13900kf ve Rog hero maximus sisteme ram tavsiyesi

oguzkral22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
dual channel her zaman daha performanslı ama bu süre zarfında boyut ne kadar büyürse bi o kadar da performansta farklılık yaratabilir. Şuan için 2x16 32 Gb işini görür gibi. 32 ve üstü biraz gereksiz gibi şuan için

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Quad channel ile daha fazla kanaldan veri ile daha fazla performanslı olduğunu hatırlıyorum. Ddr4 için bir arkadaş render sistem ararken bakmıştım. Ddr5 ile farklılıkları var mı bilmiyorum.

KS

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Quad channel ile daha fazla kanaldan veri ile daha fazla performanslı olduğunu hatırlıyorum. Ddr4 için bir arkadaş render sistem ararken bakmıştım. Ddr5 ile farklılıkları var mı bilmiyorum.
Ddr4 işlemciler genelde render dışında quad channel çalışmıyor. Ddr5 için benimde yeterli bilgim olmadığından soruyorum

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Ddr4 işlemciler genelde render dışında quad channel çalışmıyor. Ddr5 için benimde yeterli bilgim olmadığından soruyorum
Kesin bilgim yok ama mantık aynı olmalı. Dual channel 2 yoldan veri ile performans sağlıyorsa quad veri ile daha hızlı olmalı. Sadece ddr5 çok yaygın değil ve şu an kullanamayacağım için araştırmadım. Yerinizde olsam kesin bilgi bulamazdam quad olarak kullanırdım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri