Soru 200Hz 0.3Ms Ips 24.5'' Asus Moni̇tör 6100 TL Alinir Mi

mertsengul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
200HZ olması 0.3ms olması 6100 tl olması bu fiyata hatta 300-500 tl monitörler var ama asus olması daha güven veriyor sizce alınır mı önerisi olan var mı ?
hiç inceleme tanıtım videosu yok fiyat performans gibi geliyor şaşırtıcı

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Merhaba Donanimiz nedir?Ekrani ne icin kullanacaginiza bagli?

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12

ne icin kullanacaginizi nitelendirmediniz.ama mesela​

LG UltraGear 27GQ50F-B, 27 ya bir göz atmani öneririm.FULL HD 27 inc 165 Mhz. Adaptive Sync, AMD FreeSync Premium​

KS

mertsengul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ne icin kullanacaginizi nitelendirmediniz.ama mesela​

LG UltraGear 27GQ50F-B, 27 ya bir göz atmani öneririm.FULL HD 27 inc 165 Mhz. Adaptive Sync, AMD FreeSync Premium​

genelde cs yada cod6 rekabetçi fps oyunlar için kullanacağım LG de güzel marka belki asusun panelini LG üretiyordur ama herz farkı var 200hz bandında alternatif yok gibi asusun fiyat olarak

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Önce boyut olarak net karar verirseniz seçimde daha rahat ilerleyebilirsiniz. 24 inch mi olsun 27 inch mi olsun gibisinden. Şu an kullandığınız kaç inch, kaç inchlik monitöre alışıksınız oyun amaçlı olarak vb..

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
o halde bunu öneririm.

ASUS TUF Gaming VG279QM​

27 inc in altina inme derim.yada fiyata uygun

ASUS TUF Gaming VG259Q5A, 24.5​

Şu an kullandığınız kaç inch, kaç inchlik monitöre alışıksınız oyun amaçlı olarak vb..
yani aynen. Büro Office ,Photoshop, Oyun

KS

mertsengul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Önce boyut olarak net karar verirseniz seçimde daha rahat ilerleyebilirsiniz. 24 inch mi olsun 27 inch mi olsun gibisinden. Şu an kullandığınız kaç inch, kaç inchlik monitöre alışıksınız oyun amaçlı olarak vb..
27 inç çok büyük fps oyun için önerilen Global olarak e spor turnuvalarında bile 24.5 standarttır hem görüntü bozulur 27inçe 1920/1080 piksel mi koysak yoksa 24.5 inç e mi hangisinde pikseller daha sık sık olur tabii 24.5 de ve görüntü de bariz 24.5de iyi olur o yüzden ben 24.5 ve 200hz olarak attığım modele alternatif arıyorum yada bana diyin ki bu modeli alma o fiyata şu modeli ap yada çok az daha ekle 200 değil 240hz al gibi

o halde bunu öneririm.

ASUS TUF Gaming VG279QM​

27 inc in altina inme derim.yada fiyata uygun

ASUS TUF Gaming VG259Q5A, 24.5​

yani aynen. Büro Office ,Photoshop, Oyun
27inç ve 1920/1080 görüntü bariz kötü olacak saçmalık

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
FULL HD 24 inc pixel SIKLIGI evet
24.5 inç e mi hangisinde pikseller daha sık sık olur tabii 24.5 de ve görüntü de bariz 24.5de iyi
evet bilinen birsey,fakat ben bana göre olan önerilerde bulundum.

senin sectigin ürün basta ve diger ona yakin olan Monitorlar.Degerlendir sec beyen al.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2025-11-19 130037.png
    Screenshot 2025-11-19 130037.png
    105.7 KB · Görüntüleme: 36

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
200HZ olması 0.3ms olması 6100 tl olması bu fiyata hatta 300-500 tl monitörler var ama asus olması daha güven veriyor sizce alınır mı önerisi olan var mı ?
hiç inceleme tanıtım videosu yok fiyat performans gibi geliyor şaşırtıcı

Hocam bence 24g42e alın keyfinize bakın hiç böyle şeylere bulaşmaya gerek yok eğer illa 6k civarı istersenizde H27T22C 6.5k görüyor o çok daha mantıklı 7700xt'de 2k oynatır.

KS

mertsengul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
FULL HD 24 inc pixel SIKLIGI evet

evet bilinen birsey,fakat ben bana göre olan önerilerde bulundum.

senin sectigin ürün basta ve diger ona yakin olan Monitorlar.Degerlendir sec beyen al.
benim attığım bunlardan dan iyi değil mi özelliklere baktığınız da benim görmediğim bilmediğim birşey mi var

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
benim attığım bunlardan dan iyi değil mi özelliklere baktığınız da benim görmediğim bilmediğim birşey mi var
Hocam arkadaş piyasa konusuna çok hakim değil herhalde veya bilinçsiz öneri yapıyor,dediğimi yaparsanız çok daha mantıklı olur.

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hocam arkadaş piyasa konusuna çok hakim değil herhalde veya bilinçsiz öneri yapıyor,dediğimi yaparsanız çok daha mantıklı olur.
öyle diyorsan sabahtan beri yanitlarini okudum.baskalarinin mantiki sunumunu adeta bastirma Politikasi icerisinden..Ön yargi ile gelme.arti yeniyim Platformda

arti Konumu acan arkadasimiz hangi konuda sunmus oldugu monitor ile vs tam olarak neyi ariyor algilayabilmis degilim.Sordugu soru bu monitor alinirmi? ASUS daha iyi diyip alternatif sorgulamakta.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
öyle diyorsan sabahtan beri yanitlarini okudum.baskalarinin mantiki sunumunu adeta bastirma Politikasi icerisinden..Ön yargi ile gelme.arti yeniyim Platformda

arti Konumu acan arkadasimiz hangi konuda sunmus oldugu monitor ile vs tam olarak neyi ariyor algilayabilmis degilim.Sordugu soru bu monitor alinirmi? ASUS daha iyi diyip alternatif sorgulamakta.
Hocam bazı konularda çok yeni gibi geldiniz ve yaptığınız önerilerin çoğuda başka yerlerden duyma vb. geldi ve karşılaştırma sitesi atıyorsunuz hocam burda değerler değil panelin kalitesi gamutu önemlidir.

Son düzenleme:

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bazi konularda yeni gibi degil Türkcem pek iyi olmayabilir. Türkiye yasamiyorum.Monitor sunuyorsunda.Arkadas halen sorguluyor bundan bunun nesi eksik yada daha iyi degilmi vs vs vs bunun tartisilmasi gerek.. benim piyasadan haberim olup olmadigini ama sorgulayamazsin..Tartismakda degil amacim.Panelin Kalitesini düsünmekte isen ön yargi ile üyenin bilmiyor diye paylasimina müdehale etmezsin.soru sorana yorumunu yazar gecersin.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Bazi konularda yeni gibi degil Türkcem pek iyi olmayabilir. Türkiye yasamiyorum.Monitor sunuyorsunda.Arkadas halen sorguluyor bundan bunun nesi eksik yada daha iyi degilmi vs vs vs bunun tartisilmasi gerek.. benim piyasadan haberim olup olmadigini ama sorgulayamazsin..Tartismakda degil amacim.Panelin Kalitesini düsünmekte isen ön yargi ile üyenin bilmiyor diye paylasimina müdehale etmezsin.soru sorana yorumunu yazar gecersin.
Kardeş ben burda öneri yapıyorum amacım tartışmak değil,hemde ön yargı ile yaklaşmıyorum biliyorumki bu tip modellerde kötü paneller kullanılıyor elhamdülillah cahil değilim bi iki bildiğimiz varki öneri yapıyoruz.Evet sorgulayabilirim eğer forumda bilgi kirliliği yapıyorsan veyahut mantıksız öneri yapıyorsan bunu düzeltmek bizim görevimiz.Evet bu monitörün kötü olduğunu bildiğim için başka bir monitöre yönlendirme yapıyorum.Forumda yeniyim bahanesini öne sürüyorsan bende yeniyim başka bir forumdan geldim buraya.

öyle diyorsan sabahtan beri yanitlarini okudum.baskalarinin mantiki sunumunu adeta bastirma Politikasi icerisindem..
Ben başka önerilere hiç yok sen neden bunu önerdin cahilmisin vb.'mi dedim?
Forumda insanlara yardımcı olamaya çalışıyorum elbette bilmediğim bir şeyi neden önereyim veyahut cevap yazayım?
İnsanlara mantıklı olanı anlatmaya çalışmayıda suç olarak algılıyorsun be dostum.

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Evet sorgulayabilirim eğer forumda bilgi kirliliği yapıyorsan veyahut mantıksız öneri yapıyorsan
Sen bir tüm yazdiklarini tekrar bir oku istersen.bende cesitli Formlardayim 25 senedir. Monitor sunmak ise arkadasa alasini sunardim.arkadasimizin sordugu yada istenimi o degil.Konu kapandi.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Sen bir tüm yazdiklarini tekrar bir oku istersen.bende cesitli Formlardayim 25 senedir. Monitor sunmak ise arkadasa alasini sunardim.arkadasimizin sordugu yada istenimi o degil.Konu kapandi.
Hocam eğer sizi üzdüysem kırdıysam özür dilerim biraz agresif davrandım,eleştirisel bakış açısı ile baktaığım için biraz fikir ayrılığı olabiliyor.

KS

mertsengul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
2K monitör almak isterdim fakat sistemimin her oyunda 2K çözünürlüğü tam verimli çalıştırmayacağını bildiğim için bu seçeneği eledim. Bu yüzden, ekran kartımın (7700 XT) rahatlıkla yettiği FHD çözünürlükte bir monitör tercih etmek bana daha mantıklı geldi.

Örneğin CS’de full ayarlarda ortalama 260 FPS alıyorum. Eğer 150 Hz bir monitör alsaydım, 250 FPS almamın bir anlamı olmayacaktı çünkü monitör en fazla 150 FPS gösterebiliyor. “260 FPS alıyorsan 240 Hz al” diyenler olacaktır, ki haklılar; ancak Asus’ta 200 Hz ile 240 Hz arasında yaklaşık 1500 TL fiyat farkı var. Bütçemi 6.000 TL civarında tutmak istediğim için 7.500 TL bandına çıkmak mantıklı gelmedi. O noktaya çıkınca seçenekler çok artıyor ama benim hedef bütçem belli.

Bu nedenle 6.000 TL civarında, yüksek Hz, düşük gecikme ve güvenilir bir marka aradım; Asus’ta uygun bir model buldum. MSI da alternatifti ancak hoparlörsüz olması gibi eksileri vardı. Gamepower’da da 240 Hz modeller mevcut olsa da servis ve güvenilirlik açısından Asus’un seviyesinde değil.

Ayrıca bazı arkadaşlar FHD’de 27 inç önermiş. Fakat FHD bir monitörde 27 inç boyut gerçekten mantıklı değil; piksel yoğunluğu düştüğü için görüntü kalitesi belirgin şekilde geriliyor. FHD için ideal boyut 21 23.8–24.5 inç arasıdır.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
2K monitör almak isterdim fakat sistemimin her oyunda 2K çözünürlüğü tam verimli çalıştırmayacağını bildiğim için bu seçeneği eledim. Bu yüzden, ekran kartımın (7700 XT) rahatlıkla yettiği FHD çözünürlükte bir monitör tercih etmek bana daha mantıklı geldi.

Örneğin CS’de full ayarlarda ortalama 260 FPS alıyorum. Eğer 150 Hz bir monitör alsaydım, 250 FPS almamın bir anlamı olmayacaktı çünkü monitör en fazla 150 FPS gösterebiliyor. “260 FPS alıyorsan 240 Hz al” diyenler olacaktır, ki haklılar; ancak Asus’ta 200 Hz ile 240 Hz arasında yaklaşık 1500 TL fiyat farkı var. Bütçemi 6.000 TL civarında tutmak istediğim için 7.500 TL bandına çıkmak mantıklı gelmedi. O noktaya çıkınca seçenekler çok artıyor ama benim hedef bütçem belli.

Bu nedenle 6.000 TL civarında, yüksek Hz, düşük gecikme ve güvenilir bir marka aradım; Asus’ta uygun bir model buldum. MSI da alternatifti ancak hoparlörsüz olması gibi eksileri vardı. Gamepower’da da 240 Hz modeller mevcut olsa da servis ve güvenilirlik açısından Asus’un seviyesinde değil.

Ayrıca bazı arkadaşlar FHD’de 27 inç önermiş. Fakat FHD bir monitörde 27 inç boyut gerçekten mantıklı değil; piksel yoğunluğu düştüğü için görüntü kalitesi belirgin şekilde geriliyor. FHD için ideal boyut 21 23.8–24.5 inç arasıdır.
Hocam siz asusu kafaya koymuşsunuz,24G42E varken çok mantıksız gerek panel kalitesi olsun gerek değerleri olsun asusa güveniyorsunuz ama sandığınız kadar kaliteli değil hem 200hz yerine 180hz alıp 2k tasarruf etmiş olacaksınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri