10.000 tl ekran kartı önerisi

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Herkese merhaba. İyi günler dilerim.
Sorum şu. Ryzen 5 5600 işlemcili bir bilgisayar topluyorum. 10.000 tl bandında bi ekran kartı arıyorum. Rtx 3060 önerisi çok aldım. Fakat bir sürü 3060 üreten farklı markalar var ve herbirinin ayrı bi özelliği var iyisi veya kötüsü gibi. Bir fikri veya önerisi olan varsa çok memnun olurum.

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Sorum şu. Ryzen 5 5600 işlemcili bir bilgisayar topluyorum. 10.000 tl bandında bi ekran kartı arıyorum. Rtx 3060 önerisi çok aldım. Fakat bir sürü 3060 üreten farklı markalar var ve herbirinin ayrı bi özelliği var iyisi veya kötüsü gibi. Bir fikri veya önerisi olan varsa çok memnun olurum.
ben zotac 3060 12 gb twin edge ekran kartı kullanıyorum gayet memnunum ama senin bütçen yetiyor 3060 ti de alabilirsin sana kalmış bişey

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Sorum şu. Ryzen 5 5600 işlemcili bir bilgisayar topluyorum. 10.000 tl bandında bi ekran kartı arıyorum. Rtx 3060 önerisi çok aldım. Fakat bir sürü 3060 üreten farklı markalar var ve herbirinin ayrı bi özelliği var iyisi veya kötüsü gibi. Bir fikri veya önerisi olan varsa çok memnun
Hocam öncelikle merhaba bende zotac almani öneririm hem diğerlerinden ucuz olup cok fark yaratmamasi hemde aklına takılan başka şeyleri gelistirebilirsin zotac candır bendede zotacin 3050 si var

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Hocam öncelikle merhaba bende zotac almani öneririm hem diğerlerinden ucuz olup cok fark yaratmamasi hemde aklına takılan başka şeyleri gelistirebilirsin zotac candır bendede zotacin 3050 si var
Anladım hocam sağolun bu konuda kafam çok karışıktı enazından artık yönelebileceğim bi marka var

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Anladım hocam sağolun bu konuda kafam çok karışıktı enazından artık yönelebileceğim bi marka var
Birsey degil hocam dediğim gibi zotac zorluk çıkarmaz hem elinde paranda kalır bazı parçalarını geliştirirsin belki sadece 1 tb hardisk alırsın

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Rx 6700xt alabilirsin 3060 dan çok daha iyi bir kart. Hem de amd ekran kartı ve işlemci kullanarak sam açıp performansı yükseltebilirsin.

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Peki ekran kartı nasıl. Performans, gürültü, ısınma gibi ?
Performans hangi 3060 ın hangi markasını alırsan al aynı olur gürültüsü gayet normal ısınması Max 72 derece ve RX 6700 de aldim driver sorunlari yaşadığım için iade edip 3060 aldım

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
3060ti öneririm.
Donanım ile ilgi olduğunuz yazıyor. Bişey soracağım. B 550 m pro ana kart aldım. Sadece pro modeli. Ryzen 5 5600 işlemci taksam bıos güncellemesi yapmam fln gerekir mi. Veya ne bileyim bi sıkıntı olurmu. İnternette araştırdım fakat tutarsız yorumlar var hep. Siz ne dersiniz bu konuya

3060ti öneririm.
Artı olarak ana kart kutusunda 3. Nesil işlemcim ile uyumlu yazıyor.
IMG_20221104_180332.jpg
bu şekilde

Son düzenleme:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Donanım ile ilgi olduğunuz yazıyor. Bişey soracağım. B 550 m pro ana kart aldım. Sadece pro modeli. Ryzen 5 5600 işlemci taksam bıos güncellemesi yapmam fln gerekir mi. Veya ne bileyim bi sıkıntı olurmu. İnternette araştırdım fakat tutarsız yorumlar var hep. Siz ne dersiniz bu konuya

Artı olarak ana kart kutusunda 3. Nesil işlemcim ile uyumlu yazıyor. Ekli dosyayı görüntüle 10775bu şekilde
Orada yazan 3. nesilden kastı daha çok apu gibi geldi, yani apu işlemcilerde de kullanılabilir gibi. Ama kesinlikle emin değilim. B550, 5600 e uyumlu onda sorun yok. Bios up genelde b450 de istiyor. Daha iyi bilen vardır @BilgisayarcıGenç @mutlu

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Orada yazan 3. nesilden kastı daha çok apu gibi geldi, yani apu işlemcilerde de kullanılabilir gibi. Ama kesinlikle emin değilim. B550, 5600 e uyumlu onda sorun yok. Bios up genelde b450 de istiyor. Daha iyi bilen vardır @BilgisayarcıGenç @mutlu
Kutuda bir yazı daha buldum. Çok ince yazıldığı için resim koymayacağım. 3. Nesil ve gelecek nesil işlemcileri bıos güncellemesi ile destekler diye. En nihayetinde destekliyor. İçim rahatladı bi nebze. Daha iyi bileneler de bi yorum yaparlarsa rahatlayacağım sanırım. Umarım boşa para harcamamışımdır. İlgilendiğin için teşekkür ederim

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Kutuda bir yazı daha buldum. Çok ince yazıldığı için resim koymayacağım. 3. Nesil ve gelecek nesil işlemcileri bıos güncellemesi ile destekler diye. En nihayetinde destekliyor. İçim rahatladı bi nebze. Daha iyi bileneler de bi yorum yaparlarsa rahatlayacağım sanırım. Umarım boşa para harcamamışımdır. İlgilendiğin için teşekkür ederim
Hocam merak etmeyin b550 5600 ü zaten destekliyor. Bios güncellemesi isteyeceğinide sanmam. Bu biosun güncel olup olmadığına bağlı. Olmadı güncellersiniz sıkıntı olmaz.

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Hocam merak etmeyin b550 5600 ü zaten destekliyor. Bios güncellemesi isteyeceğinide sanmam. Bu biosun güncel olup olmadığına bağlı. Olmadı güncellersiniz sıkıntı olmaz.
Çok teşekkür ederim. Bıos güncellemesi bi sıkıntı değil. Bende b550 destekliyor diye bildiğim için sipariş ettim. Lakin dediğim gibi sonradan bi şüphe oldu içimde. Şimdi rahatladım. İyi geceler dilerim.50

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Anakart modelinin sitesinde desteklediği belirtiliyor hocam sorun yok. Sağda gördüğünüz bios update ile beraber kullanabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri