Soru 1200 TL Fark Ile Ekran Kartını Dik Takar Mısınız?

Darfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Merhaba arkadaşlar,

Full beyaz bir pc toplamaya çalışıyorum. Aldığım ekran kartı Asus Rog 4080 White Edition. PCı-e gen 4 baglantılı riser kablo fiyatı yaklaşık 1200 TL. Sadece görüntü için ekran kartını dik takarmıydınız? Tercihlerinizi merak ediyorum.

Ben full beyaz kasa yapmaya çalıştığım için, dik takınca fanlar ön tarafa bakacağı için daha fazla beyaz gibi gözükecek. O yüzden istiyorum, ama 1200 TL çöp etmek gibi de geliyor :)

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,951
Merhaba arkadaşlar,

Full beyaz bir pc toplamaya çalışıyorum. Aldığım ekran kartı Asus Rog 4080 White Edition. PCı-e gen 4 baglantılı riser kablo fiyatı yaklaşık 1200 TL. Sadece görüntü için ekran kartını dik takarmıydınız? Tercihlerinizi merak ediyorum.

Ben full beyaz kasa yapmaya çalıştığım için, dik takınca fanlar ön tarafa bakacağı için daha fazla beyaz gibi gözükecek. O yüzden istiyorum, ama 1200 TL çöp etmek gibi de geliyor :)
Daha buyuk kasa alirsan daha guzel olur dik takmaktansa suanki kasanın linkini atarmisin

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514
Merhaba arkadaşlar,

eğer ekran kartı modeli palit gamerock modeli ise yapardım

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
RTX 4080 seçtiysen diğer bileşenlerle birlikte tüm sistemin sanırım 40-50k civarı tutmuştur. Bu durumda para derdin yok olarak kabul edip 1200 lira kit'e vermeni mantıklı bulurdum ben.

KS

Darfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
RTX 4080 seçtiysen diğer bileşenlerle birlikte tüm sistemin sanırım 40-50k civarı tutmuştur. Bu durumda para derdin yok olarak kabul edip 1200 lira kit'e vermeni mantıklı bulurdum ben.
Hocam şuan topladıklarım 80K etti :D psu da + bir kaç kablo da alınca total 90K edecek. Dediginiz gibi alabilirim ama yine çöp müdür çöptür diye düşünüyorum bazen. Saçma sapan mouse pad'e de 1200 verebilirim mesela :D kararsızım biraz

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Hocam şuan topladıklarım 80K etti :D psu da + bir kaç kablo da alınca total 90K edecek. Dediginiz gibi alabilirim ama yine çöp müdür çöptür diye düşünüyorum bazen. Saçma sapan mouse pad'e de 1200 verebilirim mesela :D kararsızım biraz
Hahaha :D O zaman hiç düşünme al gitsin. Güzel görüntü sağlıyor.

MuratDemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
kasa daha çok ekran kartı dik kullanılsın diye yapılmış gibi duruyo, yapın bence güzel durur

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,951
ön tarafında rgb olduğu için bence de bunda yapmak daha mantıklı :D Benim ekran kartında ön tarafta gösterilecek sadece fan var :)
Bu kasayı rgb kontrol edilebilen fan ile doldurursanız hepsi beyaz çalışsa çok güzel bir goruntu sağlar

KS

Darfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Bu kasayı rgb kontrol edilebilen fan ile doldurursanız hepsi beyaz çalışsa çok güzel bir goruntu sağlar

öyle yapmayı düşünüyorum, ön ve arka kendi fanları, üstte 360mm lık sıvı sogutma beyaz + 3 alta +3 sağ içeri beyaz fan takıyorum. Başka boşluk yok zaten şuanlık :D (toplam 12 fan)

İşte ekran kartını da yan çevirmek beyaz oranını arttırıyor gibi. Çünkü anakarttaki siyahlıkları da bir nebze kapatıyor. O yüzden biraz alınabilir geliyor.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,951
öyle yapmayı düşünüyorum, ön ve arka kendi fanları, üstte 360mm lık sıvı sogutma beyaz + 3 alta +3 sağ içeri beyaz fan takıyorum. Başka boşluk yok zaten şuanlık :D (toplam 12 fan)

İşte ekran kartını da yan çevirmek beyaz oranını arttırıyor gibi. Çünkü anakarttaki siyahlıkları da bir nebze kapatıyor. O yüzden biraz alınabilir geliyor.
Ben olsam öyle yapardım bu kadar para verip sadece 1 tane yerden göreceğime bunu alır heryerden gorurdum

KS

Darfa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Vaybe hiç ''gerek yok ona para vereceğine şunu yaparsın diyen çıkmadı'' helal olsun.

Kararsızlığım 5 dakika da gitti :) Teşekkürler

konuray

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
konuyla hafif alakalı olarak 1 tane kasa gördüm youtubede kasanın üstünde ekran var ve animasyon falan koyabiliyordun o kasanın modelini bilen var mı acaba

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Merhaba arkadaşlar,

hocam görüntü anlamında çok güzel olur heleki asus rog ve beyaz renk mükemmel paranız varsa alın hem ekran kartı yan olunca yamulma tehlikesi oluşuyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri