şimdi ö
Öncelikle dediğiniz bir kısma katılıyorum bir kısma katılmıyorum. Öncelikle am5 almak şu yönden mantıklı ever artık buna geçildi ileride upgrade yapılırsa anakart konusunda değişim olmadan yapılır vs.. evet doğru (ki genelde soket değişir ve öylece kalırız

) . şimdi arkadaşın bütçesi 20-25k arası şuda olsun buda olsun dersek bunun ucu bitmez 4070lere kadar gideriz. Bundan dolayı 20-25k içinde alabilceği max performanslı ürünü seçmek en iyisi olacaktır. 5060lar yeni çıktı belirlenen fiyatın üstünde tabiki bunun 4060tilara olumlu etkisi olursa (4060tilar ucuzlarsa ) bu arkadşın 2 seçeneği olur.
1- 5600 +4060 sistem almak (indirim sonrası veya öncesi)
2-5600 + 4060ti sistem almak (indirim sonrası veya bütçe arttırarak)
3-7500f li +4060 sistem almak. (indirim sonrası 4060ti+5600 ile kıyaslayarak)
tabi bunun arasındaki kararı gpu mu cpu mu performans istediğine gelecek upgradesine göre değişir. (Amd ekran kartı için yorum yapmıyorum. Nvidia örneği verdiğim için oradan devam etmek istedim.)
Şahsen ben arkadaşın yerinde olsam kovalağım şeyler bu olur. yeni seriyle birlikte mağazaların eski ürünleri hazır sistem indirim yaparak elden çıkarmak istemesi. baktım inmiyor tartar bakarım 4060 yetermi 4060ti çıksam +4-5k bana ne katıcak. veya 7500f+4060 mı almalıyım yoksa 5600+4060ti mı ona göre karar kendinin olur. yani senaryoda tek bir doğru yok. Genelde kimin kesim bi tarafı kimi kesim bi tarafı savunur ondan dolayı geniş düşünmek lazım.
Bu arada 7500f bugune kadar gelmiş en f/p işlemcilerden biridir.
Diğer arkadaşlarında görüşünü alıp youtubeden kıyaslıyıp, bütçe ve hedefleriniz doğrultusunda adım atmanız gerekir. Bu senaryoda fiyatlar düşedebilir, yükseledebilir. Tamamıyla sizin kararınız