Öneri 20K Hazır Sistem Önerisi (Mayıs 2023)

ahmetusta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
selam arkadaşlar. monitör hariç 20 bin tl bütçem var. oyun amaçlı sistem istiyorum.
oyun derken cs go,valorant değil. daha çok 3A oyunlar (rdr 2, last of us, Cpunk 2077)
pek bilgim yok masa üstü tarafında.
galiba işlemci en az 12400f veya 5500 olursa iyi olur.
ekran kartı olarak nvidia tercihim. ama vRam için ryzen daha iyi derseniz o da olur.
tabi sistemin beni uğraştırmasını istemiyorum (yani gpu ryzen alırsam sorun olur mu)
bazı arkadaşlar update sorunu oluyor vs demişler. ve ince ayar istemiyorum,
direk oyuna girip grafik orta veya high alıp oynamak istiyorum.
birde herşey hazır ve toplanmış olmalı kendim anlamıyorum pek.

.
bir de wi-fi için ne olması gerekli. yani herhangi bir pc wi-fi lı oluyor mu ?
yoksa ana kart desteklemesi mi gerekiyor.
veya usb portuna dongle takınca wi-fi oluyor mu.
daha önce masa üstü kullanmadım hiç, bilgim yok kusura bakmayın.

Son düzenleme:

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
selam arkadaşlar. monitör hariç 20 bin tl bütçem var. oyun amaçlı sistem istiyorum.
oyun derken cs go,valorant değil. daha çok 3A oyunlar (rdr 2, last of us, Cpunk 2077)
pek bilgim yok masa üstü tarafında.
galiba işlemci en az 12400f veya 5500 olursa iyi olur.
ekran kartı olarak nvidia tercihim. ama vRam için ryzen daha iyi derseniz o da olur.
tabi sistemin beni uğraştırmasını istemiyorum (yani gpu ryzen alırsam sorun olur mu)
bazı arkadaşlar update sorunu oluyor vs demişler. ve ince ayar istemiyorum,
direk oyuna girip grafik orta veya high alıp oynamak istiyorum.
birde herşey hazır ve toplanmış olmalı kendim anlamıyorum pek.

.
bir de wi-fi için ne olması gerekli. yani herhangi bir pc wi-fi lı oluyor mu ?
yoksa ana kart desteklemesi mi gerekiyor.
veya usb portuna dongle takınca wi-fi oluyor mu.
daha önce masa üstü kullanmadım hiç, bilgim yok kusura bakmayın.
wifi dongle alman gerekiyor

KS

ahmetusta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
wifi dongle alman gerekiyor
teşekkürler hocam
bir soru bu ekran kartı bit olayı performansa etkisi var mı bir de gddr6x ile gdrr6 felan var.
bazen laptop ta tdp değri yüksek olan rtx 3060, rtx 3070 den daha iyi olabiliyor.
o yüzden sordum.
veya rtx 3060 12 gb rtx 3070 8 gb den daha iyi olmaz mı

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Amd işlemci seçeceksen en az 5600 almalısın.
Wi-fi destekleyen anakartlar var onlar daha stabil çalışıyor diyebiliyorum. Ekstra dongle ile wifi bağlantını yapabilirsin ama cihazin kalitesine bağlı ama ara ara kopmalar yaşayabilirsin.
İnternet bağlantını kablolu yapmaya çalışsan hem daha verimli hemde düşük maliyetli olmazmı.

5600 işlemci rtx 3060 12 gb ile yüksek ayarlarda 1080p monitörde ultra ayarlarda her oyunu akıcı yani 60 fps ve üstü oyun oynayabilirsin
intel 12400f ile rtx 3060ti sistemimde var cyberpunk tan örnek vericem ortalama 10-15 fps daha yukarıda oynatmakta.
Amd ekran kartı olarak daha önce giriş seviye bir sistemim vardı ekran kartı çökmelerinden sebep keyifli vakit geçirmek yerine baya stres yaşatmıştı. Tabi biraz da şans işi ama nvdia kartlarda yarı yolda bırakmadı gayet stabil çalışmakta.
Bunlar benim bizzat deneyimlediklerim.

KS

ahmetusta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Amd işlemci seçeceksen en az 5600 almalısın.
Wi-fi destekleyen anakartlar var onlar daha stabil çalışıyor diyebiliyorum. Ekstra dongle ile wifi bağlantını yapabilirsin ama cihazin kalitesine bağlı ama ara ara kopmalar yaşayabilirsin.
İnternet bağlantını kablolu yapmaya çalışsan hem daha verimli hemde düşük maliyetli olmazmı.

5600 işlemci rtx 3060 12 gb ile yüksek ayarlarda 1080p monitörde ultra ayarlarda her oyunu akıcı yani 60 fps ve üstü oyun oynayabilirsin
intel 12400f ile rtx 3060ti sistemimde var cyberpunk tan örnek vericem ortalama 10-15 fps daha yukarıda oynatmakta.
Amd ekran kartı olarak daha önce giriş seviye bir sistemim vardı ekran kartı çökmelerinden sebep keyifli vakit geçirmek yerine baya stres yaşatmıştı. Tabi biraz da şans işi ama nvdia kartlarda yarı yolda bırakmadı gayet stabil çalışmakta.
Bunlar benim bizzat deneyimlediklerim.
teşekkürler. ben de ryzen gpu dan korkuyorum sıkıntı çıkartır diye. bunu belirtmeniz iyi oldu.
wi-fi konusunda genelde ofline oynayacağım için dongle kullanabilirim diye düşünüyorum. veya kablo kullanırım eğer çok sorun olursa.
peki wi-fi destekli bir ana kart maliyeti çok arttırır mı

bu nasıldır ekran kartını 3060 12 gb ile değişirsem.

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
tabiki örnek anakart şu an için konuşuyorum 2000 bin lira (+ - olabilir) gibi ek maliyet çıkabilir.
Anakart dışında ileride sıkıntı doğurabilecek hususlarda var.
Şuan ortalama her sistem 16 gb ram kullanıyor.
Ben bazı oyunlarda 14gb üstü kullanımlar yaşadım. Her geçen gün mevcut oyunlar güncelleniyor yada yeni çıkan oyunlar yüksek ram ve ekran kartı vram tüketiyor. Birinci önerim bütçen elveriyorsa tabi 32gb ram kullan uzunca yıllar kafan rahat etsin.
İkinci önerim ise forza horizon 5 te geçenlerde 3060ti 8 gb ekran kartımda vram yetersiz uyarısı aldım. anlıkta olsa oyun tamamını sömürdü. 3060 bir alt model olsa da 12gb ram olmasından sebep 8 gb üstü kullanımlarda avantaj sağlıyor.
Bu söylediklerim ileriye dönük hamleler. Bunlarda aklında olsun.

tabiki örnek anakart şu an için konuşuyorum 2000 bin lira (+ - olabilir) gibi ek maliyet çıkabilir.
Ben bazı oyunlarda 14gb üstü kullanımlar yaşadım. Her geçen gün mevcut oyunlar güncelleniyor yada yeni çıkan oyunlar yüksek ram ve ekran kartı vram tüketiyor. Birinci önerim bütçen elveriyorsa tabi 32gb ram kullan uzunca yıllar kafan rahat etsin.
İkinci önerim ise forza horizon 5 te geçenlerde 3060ti 8 gb ekran kartımda vram yetersiz uyarısı aldım. anlıkta olsa oyun tamamını sömürdü. 3060 bir alt model olsa da 12gb ram olmasından sebep 8 gb üstü kullanımlarda avantaj sağlıyor.
yanlış anakart paylaşmışım düzelttim.

KS

ahmetusta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
teşekkürler.
bu videoda da vRam konusuna değinmiş. ben de yeni yeni araştırıyorum pc işini.
:)

Burkavuk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
teşekkürler. ben de ryzen gpu dan korkuyorum sıkıntı çıkartır diye. bunu belirtmeniz iyi oldu.
wi-fi konusunda genelde ofline oynayacağım için dongle kullanabilirim diye düşünüyorum. veya kablo kullanırım eğer çok sorun olursa.
peki wi-fi destekli bir ana kart maliyeti çok arttırır mı

bu nasıldır ekran kartını 3060 12 gb ile değişirsem.
paylaştığın sistem parça kaliteleri iyi ama hazır sistem satıcılarının son zamanlarda çıkardıkları sistemlerle kıyaslayınca rakam bana yüksek geldi.
3060Tİ ekran kartlı sistemler var

Ucu yok bu işin ben 6500 tl lik hazır sistemle başladım. İzleyerek okuyarak kendimce bana yeticek kadar bilgim oldu ve devam da ediyor bu. Örnek 3060 12GB oyunlarda 60 fps veriyorsa 3060ti 8 gb 70-73 fps veriyor ama diğer yandan vram düşük olduğu için şuan olmasa da ilerde 8 gb kartlar sıkıntı yaşayacak.
Ben bu ara gözümü 3090lara diktim ufak çaplı al satla bütçe yapıyorum.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri