- Tepki
- 0
750w psuya sahibim 16 pin ekran kartı besleme slotu var ekran kartım ise 7900 xt 24 pinli bunu beslemek için dönüştürücü önerisi olan var mı ve ya psu
2x8 var evet psu dandik bi markaO ekran kartının, 3x8 pin girişi olması lazım. Powerinde 2x8 pin kablomu var sadece. Power hangi marka,model.
O zaman 4 x8 pinli bi power alacaksın Başka çaresi yok.
Uygun bi psu link alabilir miyim?ATX 2.0 standartına göre, PCI EX 6+2 PİN kablo çıkışları ,her bir kablo,max 150 watt verir.2 kablo çıkışı ,toplamda,300watt ile sınırlıdır,yani.
7900XT E.kartı ,spike olarak 420 watta kadar çıkar.
Öyle, 8 pini adaptör ile 2x8 pin yaptım,e.kartına taktım ile bu işler olmaz.Adamlar e.kartına 3 adet 8 pin girişi koyuyorlarsa ,bi bildikleri vardır . Kalite powerlerde 6+2 pin, PCI -EX kabloları 4 adettir. Adaptör ile bu işler hallolsaydı 2 kablo takar ,bırakırlardı.İhtiyacı olan adaptör alır ,öyle kullanırdı. Demekki ,yanlış.
Yanlış yönlendirme değil,teknik bilgi veriyorum . Adaptör ile kullanırsa,powerde zaten kalitesizmiş, pc nin ,powerin veya bi çuval para verilen e.kartının başına bi hal gelirse,zararı bana dokunmadığı için ben üzülmeyebilirim , ama Gouiisfurious üzülür. Ben uyarımı yaptım .
ATX 2.0 standartına göre, PCI EX 6+2 PİN kablo çıkışları ,her bir kablo,max 150 watt verir.2 kablo çıkışı ,toplamda,300watt ile sınırlıdır,yani.
7900XT E.kartı ,spike olarak 420 watta kadar çıkar.
Öyle, 8 pini adaptör ile 2x8 pin yaptım,e.kartına taktım ile bu işler olmaz.Adamlar e.kartına 3 adet 8 pin girişi koyuyorlarsa ,bi bildikleri vardır . Kalite powerlerde 6+2 pin, PCI -EX kabloları 4 adettir. Adaptör ile bu işler hallolsaydı 2 kablo takar ,bırakırlardı.İhtiyacı olan adaptör alır ,öyle kullanırdı. Demekki ,yanlış.
Yanlış yönlendirme değil,teknik bilgi veriyorum . Adaptör ile kullanırsa,powerde zaten kalitesizmiş, pc nin ,powerin veya bi çuval para verilen e.kartının başına bi hal gelirse,zararı bana dokunmadığı için ben üzülmeyebilirim , ama Gouiisfurious üzülür. Ben uyarımı yaptım .
Değişen ne olacak. Olmaz öyle şey.
Adamın elinde powerden çıkan 2 tane kablo var. Bunların toplam beslemesi 300 watt. Birini direkt e.kartına takıp,diğerini çevirici ile 2 kablo yapıp,yine e.kartına takınca ,powerden alınan güç yine ,300 watt olur. 3 kablo olması , wattı arttırmaz.
O normal şartlarda çekilen watt .Spike dediğimiz pikler/ artışlar,yeni nesil GPU larda sıklıkla karşılaşılmaya başladı.
WCFTECH 'in bu konuda bi araştırma/yorum linki de var. Googlede tercüme edilebilir.
Power Spikes on Modern GPUs Are A Good Excuse To Invest In An ATX 3.0 Power Supply
ATX 3.0 power supplies have started to become common ground as more companies unveil their products for modern-day GPUs.wccftech.com
Uygun bi psu link alabilir miyim?