2 k monitör neden tercih edilmeli?

Enderforl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Asus tuf 2k 27 inç 170 hrz monitör aldım.
Açık konuşmak gerekirse daha küçük bişe bekliyodum şu an küçük bı TV im var.
Simdi
1-normalde gözlük takan birisiyim. Yani gözüm bozuk
2-blender ve unreal engine ağırlıklı kullanıcam pc yi
Şimdi mantıklı olan bunu iade edip 1080p bı monitör almak mı yoksa bundan devam etmek mi.
Bide 2 k monitör kullanmanın detayları nelerdir.(şu ana kada 1 saat kadar kullandım)

KS

Enderforl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bilgisayar parcaları Asus tuf 3080 ti,5800x,Asus tuf b550 pro 4600 MHz,
2×8 ram gskill,Corsair 750 watt psu

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Hayırlı olsun hocam. Eğer profosyonel bir FPS oyuncusu değilseniz 3080Ti gibi bir kartı 1080pde oynamak o karta küfür olurdu. Profosyonel veya değil , FPS oyunlarını çok oynuyorsanız 2k fiyatlarına kadar çıkan hatta bazı modelleri geçen 1080p 240+hz modelleri var. Tercih edilebilir. Normal oyunlar için 2k 144hz yeterli oluyor.

Gözünüz de sorun yaşıyorsanız monitörün parlaklığını 15-20 seviyelerine indirebilirsiniz. Başta acayip karanlık gelse de 2-3 saat sonra gözünüz alışıyor. Eskiden çok fazla gözde sulanma ve kızarma sorunu yaşıyordum 2 senedir parlaklık 20 ile monitör kullanıyorum. 12+ saat durduğum zamanlarda bile bir sıkıntı yaşamıyorum. Ek olarak Atasun Optik gibi gözlük satan yerlerde 220 TL gibi başlayan fiyatlarla mavi ışık geçirmeyen özel bilgisayar gözlükleri bulunmakta. Bilgisayar başında bu gözlükleri takmak göz sağlığınıza ciddi derecede iyi gelecektir. Mutlaka kullanın ihmal etmeyin.

27 inç konusuna gelicek olursak 2K için önerilen boyuttur. Yeni kullandığınız için büyük gelse de zamanla alışacaksınızdır hiç sıkıntınız olmasın. Bana kalırsa iade edilmemeli. Yine de tercih sizin.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Sisteminiz 2-4k çözünürlüklerde tam verimli ve kaliteli performans verdiği için 2k monitör kullanmanız iyi olur. Ama diyorsanız ki benim için oyun performansı önemli değil, o zaman daha küçük bir ürüne geçiş sağlayabilirsiniz.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
hocam 27 inç aldığımda bende garipsemiştim şimdi 24 inç küçük geliyor.

27 adamdır bi daha olsa bi daha 27 alırım

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,272
Peki bu monitörü kullanıp göz sağlığımı nasıl korurum
Bilgisayar başında 7-8 saat oyun oynuyorsan veya iş için kullanıyorsan..

Windows 10 Ve 11 ' de '' Geçe ışığı '' Var Onu Aktif Ederek Kendini Koruya Bilirsin İstersen..

Adsız.png

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Valla benim gözler bulanık görüyordu 27inç monitörden sonra daha sağlıklı görmeye başladım troll değil :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri