10 Yıllık Emektar Tn Panelden 2K Fast Ips'e Geçiş: F/P Monitör Önerisi

Mufasa087

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar PcHocası ailesi,

Yaklaşık 10 yıldır ViewSonic’in emektar 144Hz TN panel monitörünü kullanıyorum. Artık emekliye ayırma vaktim geldi ve 2K Fast IPS bir monitöre geçmek istiyorum.(10.000Tl)

Bütçem çok yüksek değil, bu yüzden tam bir fiyat/performans ürünü arıyorum. Ancak "F/P olsun" derken malzeme kalitesi yerlerde sürünen, kasası gıcırdayan, her an bozulacakmış hissi veren "dandik" modellerden de uzak durmak istiyorum. ViewSonic’in o eski sağlamlığını ve kalitesini aratmayacak, beni üzmeyecek bir model öneriniz var mıdır?

Bir de teknik bir sorum olacak:Masamın ölçüleri 100cm x 60cm. Yeni alacağım monitörün yanına şu anki monitörümü de ekleyip çift monitör kullanmak istiyorum. Alanım biraz dar olduğu için bir monitör standı/kolu almayı da planlıyorum.

• Bu ölçülerdeki bir masada çift monitör (27" + 24" veya benzeri) çok mu boğucu olur?
  • Daha önce bu boyutlarda masada çift monitör deneyimi olan var mı?
Önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!

KS

Mufasa087

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çift monitör için masa küçük ama pivot olursa kullanımı zor olmaz.
siz bana ne öneriyorsunuz, 2kda rahat oyun oynatıcak bi sisteme sahibim ama tn panel bir monitörüm var suan, yeni monitör almayı düşünüyorum yenisini aldığımda bunu 2. yapmayı falan isterdim 2 monitör cok büyük konfor sağlıyor çevremdeki insanlara,ama masam da küçük. tüm fikirlere açığım.

Çift monitör için masa küçük ama pivot olursa kullanımı zor olmaz.
buarada suanki monitörüm pivot sanırım dik konuma gelebiliyor çevirince

ÖrümcekAdam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Yaklaşık 10 yıldır ViewSonic’in emektar 144Hz TN panel monitörünü kullanıyorum. Artık emekliye ayırma vaktim geldi ve 2K Fast IPS bir monitöre geçmek istiyorum.(10.000Tl)

Bütçem çok yüksek değil, bu yüzden tam bir fiyat/performans ürünü arıyorum. Ancak "F/P olsun" derken malzeme kalitesi yerlerde sürünen, kasası gıcırdayan, her an bozulacakmış hissi veren "dandik" modellerden de uzak durmak istiyorum. ViewSonic’in o eski sağlamlığını ve kalitesini aratmayacak, beni üzmeyecek bir model öneriniz var mıdır?

Bir de teknik bir sorum olacak:Masamın ölçüleri 100cm x 60cm. Yeni alacağım monitörün yanına şu anki monitörümü de ekleyip çift monitör kullanmak istiyorum. Alanım biraz dar olduğu için bir monitör standı/kolu almayı da planlıyorum.

• Bu ölçülerdeki bir masada çift monitör (27" + 24" veya benzeri) çok mu boğucu olur?
Philips Evnia 27M2N3501PA/00 27" 0.3 ms 2K Pivot IPS 260 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe https://share.google/7j27c07zDandU0Krx

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13

Zafer_26.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
VG27AQ3A 27″ monitör gerçekten çok akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. 2K/180 Hz yenileme hızıyla hareketli sahnelerde görüntü çok güzel, 1 ms tepki süresi de özellikle rekabetçi oyunlarda güzel. Renkler Fast IPS panel sayesinde canlı ve detaylar çok belirgin, Kısacası kendi gözlemlerime göre, uzun oyun seansları için hem rahat hem akıcı bir monitör.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
benq mobiuz ex2710q'yu 8000 TL gibi bir fiyata teşhir ürünü olarak aldım. Satıcı'nın 14 gün iade ve distribitörden 2 sene garantisinden temiz cihaz sattıkları belliydi. Tertemiz yeni gibi monitör göndermişler en ufak kablo parça eksiği yok. Sıfır gibi monitör ve en çok piksel hatasıda yok ona sevindim. Sıfır olsa sıfırını alacaktım ama sadece teşhir ürünü diye satılan ürün vardı. İyikide öyle almışım.

Benq'nun premium zowie ve mobiuz serileri gecikme yönünden çok iyi. Zaten gecikmeye çok önem veren pro fps oyuncuları benq zowie den başka monitör pek kullanmıyor.

Mobiuzlar ise zowie den sonra daha çok pro ileri düzey gecikme aramayan gamerlara yönelik bir seri.

Kullandığım monitörün ratings incelemeside var. Ordada gecikme v.s. yönünden beğenilmiş.

Kullandığım mobiuz için ilk izlenimlerim:

(eski monitörümde gayet başarılıydı ona rağmen)

renkler mükemmel.

kendi hoperlörleri bass ağırlıklı ama böyle bir monitör sesi yok. onlarda mükemmel.

firmware güncellemesi mümkün. ben aldığımda firmware v7 vardı güncelleme yazılımıyla kolay bir şekilde v10'a yükselttim. ve v10 yazılımı 2026 da çıkmış. epeyde yazana göre aldığım model 2021 de çıkmış. 5 senedir hala yazılım güncelleme veriyorlarsa gayet güzel.

Color shuttle yazılımıyla oynadığın oyuna özel renk profili varsa monitörün game1 game2 game3 renk profillerine yükleyebiliyorsun. Ben diablo 4 oynuyorum onun profilide varmış yükledim gayet güzel oldu.

Bu monitörde 165 hz eski monitörümde 165 hz di ama diablo 4 animasyonlarda ekran kaymasında (motion blur daha az hatta yok) ve özellikle hızlı parçacıklarda ( misal hareket eden birşey bir canavar v.s. ) animasyon ciddi manada daha gerçekçi. Ve oyunda stuttering zaten yoktu ama kısmen harita değişiminde kısa süre falan oluyordu. Bu monitörde oda yok.

Menüsü gayet pratik ve basit.

Tam hdr 400 sertifikası var ve windows bu sertifikayı bulup buldum diyor. Yani vesa hdr400 diye satılan ama windowsta bu sertifikayı görmeyen monitörlerden değil. HDR modunda şov yapmıyor ama ondada başarılı.

Monitörün şekli çok güzel kablo saklamasıda var.

Bu monitörle ilgili soru varsa yanıtlayabilirim. Çok memnunum. Benq zowie ve mobiuz serileriyle bu işte bence çok iyi.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri