12 YILLIK LAPTOPU ŞAHLANDIRMAK İSTİYORUM EKRAN KARTI İÇİN YARDIM!!

kaan5764

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba herkese iyi forumlar, laptopum Toshiba Satellite L505-110

Özellikler;

İşlemci:       Intel Duo 2 T6600 (2.2GHz 2mb Önbellek)
RAM:          1066 MHz x2 2GB  (4GB) Samsung  (işlemci sağolsun 800 MHz görüyor en fazla)
Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD 4570 512MB GDDR3 Ekran Kartı 64 Bit
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Anakart :      [/font]Kswaa la-4982p 

! 12 yıldır termal macun yenilenmedi ! bunu da yapacağım performans ısınma azalacağı için artar diye düşünüyorum işlemci yükte 95 dereceyi görmekte.

Yapacağım işlemler;

1- HDD Kızağı alıp içinde bulunan 7200rpm seagate 500gb HDD'yi CD-ROM kısmına takmak, içindeki ana sata yuvasına 240gb SSD takıp windows kurmak. (2. el alacağım SSD kızakla beraber 220 TL Masraf olur toplam)

2- T6600 işlemci yerine Intel Core Extreme Quad QX9300 2.56GHz 4 Çekirdekli işlemci takacağım. (Chipset uyumunda gördüğüm en iyi işlemci)   (Fiyat 400 TL ikinci el bulamadım hiç)

3- 2x2 4GB Ram yerine 4x4 8GB 1066MHz RAM takacağım (2.El yine sorunsuz masraf 180TL)

SSD , TERMAL MACUN , RAM , İŞLEMCİ UPGRADE'LER TAMAM buraya kadar güzel bir iş çıkardığımı düşünüyorum siz de düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Bu arada GTA5 720P Çözünürlük 20-25FPS alıyorum. İşlemci yetiyor olsa kaplamalar düzgün yüklenir hiç kasmadan oynarım herhalde GPU Kullanımı %70e düşüyor bazen o yüzden drop yiyorum

Lol, COD MW 2-3, DİRT3, gibi oyunlar yüksek ayarlarda oynayabiliyorum. Belki ekran kartını değiştirmeme gerek kalmaz bile bu 3 işlem ile fakat ekran kartım ram gibi takılıp çıkarılabiliyor.

Buraya kadar 800 TL masraf yaptık. Aynı şekilde masaüstü ikinci el bir bilgisayar belki 1.200 1.300 TL'ye toplanır ama ben bu bilgisayarımdan vazgeçemiyorum :) ve performansını iyi kullandığımı düşünüyorum HDD ile açılış sürem 11 saniye

Kırık çıkık yerler için de 30 TL'ye laptopun kasası bulunuyor alırım mis gibi görünür bir yandan :)
Batarya ölü durumda prize takılı kullanıyorum batarya şu an masraf etmeye gerek yok daha sonra alırım 100 TL

Geldik şimdi ekran kartına 

Bu biraz gereksiz masraf olacak gibi duruyor ancak belki uyguna bir şans eseri bulabilirsem alırım yoksa almam bunu sormak istediğim ekran kartı pin vs. mevzusu anlamıyorum 
https://tr.aliexpress.com/item/597532892.html
bu linkteki ekran kartı benimkidir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. 

İlk 3 işlem için ayrı bir değerlendirme istiyorum siz nasıl bir performans artışı beklersiniz acaba?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam ben yerinizde olsam bu sisteme yatırım yapmazdım açıkçası. Elimden çıkartıp o bütçeyi de toplam parama ekleyip yeni bir sistem kurmak daha mantıklı olurdu. 

1-Yorumlamak gerekirse hdd yerine kesinlikle ssd tercih etmelisiniz. 

2- İşlemciyi bulmanız çok zor

3- Ram miktarı kaç gb olacak anlamadım?

KS

kaan5764

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam ben yerinizde olsam bu sisteme yatırım yapmazdım açıkçası. Elimden çıkartıp o bütçeyi de toplam parama ekleyip yeni bir sistem kurmak daha mantıklı olurdu. 

1-Yorumlamak gerekirse hdd yerine kesinlikle ssd tercih etmelisiniz. 

2- İşlemciyi bulmanız çok zor

3- Ram miktarı kaç gb olacak anlamadım?

Merhaba hocam, bu bilgisayarı 12 yıldır aralıksız kullanıyorum beni 2 sene daha idare etmesi lazım daha sonrasında da yeni bilgisayar alınca bunu yanımda taşıma aleti gibi kullanacağım yazılım tarzı bir bölüme gideceğim inşallah yani şimdi biraz daha rahatlatmak amacım şu an bile gta4 diyeyim yüksek ayarlar akıcı oynuyorum 

işlemci T9900, Q9100, QX9300 üçünden birini alacağım hepsini buldum ama dediğim gibi ikinci el değil o yüzden günümüzün iyi-orta işlemcileri ile aynı fiyata gelecek (350-400) olsun sorun değil diyelim

ram 4gb var içinde 2x2 slot olarak işlemci 800 mhz'e kadar desteklediği için 1066mhz olsalar da 800mhz görüyor ben işlemci yükseltince 1066mhz desteği olacak ayriyetten 2x4 takacağım 2x2 4gb 800mhz ram gidecek,
4x4 8gb 1066mhz ram olacak

ssd olacak tabiki hdd kızağı ile içindeki hdd'yi cd roma takacağım dediğim gibi depolama alanı olarak

Şu an bile işimi gören bir bilgisayar hani nasıl desem tabi bir gtx1050 falan sistemlerle değil ama yine de 12 yıllık bilgisayar olarak 5-6-7 yıllık orta seviye bilgisayarlarla rahat yarışa girerim derim çok akıcı sorunsuz tüm aksanları çalışmakta bu yükseltmeleri yapmak bu yüzden mantıklı geliyor bana elden çıkarsam komple edeceği en fazla 300-400 o yüzden değmez 12 yıl anısı da var :)

bu işlemleri bir yorumlamanızı isterim ayriyetten 12 yıldır termal macun değişmedi bunların üstüne termal macun yenilemesi ile nasıl bir sonuçla karşılaşırım sizce beklentilerim yüksek çünkü teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri