa;
CORSAIR iCUE 220T RGB Airflow
(Önerebileceğiniz başka bir kasa varsa da belirtirseniz çok memnun olurum)
Güç Kaynağı;
CORSAIR RM850 850W 80+ Gold Full Modüler
Harddisk;
SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm
SSD;
SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3200MB Yazma)
Son olarak Nisan ayında Intel'in 10. Nesil işlemleri piyasaya çıkacakmış siz 1 ay kadar daha bekleyip 10. Nesil İşlemcileri gördükten sonra mı toplamalıyım 4. Nesil Ryzen'lar için daha vakit olduğu konuşuluyor. Şimdiden değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.