16 GB RAM Kullanılabilir 7.93 gözüküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba başlıktada belirttiğim gibi sorun bu şekilde bunu nasıl çözebiliriz?

altinerim

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
134
Merhaba başlıktada belirttiğim gibi sorun bu şekilde bunu nasıl çözebiliriz?
hocam önce çalılştırı açın ve msconfig yazın ve enter sonrasında önyükleme sayfasına gelip gelişmiş seçeneklere girip bellek üst sınırını aktif edip sonra tiki kaldırıyoruz ve sistemi tekrardan başlatın sorun ortadan kalkıcaktır

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
hocam önce çalılştırı açın ve msconfig yazın ve enter sonrasında önyükleme sayfasına gelip gelişmiş seçeneklere girip bellek üst sınırını aktif edip sonra tiki kaldırıyoruz ve sistemi tekrardan başlatın sorun ortadan kalkıcaktır
denedik hocam olmadı başka bir çözümü yok mu bunun?

DarkAlone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Hocam 4 gb tek ramlı laptopumda aynı sorun var 3.70 80 lerde birşey görüyo tiki aktif ettim 4096 otomatik yaptı kaydettim kullanılan miktar 2.64 lere filan düştü eski haline çevirdim şimdi.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
hocam bilgisayar windows 10 64 bit

Sistem özellikleri:

İşlemci: Ryzen 5 2600x
Anakart: B450 m a pro-max
Ram: 2x8 16 GB 3200 mhz cl 16
Ekran kartı: GeForce GTX 1660 ti
Bence biri takılı değil gibi benim Laptopta 8 vardı 7.90 falan o civarlarda UFO büyük ihtimal sizin ramlerde birini görüyor sadece.

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
sorun çözülmüştür arkadaşlar yeni anakart alındı işlemci değişimi yapıldı ve şuanda 16 gb görüyor yardım eden herkese teşekkür ederiz.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
sorun çözülmüştür arkadaşlar yeni anakart alındı işlemci değişimi yapıldı ve şuanda 16 gb görüyor yardım eden herkese teşekkür ederiz.
Vawww baya fazla şey yapmışsınız çözmek için nerden anladınız anakart ve işlemciden kaynaklandığını ?

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Belkide ramlardan biri yerine tam oturmamıştır. Onu denemişmiydiniz.

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
aslına bakarsanız bu konuyu arkadaşımın yerine açmıştım arkadaşım yayıncı bu yüzden 16 gb olmasına rağmen 7.93 kullanılabilir olması çok can sıkıcıydı işlemciyi almıştı daha önceden fakat anakarta taktığında görüntü alamıyordu bu yüzden anakart değişimi yaptı ve 16 gb ile şuanda kullanmaya devam ediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri