280Mm Sıvı Soğutma

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
arctis 280

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
222
rampage zuko i3 12100f yükseltmeyi planlıyorum oyüzden
ModArt Pc nin Mart ayında yayınladığı Rtx3060 lı sistemini aldığınızı tahmin ediyorum. i3 12100F işlemcisi fazla ısınan bir işlemci değil, kasanızın hava akışı da iyi. Daha uzun süre aynı işlemciyi kullanacaksanız 240mm lik bir sıvı soğutucu yeterli olacaktır. Kasanızın üst tarafı 240mm ye kadar desteklediği için üst tarafta konumlandırabilirsiniz. 280mm lik bir sıvı soğutucu almanıza gerek yok. Şuanki işlemciniz için fazla, gelecekteki işlemciniz için ise yetersiz olacaktır. Ancak, "dolar sürekli artıyor, ileride işlemci değiştirebilirim, geleceğe de yatırım olsun" derseniz 360mm lik bir soğutucu satın alıp (kasanızın ön tarafı 360mm destekliyor) kullanabilirsiniz. Şuanki işlemciniz için fazla olur ama gelecekteki işlemciniz için yeterli olur.

Tam olarak nasıl bir soğutucu istediğinizden söz etmemişsiniz. Yani RGB olsun mu olmasınmı vb. ben size hem 240mm hemde 360mm için de bir kaç öneride bulunayım.

240mm:
- Arctic Liquid Freezer II 240mm (RGBsiz/RGB/A-RGB seçenekleri mevcut)
- MSI MAG CORELIQUID P240
- Cooler Master MasterLiquid ML240L V2

360mm:
- Arctic Liquid Freezer II 360mm (RGBsiz/RGB/A-RGB seçenekleri mevcut)
- Corsair iCUE H150
- Cooler Master MasterLiquid ML360 Illusion
- Raijintek ORCUS 360

(Arctic Liquid Freezer II serisinin radyatörleri kalındır. Eğer 240mm versiyonlarından birini satın alıp kasanızın üst tarafına konumlandırmak isterseniz, kasanızın üst tarafıyla anakartınız arasındaki mesafeyi dikkatle ölçerek satın alın.)

Arctic Liquid Freezer serisinin (RGBsiz) radyatör boyutu haricinde diğer tüm özellikleri aynıdır (pompa, borular, aksesuarlar) bu videodan detayları görebilirsiniz:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri