Öneri 10.000Tl Kadar Laptop Önerisi?

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Arkadaşlar merhaba bütçeme göre bana işi bilen arkadaşlar öneride bulunabilir mi ?
Öneri yapacağım sonra gelenler de bakar.
8 gb ram ekleyebilirim artı olarak.

Fifa 20 -en kötü 18-
Assasins creed 4'e kadar olan seriyi revelations... oynamak istiyorum.

Aşağıda saydığım oyunların sistem gereksinimleri vardır:

ac revelations:
  • MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 or Windows 8/8.1 (64bit versions only)
    • İşlemci: Intel Core2Quad Q6600 @ 2.4 GHz or AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHzH
    • Bellek: 2 GB RAM
    • Ekran Kartı: nVidia GeForce GTS450 or AMD Radeon HD5670 (1024MB VRAM) or Intel HD4600
    • DirectX: Sürüm 11

Fifa 20:
İS: Windows 7/8.1/10 - 64-Bitİşlemci: AMD Phenom II X4 965, Intel Core i3-2100 veya dengiBellek: 8GBEkran Kartı: AMD Radeon HD 7850 2GB, NVIDIA GTX 660 2GB veya dengiSabit Disk: En az 50 GB boş alan

Fifa 18:
İS: Windows 10 - 64-Bit
İşlemci: Intel i3 6300T veya eşdeğeri (5.199) - alternatif olarak Intel i3 4340 (5.226) ve Intel i3 4350 (5.302).
AMD eşdeğeri AMD Athlon X4 870K (5,219) - alternatif olarak AMD FX-4350 (5,272) ve FX-4330 (5,297).
BELLEK: 8GB
Sabit Sürücüde Gereken Boş Yer: 50.0 GB
Desteklenen Minimum Ekran Kartları: NVIDIA GeForce GTX 670 ya da AMD Radeon R9 270X
DirectX: 12.0

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Sıfır mı ikinci el mi?
Arkadaşlar merhaba bütçeme göre bana işi bilen arkadaşlar öneride bulunabilir mi ?
Öneri yapacağım sonra gelenler de bakar.
8 gb ram ekleyebilirim artı olarak.

Fifa 20 -en kötü 18-
Assasins creed 4'e kadar olan seriyi revelations... oynamak istiyorum.

Aşağıda saydığım oyunların sistem gereksinimleri vardır:

ac revelations:
  • MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 or Windows 8/8.1 (64bit versions only)
    • İşlemci: Intel Core2Quad Q6600 @ 2.4 GHz or AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHzH
    • Bellek: 2 GB RAM
    • Ekran Kartı: nVidia GeForce GTS450 or AMD Radeon HD5670 (1024MB VRAM) or Intel HD4600
    • DirectX: Sürüm 11

Fifa 20:
İS: Windows 7/8.1/10 - 64-Bitİşlemci: AMD Phenom II X4 965, Intel Core i3-2100 veya dengiBellek: 8GBEkran Kartı: AMD Radeon HD 7850 2GB, NVIDIA GTX 660 2GB veya dengiSabit Disk: En az 50 GB boş alan

Fifa 18:
İS: Windows 10 - 64-Bit
İşlemci: Intel i3 6300T veya eşdeğeri (5.199) - alternatif olarak Intel i3 4340 (5.226) ve Intel i3 4350 (5.302).
AMD eşdeğeri AMD Athlon X4 870K (5,219) - alternatif olarak AMD FX-4350 (5,272) ve FX-4330 (5,297).
BELLEK: 8GB
Sabit Sürücüde Gereken Boş Yer: 50.0 GB
Desteklenen Minimum Ekran Kartları: NVIDIA GeForce GTX 670 ya da AMD Radeon R9 270X
DirectX: 12.0

KS

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Sıfır varsa tercihim. İkinci elde değerlendiririm şehrimde varsa.

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
bulduğum en iyi ikinci el bu şu anlık pazarlıkla 10kya alabilirsiniz diye düşünüyorum. Nerede yaşıyordunuz?
bu fiyat bandında sıfır olup harici ekran kartlı laptop bulamadım,bulduğum en iyisi bu sıfır olarak ama harici ekran kartı yok

böyle bi cihaz da var bakabilirsiniz

böyle bir cihaz da var diğerlerinden daha düşük kalıyor ama performansının iyi olduğunu düşüyorum

KS

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Kanka teşekkür ederim emeğin için.
Bu sıfır linkine harici ekran kartı ekleyebiliyor muyuz? İnceledim göremedim çünkü. Ram için eklenir yazıyor maks 16.
Birde İstanbulda yaşamıyorum.
Ankaradayım.

KS

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Ben anlasam az çok bakacağım işte ama bu işin formunda olan insanlara sormak istedim.
Başka bir arkadaş da Ankaradan bu tarz ilanlar bulsa çok iyi olur. Bende bakayım ayriyetten sahibinden.

Teşekkürler kanka sanada, bunu kaydediyorum şimdi.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Ben anlasam az çok bakacağım işte ama bu işin formunda olan insanlara sormak istedim.
Başka bir arkadaş da Ankaradan bu tarz ilanlar bulsa çok iyi olur. Bende bakayım ayriyetten sahibinden.

Teşekkürler kanka sanada, bunu kaydediyorum şimdi.
yukarda ki mesajımda altta ki iki linkte 1650 li laptoplar var pazarlıkla alabileceğinizi düşünüyorum 1050ti dan daha iyi kesinlikle.

KS

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Bu ikinci linkte ki cihaz yurt dışı görmüşsündür herhalde? Sıkıntı yok diye kabul ediyorum.

Peki almadan bir test falan yapmalı miyim? Direkt parayı verip cihazı mi alayım. Sorun olup olmadığını nasıl anlarım yani cihazda

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Bu ikinci linkte ki cihaz yurt dışı görmüşsündür herhalde? Sıkıntı yok diye kabul ediyorum.
cihazın yurt dışı olmasının tek dez avantajı klavyesi türkçe değil. onu da klavye stickerleri ile halledebilirsiniz. ben kodlama yaptığım için ing klavye kullanıyorum o yüzden hiç düşünmedim açıkcası :) (benim laptopta yurt dışı)
bu arada alttan ikinci linkteki yurt içi sanıyorum ki.

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Kanka teşekkür ederim emeğin için.
Bu sıfır linkine harici ekran kartı ekleyebiliyor muyuz? İnceledim göremedim çünkü. Ram için eklenir yazıyor maks 16.
Birde İstanbulda yaşamıyorum.
Ankaradayım.
laptoplara ekran kartı ekleme vs. olmuyor farklı yöntemler var o da her cihazda olmuyor ama ram eklenebiliyor tabii ki cihazın ram 16 gb gayet yeterli bence

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120

Peki almadan bir test falan yapmalı miyim? Direkt parayı verip cihazı mi alayım. Sorun olup olmadığını nasıl anlarım yani cihazda
furmark ile ekran kartı, prime95 ile işlemciyi yüke sokup aida64 ile sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz. ayrıca memtest86 ile bellek testi de yapabilirsiniz. batarya sürelerini kontrol etmeniz, ekranda ölü pixel olup olmadığını kontrol etmeniz, hoparlörlerini kontrol etmeniz de tavsiyemdir. bir de kesinlikle cihazı yarım saatten fazla test edin. ben birkez 25dk test edip laptop aldım meğer yarım saatin sonunda cihaz kapanıyormuş. (me region silinmediği için farklı konular bunlar.)

KS

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
kanka ben o an baktığımda son attığın link yoktu karışmış belli ki.

Sevgili emektar arkadaşlar o zaman hangisi daha iyi olur sistem olarak ?
Birde bu testleri yapmak için bilgisayarcıya mı gidiyoruz kanka yoksa kendimiz googledan falan mı yapıyoruz

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120

Birde bu testleri yapmak için bilgisayarcıya mı gidiyoruz kanka yoksa kendimiz googledan falan mı yapıyoruz
aynen sonradan görüp eklemiştim ondandır.

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81

kendin alırken yapman lazım testler bittikten sonra satış yapılması lazım

böyle bi laptop daha buldum karşılaştırma yapalım

diğer laptop daha iyi sanırım çünkü attığımda ram 8 ve kırık tuşlar vs. var ama işlemci olarak daha iyi

bunu da buldum

son attığı daha mantıklı buldum çünkü ips ekrana sahip ve bu bence güzel bir avantaj eğer 8 gb ram ekleme gibi bir düşünceniz varsa ekleyebilirsin

son attığımı^

Son düzenleme:
KS

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Kanka bu son attığın da ki ram 8, ve ssd 256.
Hdd 1tb. Ekran kartı diğerleriyle aynı gtx1650'ydi galiba. Amd ryzen 5 3000 serisi işlemci.

Bu kırık olanda ise işlemci
Amd Ryzen 5 4600, ssd 512 gb.ram aynı.

İşlemcilerden hangisi daha iyiyse şuan o daha iyi olur galiba. Çünkü ssd'de zaten 512 biri.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...sd-cizim-ve-oyun-bilgisayari-1085222116/detay
Burada da işlemci farklı var.
Ram de 16 gb.

Yeni yorum gelmiştir belki, sizce en iyisi hangisi yani ?

Peki kanka 8 gb ram ekleme işini nerden yapalım? Satın almayı. Ve nerede taktırayım? Teknik servis takmıyor diye biliyorum.
@kimiki sen ne diyorsun kanka

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
son attığınız en iyi olabilir sanırım çünkü işlemci olarak intel daha az ısınır amdye göre bu da laptobun ömrünü uzatır ve yakın performanslar sergiliyorlar hatta bazı testlerde intel geçiyor

ve ips fhd ekrana sahip

satan kişi de bilgisayarcı bence bu da bir artı özellik

alırken burada uygulanan şeyleri yapabilirsiniz

KS

blacktyler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
Kanka o zaman son attığım linkle görüşüyorum.
Yalnız bu cihaz testlerini nereden yapılıyor cevap gelmemiş sen cevap verir misin rica etsem? Gerçi adam bilgisayarcı ama yinede anlamak isterim.

Kanka birde fps arasında bazen 10 15 fps oynamış... Ben zaten fifa 20, assasins creed oynarım. Çokta bir şey fark etmez herhalde

hiyper

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
linkte sorun var erişim engeli vs. istiyor onun yerine ekran kartı testi yapabilirsiniz genelde yapılan test furmark testi yeterli olacaktır
ama diğer yaptığı testleri mutlaka yapın piksel testi vs.

mümkümse bilgisiyardan anlayan biriyle yapın çok daha iyi olacaktır akrabanız ya da arkadaşınız

bu değerlere yakın değerler olması lazım eğer değilse termal macun yenilenmemiştir ya da başka şeylere bağlıdır videonun sonunda değerler yazıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri