21.000-25.000 TL 23 Bin Tl'ye Bu Sistem Alınır Mı

immortal36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
amd ryzen 5 5600
Ekran Kartı
asus dual geforce rtx4060 v2 bulk oc 8gb
Öncelikle selamın aleyküm, ilk bilgisayarım olacak arkadaşlar, daha önceden hiç pc deneyimim yok öncelikle belirteyim. Gaming gen tr üzerinden böyle bir pc buldum kule tipi fan eklediğim zaman 23.500 civarlarına geliyor. Sizlerden ricam Bileşenlerden ve parça kalitesinden çok anlamadığım için psu kalitesine kasa kalitesine ve diğer parçaların kronik sorunları varmı yokmu bakmanız birde gaming gen tr güvenilir mi garanti konusunda veya bozuk ürün konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Kısacası ufak tavsiyeler bekliyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-28-01-33-37-634_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-07-28-01-33-37-634_com.android.chrome.jpg
    574.6 KB · Görüntüleme: 16

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Ya bu enermax psulara japon kapasitörlü falan diyorlar da kapasitörler japon gerisi çin malı sanki :D Psu dışında güzel sistem.
Anakart giriş seviyesi ama sistem de öyle zaten o yüzden sıkıntı yok.
72 tl farkla 5600x varmış onun silikon kalitesi daha iyi onu ekleyebilirsin.
Kendin ayrı olarak şu soğutucuyu alıp kullanabilirsin bu işlemciye gider. https://www.gaming.gen.tr/urun/3846...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Bir de o ramin aynısından bir tane daha takarsan o zaman bomba olur.

KS

immortal36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya bu enermax psulara japon kapasitörlü falan diyorlar da kapasitörler japon gerisi çin malı sanki :D Psu dışında güzel sistem.
Anakart giriş seviyesi ama sistem de öyle zaten o yüzden sıkıntı yok.
72 tl farkla 5600x varmış onun silikon kalitesi daha iyi onu ekleyebilirsin.
Kendin ayrı olarak şu soğutucuyu alıp kullanabilirsin bu işlemciye gider. https://www.gaming.gen.tr/urun/3846...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Bir de o ramin aynısından bir tane daha takarsan o zaman bomba olur.
Hocam psu'yu değiştirmemi önerir misiniz, (evde topraklama yok içi yanmaya karşı dayanıklı psu veya en azından yansa bile psu yanacak şeklinde) ram 2x diye biliyorum öyle gözüküyor. Fark 72tl ise 5600x ile değiştirebilirim. Birde sormak istediğim şu var gaming gen tr üzerinden alışveriş yapıp garanti konusunda şikayet eden bir kaç kişi var sıkıntılı bir firma mı yoksa bu kişiler istisna mı? Bozuk ürün vs gönderen bir firma mı beni uğraştırır mı? Çünkü bilgisayardan gram anlamıyorum ve ilk bilgisayarımda böyle sorunlar yaşamak istemiyorum açıkçası, senin tavsiye nedir güvenilir mi başka firmayı mı tercih etmeliyim, birde 800-900 civarı kule tipi fan vardı onu eklesem sıkıntı çıkmaz sanırım

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
böyle 25k civarlarına bakabiliyorsan eğer varsa 4060ti larada göz atabilirsin.

KS

immortal36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
böyle 25k civarlarına bakabiliyorsan eğer varsa 4060ti larada göz atabilirsin.
Yok hocam 23-23.5 benim için son sayılır. Bu arada bu sistem hakkındaki fikrin nedir site garanti konusunda veya bozuk ürün konusunda güvenilir mi

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Yok hocam 23-23.5 benim için son sayılır. Bu arada bu sistem hakkındaki fikrin nedir site garanti konusunda veya bozuk ürün konusunda güvenilir mi
yani biz o siteden 1 monitör 1 de ekran kartı aldık. 2 sindede sorun yaşamadım. 2 yıl sonra moniterde ufak sorun oldu onuda monitör markasıyla hallediyosun zaten siteyle ilgili bir durum olmuyor. Geneldede fiyattan dolayı tercih edilen bir sitede fakat kimse şey diyemez yani kesin garanti al falan diye. Sonuçta bu teknoloji şansa sorunlu olan sana gelir. Müşteri hizmetleriyle iletişimim olmadı ondan dolayı pek o kısmını bilmiyorum.

KS

immortal36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yani biz o siteden 1 monitör 1 de ekran kartı aldık. 2 sindede sorun yaşamadım. 2 yıl sonra moniterde ufak sorun oldu onuda monitör markasıyla hallediyosun zaten siteyle ilgili bir durum olmuyor. Geneldede fiyattan dolayı tercih edilen bir sitede fakat kimse şey diyemez yani kesin garanti al falan diye. Sonuçta bu teknoloji şansa sorunlu olan sana gelir. Müşteri hizmetleriyle iletişimim olmadı ondan dolayı pek o kısmını bilmiyorum.
Bilgi için çok teşekkür ederim

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Hocam psu'yu değiştirmemi önerir misiniz, (evde topraklama yok içi yanmaya karşı dayanıklı psu veya en azından yansa bile psu yanacak şeklinde) ram 2x diye biliyorum öyle gözüküyor. Fark 72tl ise 5600x ile değiştirebilirim. Birde sormak istediğim şu var gaming gen tr üzerinden alışveriş yapıp garanti konusunda şikayet eden bir kaç kişi var sıkıntılı bir firma mı yoksa bu kişiler istisna mı? Bozuk ürün vs gönderen bir firma mı beni uğraştırır mı? Çünkü bilgisayardan gram anlamıyorum ve ilk bilgisayarımda böyle sorunlar yaşamak istemiyorum açıkçası, senin tavsiye nedir güvenilir mi başka firmayı mı tercih etmeliyim, birde 800-900 civarı kule tipi fan vardı onu eklesem sıkıntı çıkmaz sanırım
Evet o random psuları kimseye önermiyorum. Geçen yine birisi bu psuyu kullanırken sorun yaşadı psu değişimi yaptı.

Siteyle tecrübem yok ben her zaman hepsiburada trendyol vs. kullanırım.

Bu benim attığım soğutucu da 999tl zaten onu alabilirsiniz iyidir.

ram 2 taneymiş evet şimdi gördüm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri