100Mb Altyapı Var Ama Hız 24 Veya 16Mb

Orgetmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
iyi forumlar herkese .
arkadaşlar bulunduğum bölgede lojmanda kalıyorum. internet altyapı sorgulamasında 100mb internet alabileceğimi söylüyor türktelekom ama kuruluma gelen ekip max 24mb (bunu da 16mb olarak kullanıyor bina sakinleri ama 100mb altyapı var) alabilirsiniz diyor. sebebi ise bölgeye internernet dağıtan cihaza (cihazın adını bilmiyorum, bu trafo gibi olan şey) olan uzaklığımız. Bu uzaklık 700 veya 800 metre denildi hadi 1000 metre olsun. kabaca birkaç metrede 1mb hız kaybı olduğunu söylediler .
Bu hız kaybı acaba kalitesiz kablodan dolayı mıdır? veya normal mi? türktelekoma başvursak bunu düzeltirler mi? (hani ben deyince düzeltmezler tahminimce)
türktelekomda çalışan birileri var mı veya tanıdığınız var mı? veya bu durumun çözümünü bilen var mı, türktelekoma bunu nasıl yaptırırız?

ThEagles

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Saha dolabına bakır kablo çekilmiş anladığım kadarıyla. Bakırda 100 metrede 1 mbps kaybolur. Saha dolabına uzaksan, 50 veya 75 kullanman daha sağlıklı olur. Senin iletmenle çözülmez, firmanın yatırım yapması gerekiyor.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
iyi forumlar herkese .
arkadaşlar bulunduğum bölgede lojmanda kalıyorum. internet altyapı sorgulamasında 100mb internet alabileceğimi söylüyor türktelekom ama kuruluma gelen ekip max 24mb (bunu da 16mb olarak kullanıyor bina sakinleri ama 100mb altyapı var) alabilirsiniz diyor. sebebi ise bölgeye internernet dağıtan cihaza (cihazın adını bilmiyorum, bu trafo gibi olan şey) olan uzaklığımız. Bu uzaklık 700 veya 800 metre denildi hadi 1000 metre olsun. kabaca birkaç metrede 1mb hız kaybı olduğunu söylediler .
Bu hız kaybı acaba kalitesiz kablodan dolayı mıdır? veya normal mi? türktelekoma başvursak bunu düzeltirler mi? (hani ben deyince düzeltmezler tahminimce)
türktelekomda çalışan birileri var mı veya tanıdığınız var mı? veya bu durumun çözümünü bilen var mı, türktelekoma bunu nasıl yaptırırız?
Saha dolabına biraz uzaksın. 1km de zayıflaması normal. O mesafaye yeterli kapasitede bir kablo getirmemişlerdir o dolaptan, çevredeki bütün evler ordan kullanınca da hız düşüklüğü yaşanıyodur. Telekom'un harakete geçmesi için baya bir kişiyle talep etmeniz lazım, sizin demenize kayıt bile açmazlar. Modem arayüzüne girin, altyapıdan gelebilecek maksimum download upload değeri yazar.

KS

Orgetmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Saha dolabına bakır kablo çekilmiş anladığım kadarıyla. Bakırda 100 metrede 1 mbps kaybolur. Saha dolabına uzaksan, 50 veya 75 kullanman daha sağlıklı olur. Senin iletmenle çözülmez, firmanın yatırım yapması gerekiyor.
keşke 50 verilse hatta 35 de olsa olur. 16mv kullanıyor insanlar. buradaki herkes başvuru yapsa el atmaz mı firma acaba?

Saha dolabına biraz uzaksın. 1km de zayıflaması normal. O mesafaye yeterli kapasitede bir kablo getirmemişlerdir o dolaptan, çevredeki bütün evler ordan kullanınca da hız düşüklüğü yaşanıyodur. Telekom'un harakete geçmesi için baya bir kişiyle talep etmeniz lazım, sizin demenize kayıt bile açmazlar. Modem arayüzüne girin, altyapıdan gelebilecek maksimum download upload değeri yazar.
10 veya 15 kişi başvursa?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
keşke 50 verilse hatta 35 de olsa olur. 16mv kullanıyor insanlar. buradaki herkes başvuru yapsa el atmaz mı firma acaba?

10 veya 15 kişi başvursa?
En az bir 20-30 kişi yapsanız belki bir hareketlenme olur. Yani buraya 500 kişilik yeni dolap koyacak, maliyet yapacak, bu dolabın ne kadar kullanılacağını kişi sayısı ile belli etmeniz lazım. Nasıl bir yerde oturuyorsun? Benim yazlıkta güya 100mbps alabilirim diyor her yer, saha dolabına 5 metre uzaklığım, dolap evin önünde ama dolaba 100mbps gelmiyor ki ben kullanayım, maksimum 17 mb görüyorum :)

KS

Orgetmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
En az bir 20-30 kişi yapsanız belki bir hareketlenme olur. Yani buraya 500 kişilik yeni dolap koyacak, maliyet yapacak, bu dolabın ne kadar kullanılacağını kişi sayısı ile belli etmeniz lazım. Nasıl bir yerde oturuyorsun? Benim yazlıkta güya 100mbps alabilirim diyor her yer, saha dolabına 5 metre uzaklığım, dolap evin önünde ama dolaba 100mbps gelmiyor ki ben kullanayım, maksimum 17 mb görüyorum :)
daha küçük kutuları yok mudur? 500 tane abonelik galiba olmaz.belki 100 o da belki.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
daha küçük kutuları yok mudur? 500 tane abonelik galiba olmaz.belki 100 o da belki.
Yani onların tip 7, tip 9, tip 11 boyutları var, bende tam ne kapasitesi bilmiyorum, 500 ü kafadan dedim. Telekomun elle tutulur bir talep olursa ihtiyaç ne olur, ne kadar kapasite gerekir hesaplaması lazım.

KS

Orgetmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
başka bir forumda türktelekomu arayıp internet kutusu taktırmak için arayın size fiyat versinler dediler. Bu çözüm olur mu? fiyatı ne olur?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
başka bir forumda türktelekomu arayıp internet kutusu taktırmak için arayın size fiyat versinler dediler. Bu çözüm olur mu? fiyatı ne olur?
Onun ücretini sizden almazlar, yani alamazlar. Ihtiyaç varsa gelir yapar telekom. (opsiyonel :)) Müşteri hizmetlerine gelin bana kutu takın deseniz birşey anlayacağını sanmam.

KS

Orgetmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Onun fiyatını sizden almazlar, yani alamazlar. Ihtiyaç varsa gelir yapar telekom. (opsiyonel :)) Müşteri hizmetlerine gelin bana kutu takın deseniz birşey anlayacağını sanmam.
kutuyu binaya takacaklar ama bu probleme çözüm olur mu?

KS

Orgetmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Zaten ana kutudan binalar küçük 10-12lik krone kutuları çekilir. Sizin binaya özel yoksa, başka ortak bir kutu kullanıyorsanız, size özel bir kutuda hattaki yük hafifler tabi ki. Ama 100mbps alırmısın bilmiyorum.
35mb verseler bile yeter. şu an 35 mb bile okeyim.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
35mb verseler bile yeter. şu an 35 mb bile okeyim.
Yani bir arayın konuşun durum böyle böyle, ne yapmak lazım, ne gerekiyor, sorun nerde, bir de siz bakın ölçün uzaktan vs ufaktan darlayın müşteri hizmetlerini. Altyapı çalışması gerekirse ne kadar talep lazım vs sorun. Size kayıt açacaktır muhakak ama iki gün sonra türk telekom arıza kaydınız başarıyla tamamlanmıştır, bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler sms'i alırsınız tahminimce. Veya sizi oraya bakan daha önce de konustuğunuz kurulama gelen adam arar, böyle böyle aynı şeyi der kapatır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri