2K 144/165 Hz Monitör Tavsiyesi

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar Uğur, Enes Bey, AOC Q27G2U model ürünü değişim için göndermiştim iade kararı çıkmış tekrardan monitör arayışına giriştim. Önceki konularda konuşmuştuk Uğur Bey;

1. MSI OPTIX MAG322CQR 31.5" 1ms 165Hz VA Curved Panel - 3.496 TL

2. Samsung Odyssey G5 27" 1ms 144Hz VA Curved Panel - 2.999 TL

iki monitörü önermiştiniz yalnız iade kararı haberi şimdi gelince o zaman dilimindeki indirimleri ne yazıkki kaçırdım.Şuanki fiyatları biraz daha yüksek bu zamana kadar gelmişken 27 kasım indirim günlerini de görüp ona göre almayı mı tavsiye edersiniz.Aklımda 1. Sıradaki ürün var yalnız curved olması sebebiyle ışık sızması ve bulutlanma olma ihtimalinin yüksek olduğunu öğrendim. O yüzden dolayı curved ekrana sıcak olsam da bu gibi problemlerin beni bulma ihtimali biraz çekingen davranmama sebep oluyor.

3.000 TL Bandında sıkıntı problem yaşamazsın dediğiniz curved veya düz 144 veya 165 hz 2K Monitör öneriniz ne olur acaba? (Ekran Kartı: 2080 Super Windforce OC)

Birde Silverstone PF360 Ürününü de sipariş geçtim onunla alakalı da fan güç girişlerini ve rgb girişlerini birleştirip mi takmalıyım gerekli alanları çünkü tek tek güç ve argb bağlantılarını anakart üzerinde bağlayacağım alanlar yetersiz gelecek. Onun için kontrolcü mü almalıyım yoksa girişleri birleştirip mi takmamı önerirsiniz? (Kasa Tuf GT501)​

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
[font="Open Sans", sans-serif]Samsung [/font][font="Open Sans", sans-serif]G5 Odyssey ürünü biraz daha revize bir üründür. Tavsiyem onu almanızdır ama size önerdiğim Gigabyte monitörü alabiliyorsanız başka bir ürüne bakmanızı tavsiye etmem kesinlikle. Ona çıkamıyorsanız listenizdeki MSI ürünü alın kesinlikle.[/font]

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Msi Ürüne niyetliyim ancak yetkili servisi ile iletişime geçtiğimde 3 tam veya 5 ölüpixel üzerinde değişim olabileceğini söylediler ışık sızması ve bulutlanma için de inceleme sonrası karar çıkıyormuş o yüzden şuan için alternatif arayışlarındayım 27 kasım indirimlerine kadar ürün seçenekleri oluşturup en uygun mantıklı ve f/p ürünü alayım diyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her monitör markası ölü piksel garantisinde benzer politika izler. Belli bir sayı üzerindeyse işlem görüyor cihazlar. Her markanın sayısı farklıdır.

Markaların ölü garanti şartları aşağıdaki gibidir.

AOC : Parlak Tam Piksel ve Koyu Tam Piksel için 1 adetten fazla ise Parlak Alt Piksel için 3 adetten fazla ise Koyu Alt Piksel veya Toplamda 5 adet veya fazla Koyu Alt Piksel varsa garanti ürünü karşılıyor.

Acer : Parlak Piksel için 2 adetten fazla ise Koyu Alt Piksel veya Toplamda 5 adet veya fazla Alt Piksel varsa garanti ürünü karşılıyor.

ViewSonic : Parlak Piksel ve Koyu Alt Piksel için 5 veya fazlası yada Toplamda 8 adet veya fazla Piksel varsa garanti ürünü karşılıyor.

MSI : Parlak Piksel 3 ve Koyu Piksel için 5 veya fazlası varsa garanti ürünü karşılıyor. Ayrıca parlak piksellerde sorun varsa aralarında maksimum 15mm sınır olması gerekiyor. Yani monitörün bir 2 farklı yerinde aralarında 15mm den fazla açıklık varsa bu sayılmıyor.   

Gigabyte : AORUS Monitör ailesinde ilk 12 ay için Parlak Piksel 0 yani 1 tane bile olsa ve Koyu Piksel için 5 veya fazlası varsa garanti ürünü karşılıyor. 13-36 ay arasında olursa Parlak Piksel 3 veya fazlası ve Koyu Piksel için 5 adet varsa garanti ürünü karşılıyor.
Gigabyte : Normal Monitör ailesinde ilk 0-36 ay için Parlak Piksel 3 ve Koyu Piksel için 5 veya fazlası varsa garanti ürünü karşılıyor.

ASUS : Genel olarak ProArt serisi hariç ilk 12 ay için Parlak Piksel 0 yani 1 tane bile olsa ve Koyu Piksel için 5 veya fazlası varsa garanti ürünü karşılıyor. 13-36 ay arasında olursa Parlak Piksel 3 veya fazlası ve Koyu Piksel için 5 adet varsa garanti ürünü karşılıyor.

Parlak ve Koyu alt piksel ne demek diye sorarsanız aşağıya açıklamalarını bırakıyorum.
  • Parlak Alt Piksel: Alt piksel, siyah desen üzerinde küçük beyaz bir nokta olarak görüntülenir.
  • Koyu Alt Piksel: Alt piksel, beyaz desen üzerinde küçük siyah bir nokta olarak görüntülenir.
Genel olarak bu popüler markaların piksel garantileri bunlar. Zaten bir elektronik ürün aldğınızda kulaklık vb. hijyen gerektiren ürünler hariç ilk 14 gün içinde yasal iade hakkınız var. Yani ölü piksel vs. çıkmasına gerek yok. Bu verdiğim bilgiler ürünü aldınız kullanıyorsanız garantiye vermeniz gerekirse garanti şartlarıdır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri