Yorumları: 10
Konuları: 2
Rep Puanı:
0
Merhabalar buralarda yeniyim ve ilk defa pc topladım uyumluluk ile ilgili içimde bi şüphe kalmaması, parçalar hakkında tavsiye almak istiyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Sistem
AMD Ryzen 5 3500x
Msi 1660 super gaming
Gigabyte b450 s2h
Adata gammix d30 (8+8 GB)
JamesDonkey 480GB SSD
GamePower 550W horizon mesh
Yorumları: 19,445
Konuları: 1
Rep Puanı:
2,176
Bütçe veriseniz daha net yardımcı olabiliriz.
Rep Puanı:
0
Bu sistem parça alınan siteye göre 6500-7000 arası oynuyoe ve benimde bütçem 7000 tl
Yorumları: 1,401
Konuları: 0
Rep Puanı:
117
Hazır sistem önerisi mi istersiniz yoksa farklı firmalardan ayrı ayrı alınan bileşenler olursa kendiniz montaj yapabilir misiniz ?
Rep Puanı:
0
01/12/2020, Saat: 12:14
(Son Düzenleme: 01/12/2020, Saat: 12:33, Düzenleyen: eyup.)
Hocam benim yazdığım kasa önü full mesh yapılı, sizin yazdıklarınız havalandırması daha kısıtlı gibi ne dersiniz
Birde işlemci de 2.90 ghz destekliyor ryzen 5 3600 3.9 destekliyor ramlerde pek bi fark olur mu?
Kaliteli oyun oynayıp yayın yapabileceğim OC de yapabileceğim bir pc toplamak istiyorum oyun ağırlıklı
Rep Puanı:
2,176
Birinci sorunuz için bir problem yok kaliteli ve hava akışı sorunsuz bir kasadır. Kasada önemli olan fan gücü ve kasanın hava kanalları olarak izin verecek bir yapıda olmasıdır. Önde 2 adet 20cm en büyük boydan fan var ve hava akşında sorun olmayacak kanallara sahip yani bu bir sorun değil içiniz rahat olsun.
İşlemcilerin stok GHz hızları ve turbo frekansları farklıdır. Siz frekansları yanlış almışsınız AMD ve INTEL 'in kendi sitelerinden bakın doğru frekanslara stok ve turbo hızları yazar orada. Ayrıca mimarileri farklı olduğundan tek başına frekans AMD yada INTL için bir sonuç belirtmez yani bu yanlış bir dürünce. Ayrıca bellek önerilerimi INTEL ve AMD için özellikle ayrı ayrı önerdim. Bir sorun yok sistemler tam uyumlu ve performans farkı işlemci odağında yok denecek gibi bir şey. INTEL çok az avantajlı ama AMD 'nin ileride yükseltme seçenekleri daha iyi yani ben olsam AMD seçerdim.
OC yapma olayına gelirsek OC bir sistem alırken önemsiz bir kriterdir yani burada en doğru en mantıklı en performanslı sistemi almak mantıklıdır. Baz ana FPS kaynağı her zaman ekran kartıdır yani burada işlemci OC olabilen model olsun yok anakart buna destek versin gibi sistem geneli için önemsiz şeylere takılmanın bir anlamı yok. INTEL sistemde OC yapamazsınız o sistemin anakart ve işlemci olarak yapısı öyle ki gerekte yok zaten. AMD sisteme yapabilirsiniz ama yine gereksiz bir şey tam uyumlu sistem OC yapmanın bir manası yok.
İşin özeti size önerdiğim sistemlerde sıfır sorun ve sıfır uyumsuzluk söz konusu. İçiniz rahat olsun fiyatlar değişmeden kararınızı verip sistemlerden birisini seçin. Zira akşama kadar fiyatlar artabilir stoklar bitebilir. Çok karşılaşıyorum bu ara bu saçmalık ile. İnsanlar bekleyip fırsatları kaçırıyorlar sonra pişman oluyorlar. Dolar bu kadar oynak pandemiden dolayı stoklar bu kadar az iken kararınızı bence çabuk vermen.
Rep Puanı:
0
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bir kez daha farkınızı ortaya koydunuz. Benim ilk başta topladım sistem nasıl yani parçaların uyuşmama sorunu var mı
Rep Puanı:
2,176
Sizin sistemde bileşen uyumsuzluğu yok. Ancak Kasa , PSU ve SSD marka modelleri hiç iyi değil. Ayrıca o bütçeye çok daha iyi sistemler alınabiliyorken o sisteme o para verilmez.