Soru 2. El RTX 3070Ti Isı Olarak Nasıl?

Enes C.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
IMG_20250131_063119_461.jpg

İçi hiç açılmamış bakım vs görmemiş sadece oyun için kullanılmış zaten lhr modeli 3 fanlı pny xlr8 3070ti kartımın ısı değeri nasıl? bakım yaptırmalımıyım şunu söylemeden geçmek istemiyorum kasamın hava akışı gerçekten inanılmaz kötü karta vuran bir fan bile yok toplam 3 tane fan var kasada bunuda göz önünde bulundurursak sevinirim..

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Sıcaklıklar yüksek.

Kasanın hava akışı kötüyse yan kapağını açıp tekrar Furmark testini 10 dk yapın. Çıkan sonuçları paylaşırsınız. Hala yüksek çıkarsa bakım yapmanızı öneririm. Ürünü siz 2. el olarak aldıysanız bu önerimi yaptım.

Kartı satmayı düşünüyorsanız içi açılmamış kartlar tamir görmediği için tercih sebebi olabiliyor. Başlıkta 2. el dediğiniz için ayrıca yazayım dedim.

KS

Enes C.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Sıcaklıklar yüksek.

Kasanın hava akışı kötüyse yan kapağını açıp tekrar Furmark testini 10 dk yapın. Çıkan sonuçları paylaşırsınız. Hala yüksek çıkarsa bakım yapmanızı öneririm. Ürünü siz 2. el olarak aldıysanız bu önerimi yaptım.

Kartı satmayı düşünüyorsanız içi açılmamış kartlar tamir görmediği için tercih sebebi olabiliyor. Başlıkta 2. el dediğiniz için ayrıca yazayım dedim.
IMG_20250131_165951_581.jpg
IMG_20250131_170926_403.jpg

Boşta 27 derece civarı fullmark testinde hem fan kullanımı azaldı hemde ısı düştü. yan cam açık

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Ekli dosyayı görüntüle 40809Ekli dosyayı görüntüle 40810
Boşta 27 derece civarı fullmark testinde hem fan kullanımı azaldı hemde ısı düştü. yan cam açık

Daha serin çalışmasını sağlayan bir kasaya ihtiyacınız var gibi. Yan kapağı çıkarıp denemenizi bu yüzden istedim. Belki fan desteği ile kasanın hava akışını iyileştirebilirsiniz. Denemeden bilinmez. Benim kasada yan kapak açıkken sıcaklıklar değişmiyor.

Bunun haricinde kart sıcaklıklarında biraz normalleşme olsa da yine de biraz yüksek gibi, yani macun ve pad ile yenilemesi yapılsa daha serin çalışabilir.

3-4 sene geçmişse macun ve pad yenilemesi sıcaklık değerlerinde iyileşme sağlayabilir. Tabii kalitesiz ürünler ile daha kötü hale gelen kartlar da oluyor, bu yüzden kaliteli ürün kullanmanızı öneririm.

KS

Enes C.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Daha serin çalışmasını sağlayan bir kasaya ihtiyacınız var gibi. Yan kapağı çıkarıp denemenizi bu yüzden istedim. Belki fan desteği ile kasanın hava akışını iyileştirebilirsiniz. Denemeden bilinmez. Benim kasada yan kapak açıkken sıcaklıklar değişmiyor.

Bunun haricinde kart sıcaklıklarında biraz normalleşme olsa da yine de biraz yüksek gibi, yani macun ve pad ile yenilemesi yapılsa daha serin çalışabilir.

3-4 sene geçmişse macun ve pad yenilemesi sıcaklık değerlerinde iyileşme sağlayabilir. Tabii kalitesiz ürünler ile daha kötü hale gelen kartlar da oluyor, bu yüzden kaliteli ürün kullanmanızı öneririm.
2 sene olmuş alınalı merak ettiğim konu şuanlık bu ısı dereceleri karta zarar verir mi?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
2 sene olmuş alınalı merak ettiğim konu şuanlık bu ısı dereceleri karta zarar verir mi?
Oyun amaçlı kullanıyorsanız oyunlardaki sıcaklık değerlerine bakmanızı öneririm. MSI Afterburner'ın içerisinde gelen RivaTuner izleme programı ile oyun içi sıcaklıklarına bakabiliyorsunuz. 70-75 dereceleri geçmediği sürece sorun yaratacak bir sıcaklık değeri değil. Tabii bir not düşeyim, her durumda kartın arıza yapma ihtimali hep vardır.

Ekran kartına yüksek iş yükü bindiren programlar ile iş yapıyorsanız bu sıcaklıkların zarar verme ihtimali artar. Kesin zarar verir diyemeyiz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri