Soru 16 Pin Dönüştürücü 24 Pin

Goiisfurious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
750w psuya sahibim 16 pin ekran kartı besleme slotu var ekran kartım ise 7900 xt 24 pinli bunu beslemek için dönüştürücü önerisi olan var mı ve ya psu

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
O ekran kartının, 3x8 pin girişi olması lazım. Powerinde 2x8 pin kablomu var sadece. Power hangi marka,model.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
O zaman 4 x8 pinli bi power alacaksın Başka çaresi yok.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
O zaman 4 x8 pinli bi power alacaksın Başka çaresi yok.

başka çaresi var. Hemen insanlara power aldırmayın. Aşağıdaki kabloyu alır, tek pini çoklar ve ekran kartına takar. İnsanları yanlış yönlendirerek para harcatmaya meyilli bir çok mesajınız var. Raporladım yönetime. Uyarı almalısınız.

1720873195390.png

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
ATX 2.0 standartına göre, PCI EX 6+2 PİN kablo çıkışları ,her bir kablo,max 150 watt verir.2 kablo çıkışı ,toplamda,300watt ile sınırlıdır,yani.

7900XT E.kartı ,spike olarak 420 watta kadar çıkar.

Öyle, 8 pini adaptör ile 2x8 pin yaptım,e.kartına taktım ile bu işler olmaz.Adamlar e.kartına 3 adet 8 pin girişi koyuyorlarsa ,bi bildikleri vardır . Kalite powerlerde 6+2 pin, PCI -EX kabloları 4 adettir. Adaptör ile bu işler hallolsaydı 2 kablo takar ,bırakırlardı.İhtiyacı olan adaptör alır ,öyle kullanırdı. Demekki ,yanlış.

Yanlış yönlendirme değil,teknik bilgi veriyorum . Adaptör ile kullanırsa,powerde zaten kalitesizmiş, pc nin ,powerin veya bi çuval para verilen e.kartının başına bi hal gelirse,zararı bana dokunmadığı için ben üzülmeyebilirim , ama Gouiisfurious üzülür. Ben uyarımı yaptım .

Son düzenleme:
KS

Goiisfurious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ATX 2.0 standartına göre, PCI EX 6+2 PİN kablo çıkışları ,her bir kablo,max 150 watt verir.2 kablo çıkışı ,toplamda,300watt ile sınırlıdır,yani.

Öyle, 8 pini adaptör ile 2x8 pin yaptım,e.kartına taktım ile bu işler olmaz.Adamlar e.kartına 3 adet 8 pin girişi koyuyorlarsa ,bi bildikleri vardır . Kalite powerlerde 6+2 pin, PCI -EX kabloları 4 adettir. Adaptör ile bu işler hallolsaydı 2 kablo takar ,bırakırlardı.İhtiyacı olan adaptör alır ,öyle kullanırdı. Demekki ,yanlış.

Yanlış yönlendirme değil,teknik bilgi veriyorum . Adaptör ile kullanırsa,powerde zaten kalitesizmiş, pc nin ,powerin veya bi çuval para verilen e.kartının başına bi hal gelirse,zararı bana dokunmadığı için ben üzülmeyebilirim , ama Gouiisfurious üzülür. Ben uyarımı yaptım .
Uygun bi psu link alabilir miyim?

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948

zaten 3 kablo yapacak 2 kablo yapmayacak ki. 1 tanesini çevirici ile 2 kablo + 1 tane psudan gelen kablo ile 3 kablo yaparak kullanacak. Yıllardır bu şekilde de kullanılıyor.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Değişen ne olacak. Olmaz öyle şey.

Adamın elinde powerden çıkan 2 tane kablo var. Bunların toplam beslemesi 300 watt. Birini direkt e.kartına takıp,diğerini çevirici ile 2 kablo yapıp,yine e.kartına takınca ,powerden alınan güç yine ,300 watt olur. 3 kablo olması , wattı arttırmaz.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Değişen ne olacak. Olmaz öyle şey.

Adamın elinde powerden çıkan 2 tane kablo var. Bunların toplam beslemesi 300 watt. Birini direkt e.kartına takıp,diğerini çevirici ile 2 kablo yapıp,yine e.kartına takınca ,powerden alınan güç yine ,300 watt olur. 3 kablo olması , wattı arttırmaz.

7900 XT ekran kartı zaten full yükte 320 wattı geçmiyor. Siz nasıl ve nereden 420W çektiğini gösterebilirmisiniz?

1720990021709.png

1720990319664.png

1720990051818.png

1720990088311.png

1720990135252.png

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
O normal şartlarda çekilen watt .Spike dediğimiz pikler/ artışlar,yeni nesil GPU larda sıklıkla karşılaşılmaya başladı.

WCFTECH 'in bu konuda bi araştırma/yorum linki de var. Googlede tercüme edilebilir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    64.4 KB · Görüntüleme: 7

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
O normal şartlarda çekilen watt .Spike dediğimiz pikler/ artışlar,yeni nesil GPU larda sıklıkla karşılaşılmaya başladı.

WCFTECH 'in bu konuda bi araştırma/yorum linki de var. Googlede tercüme edilebilir.

gidişat olarak doğru hocam fakat bu atx 3 güç kaynakları için geçerli. atx 2de bu watt tüketimlerini göremezsiniz

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
ATX 2 ,Power standartı Bizim bahsettiğimiz konu e.kartının spike değeri. Yani,ATX 2.0 power veya ATX 3.0 power kulanılsada e.kartının bu spike sıçramaları olacak. Yani, yeni nesil e.kartlarında görülşen bi olay.

Şimdi ,bu arkadaşın elindeki power zaten ,uyduruk bi şeymiş. 2 adet çıkışından bile belli.Bi çuval para verip de aldığı 7900XT bu powere tesim edilmez. Ben, 4 adet, 6+2 pin çıkışlı Hıghpower'i tavsiye ederim. Milyarlık e.kartları ve pc ler bu powerler yüzünden ,uçup gidebiliyor.

Uygun bi psu link alabilir miyim?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri