2K Monitör Önerisi 10 Bin Max Bütçe

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sistem parçalarımi paylaşıyorum henüz montaj yapmadım çünkü bilmiyorum destek alacağım parçalar toplamı 42 bin vade farksız 4 taksit tamamı sıfırdır
Bu parçalar forumları okuyarak toplandı
Bu sisteme uygun bir MONİTÖR önerisine ihtiyacım var inşallah forza 6 OYNATIR yapay zekanın tavsiyesi GİGABYTE G27Q2 SS bunu almalımıyım yoksa daha iyi var mı bütçe Max 10 bin

Ekli dosyalar

• IMG_20260131_150713.jpg
    IMG_20260131_150713.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20260121_024616.jpg
    IMG_20260121_024616.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_2026-01-27-01-27-09-080_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-01-27-01-27-09-080_com.android.chrome-edit.jpg
    280.3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20260121_024849.jpg
    IMG_20260121_024849.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20260125_141812.jpg
    IMG_20260125_141812.jpg
    849.8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20260128_224508.jpg
    IMG_20260128_224508.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20260130_151526.jpg
    IMG_20260130_151526.jpg
    733.6 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2026-01-30-22-46-02-804_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    Screenshot_2026-01-30-22-46-02-804_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    583.6 KB · Görüntüleme: 14

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Bu soğutucu oldukça ucuz.
Lakin 5600X kullandım geçmişte ve çok ısınan işlemcilerden diyebilirim. 5600 işlemcisi de aşağı kalır yanı yok. Yani aldığınız soğutucu yaz aylarında yetersiz kalabilir.
Uygun fiyatlı olsun derken daha pahalıya gelebilir. Şimdiden uyarayım. Kutusunu açmadıysanız ve iade süresi geçmemişse iade etmenizi öneriyorum.

RGB: https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Işıksız: https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Monitör önerim:

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Sistem parçalarımi paylaşıyorum henüz montaj yapmadım çünkü bilmiyorum destek alacağım parçalar toplamı 42 bin vade farksız 4 taksit tamamı sıfırdır
Bu sisteme uygun bir MONİTÖR önerisine ihtiyacım var inşallah forza 6 OYNATIR yapay zekanın tavsiyesi GİGABYTE G27Q2 SS bunu almalımıyım yoksa daha iyi var mı bütçe Max 10 bin
Çok yoğun bi sokaktan gözünü kapatıp rastgele tanımadığın birini çevirip 42 bini eline verseydin daha iyi bir sistem dizerdi.

Yazık 42 bin tl'niz çöp olmuş.

Neden bütçem 50 bin tl monitör dahil diyerek konu açmıyorsunuz da!

Paranızı çöp ettikten sonra konu açıyorsunuz?

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
bu konfigirasyon biriki hamleyle iyileşir. bazı noktalara takıldım.

misal o cpu soğutucu ile kalite macunun fazla bir anlamı yok. Kocaefe arkadaşımızın önerdikleri gayet makul. o konuda öneri getirmeme gerek yok.

crucial e100 ssd kullanılmış. bu ssd en ucuz m2 1tb ssd ve veri yazma (tbw) garantisi ciddi manada az. küçük farklarla çok daha iyisini edinebilirsin.

e100'ün tbw'si 80. sn5000'in 600... sn5000 performans olarakta üstün ( sadece okuma yazma hızlarından dolayı değil. )

e100'ün pakedini açmadıysan iade edip küçük fiyat farklarıyla kat kat iyisini alırsın.

KS

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu sogutu
Çok yoğun bi sokaktan gözünü kapatıp rastgele tanımadığın birini çevirip 42 bini eline verseydin daha iyi bir sistem dizerdi.

Yazık 42 bin tl'niz çöp olmuş.

Neden bütçem 50 bin tl monitör dahil diyerek konu açmıyorsunuz da!

Paranızı çöp ettikten sonra konu açıyorsunuz?
Eleştiri her zaman insanın gelişimini sağlar teşekkürler PC konusunda bir bilgim yok donanımlı değilim sadece haftada 5- 6 saat Max oyun oynatır mı bu PC o lazım stres atmak icin başka bir amaç yok teşekkürler

misal o cpu soğutucu ile kalite macunun fazla bir anlamı yok. Kocaefe arkadaşımızın önerdikleri gayet makul. o konuda öneri getirmeme gerek yok.

crucial e100 ssd kullanılmış. bu ssd en ucuz m2 1tb ssd ve veri yazma (tbw) garantisi ciddi manada az. küçük farklarla çok daha iyisini edinebilirsin.

e100'ün tbw'si 80. sn5000'in 600... sn5000 performans olarakta üstün ( sadece okuma yazma hızlarından dolayı değil. )

e100'ün pakedini açmadıysan iade edip küçük fiyat farklarıyla kat kat iyisini alırsın.
Teşekkürler ediyorum

Bu sogutu

Eleştiri her zaman insanın gelişimini sağlar teşekkürler PC konusunda bir bilgim yok donanımlı değilim sadece haftada 5- 6 saat Max oyun oynatır mı bu PC o lazım stres atmak icin başka bir amaç yok teşekkürler

Teşekkürler ediyorum
Zaten bu yüzden paylaşım yaptım hatalı seçimleri düzeltmek için

Bu sogutu

Teşekkürler ediyorum
Zaten bu yüzden paylaşım yaptım hatalı seçimleri düzeltmek için

KS

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
OEM paketlere baktım bu fiyata 1 TB SSD olan 32 GB dual bellek olan ve en az 12 GB ekran kartlı sistem bulamadım bu yüzden tek tek fiyatlara ve taksit olanakları olan ürünleri aldım ama bir iki iyileştirme yapabilirim haftada sadece 5- 6 boş zamanım da sadece oyun oynamak için 60 bin üzeri ödeme yapmak istemedim üstelik benim istediğim 3 temel unsur var 1 TB SSD 32 GB rem en az 12 GB ısınma sorunu olmayacak bir ekran kartı olan hazır sistem yok bununla aynı fiyata ince hesap hazır sistem satıyor 42 bin ve bu sistemden 100/40 daha kötü olduğunu düşünüyorum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765

WD Blue SN5000 modeli bence fiyatını hak etmeyen bir M2 SSD.
WD Blue SN5100 modeli ise 7K bandında ve emsallerine göre bir tık pahalı. Üste yazdığım 3 modelle yakın özellikte.

Buradan karşılaştırmasına da bakabilirsiniz.

Bu RAM ve SSD krizi çıkmadan önce bu M2 SSD'lerin tamamı yarı fiyatına idi. Hadi enflasyonla 3,5 - 4 K fiyata gelseydi. Ancak bir kriz çıkardılar yapay zeka furyası ile... İnsanlara önerecek ürün bulmakta zorlanıyorum fiyatları görünce.

KS

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
OEM paketlere baktım bu fiyata 1 TB SSD olan 32 GB dual bellek olan ve en az 12 GB ekran kartlı sistem bulamadım bu yüzden tek tek fiyatlara ve taksit olanakları olan ürünleri aldım ama bir iki iyileştirme yapabilirim haftada sadece 5- 6 boş zamanım da sadece oyun oynamak için 60 bin üzeri ödeme yapmak istemedim üstelik benim istediğim 3 temel unsur var 1 TB SSD 32 GB rem en az 12 GB ısınma sorunu olmayacak bir ekran kartı olan hazır sistem yok bununla aynı fiyata ince hesap hazır sistem satıyor 42 bin ve bu sistemden 100/40 daha kötü olduğunu du
Teşekkürler öneri için Çok güzel ama bütçemin üzerinde

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
ssd seçerken veri yazma garantisi değerine önem veriyorum. nand'ı kaliteli olan daha uzun veri yazma garantisi veriyor. müşterilerime ssd seçerken devamlı bunu önplanda tuttum. bu sayede üç senedir topladığım cihazlarda bozulup garantiye giden ssd olmadı. yazma garantisi bile belirsiz ne üdüğü belirsiz markalar kullanmadım.

tbw si 578'in üstünde olan pcie 4x4 1tb ssdlerin sıralaması.

1769968853541.png

e100 kadar zayıf bir ssd için kimse yorum yapmaz iken anlaşılan benim sn5000'i sunmam beklenmiş. alıcının ssdye ayırdığı bütçe dip. tecrübem dahilinde yukardaki listeyi sundum. alıcı 200-300 tl fark yada üstüyle her türlü kat kat iyi ssd ye ulaşabilir.

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
e100 kadar zayıf bir ssd için kimse yorum yapmaz iken anlaşılan benim sn5000'i sunmam beklenmiş. alıcının ssdye ayırdığı bütçe dip. tecrübem dahilinde yukardaki listeyi sundum. alıcı 200-300 tl fark yada üstüyle her türlü kat kat iyi ssd ye ulaşabilir.
Ne SSD'yi kötüledim ne de sizin tecrübelerinize saygısızlık ettim. Böyle anlaşıldıysa kusura bakmayın.

Niyetim sadece SN5000'in günümüzde yakın fiyatlı rakiplerine göre yavaş kaldığını söylemekti. Ufak fiyat farkıyla daha iyi seçeneklerin olduğunu söyledim. Bir de SN5000'in fiyatını bir tık pahalı buluyorum sunduğu hızlara göre. Sizinle veya bu SSD'yi önermenizi beklemekle alakası yok yazdığım şeyin. Tamamen WD'nin fiyatıyla alakalı ve siz önermeden WD benim radarıma bile girmezdi fiyatından ötürü. Tek açıklaması bu. Sizin önermenizi beklediğimi kabul etmiyorum, öyle bir art niyetle suçlamak isterseniz açıkça yazın tekrar foruma dahi girmem. Size saygısızlık etmek gibi bir niyetim yoktu. Burada hepimiz ücret dahi almadan kamu yararına tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz, farklı düşündüğümüz noktalar varsa da medenice karşılaştırma yapabiliriz. Ancak dediğim gibi art niyetle suçlandığım hiçbir noktada ben bulunmam, böyle düşünüyorsanız lütfen açıkça yazın.

SSD kontrolcüsü, DRM (SSD RAM'i) gibi unsurlar da önemlidir. TBW değeri de elbette önemli. Bu konuda fiyattan bağımsız Samsung piyasanın en iyisi. Ancak fiyatından ötürü onu önermek de bugün çok zor artık.

• Beğen
Reactions: GNU

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Ne SSD'yi kötüledim ne de sizin tecrübelerinize saygısızlık ettim. Böyle anlaşıldıysa kusura bakmayın.

Niyetim sadece SN5000'in günümüzde yakın fiyatlı rakiplerine göre yavaş kaldığını söylemekti. Ufak fiyat farkıyla daha iyi seçeneklerin olduğunu söyledim. Bir de SN5000'in fiyatını bir tık pahalı buluyorum sunduğu hızlara göre. Sizinle veya bu SSD'yi önermenizi beklemekle alakası yok yazdığım şeyin. Tamamen WD'nin fiyatıyla alakalı ve siz önermeden WD benim radarıma bile girmezdi fiyatından ötürü. Tek açıklaması bu. Sizin önermenizi beklediğimi kabul etmiyorum. Size saygısızlık etmek gibi bir niyetim yoktu.

SSD kontrolcüsü, DRM (SSD RAM'i) gibi unsurlar da önemlidir. TBW değeri de elbette önemli. Bu konuda fiyattan bağımsız Samsung piyasanın en iyisi. Ancak fiyatından ötürü onu önermek de bugün çok zor artık.
Güzel kardeşim öncelikle saygılı üslübun için çok teşekkür ederim. Bir an yanlış anlama oldu. Siz alacaksa ssd yi değiştirecekse olursa 5100 olsun şeklinde yaklaştınız. Evet 5100 bariz daha iyi. Bende alıcının ssd ye ayırdığı bütçe sınırlı diye nispeten uygun fiyatlı bir ürün önerdim. Sizi gerdiysem kusura bakmayın.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Güzel kardeşim öncelikle saygılı üslübun için çok teşekkür ederim. Bir an yanlış anlama oldu. Siz alacaksa ssd yi değiştirecekse olursa 5100 olsun şeklinde yaklaştınız. Evet 5100 bariz daha iyi. Bende alıcının ssd ye ayırdığı bütçe sınırlı diye nispeten uygun fiyatlı bir ürün önerdim. Sizi gerdiysem kusura bakmayın.
Gerilmedim ama daha çok üzüldüm diyebilirim. Ne siz ne de ben buradan bir ücret almadan gönüllü olarak insanlara kamu hizmeti veriyoruz. Kimsenin açığını kollamak gibi bir gayem olmaz.

Burada benim için önemli olan konu sahibi veya bilgi isteyen herhangi birine yakın fiyatlara varsa şu alternatifin de var diyebilmek.

Sizin yazınızı bekleyip de aksini körü körüne savunma gayesinde olan biri değilim. Ancak böyle düşünüyorsanız foruma girmeyerek ileride doğabilecek yanlış anlamaların önüne geçebilirim diye sordum. Açıkçası benim canıma minnet, açar film izlerim. Sizin gibi değerli bilgilere sahip biri ve daha bir çok bilgili arkadaş var isimlerini sayamam, hepiniz zaten çok değerli paylaşımlar yapıyorsunuz.
e100 kadar zayıf bir ssd için kimse yorum yapmaz iken anlaşılan benim sn5000'i sunmam beklenmiş
Tam olarak buna istinaden yazdım. Tekrar etmek isterim ki tecrübelerinize saygım sonsuz. Bir çok konuda yanıtlarınızı da görüyorum, insanlara çok faydalı bilgiler sunuyorsunuz.

• Beğen
Reactions: GNU

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Bu foruma ruh hastası lamerlarla dolu bir forumdan geldim. Haliylen algılarım biraz hassas. Gün geçtikçe ortamdaki kalite farkı daha çok hoşuma gidiyor.

Gerilmedim ama daha çok üzüldüm diyebilirim. Ne siz ne de ben buradan bir ücret almadan gönüllü olarak insanlara kamu hizmeti veriyoruz. Kimsenin açığını kollamak gibi bir gayem olmaz.

Burada benim için önemli olan konu sahibi veya bilgi isteyen herhangi birine yakın fiyatlara varsa şu alternatifin de var diyebilmek.

Sizin yazınızı bekleyip de aksini körü körüne savunma gayesinde olan biri değilim. Ancak böyle düşünüyorsanız foruma girmeyerek ileride doğabilecek yanlış anlamaların önüne geçebilirim diye sordum. Açıkçası benim canıma minnet, açar film izlerim. Sizin gibi değerli bilgilere sahip biri ve daha bir çok bilgili arkadaş var isimlerini sayamam, hepiniz zaten çok değerli paylaşımlar yapıyorsunuz.

Tam olarak buna istinaden yazdım. Tekrar etmek isterim ki tecrübelerinize saygım sonsuz. Bir çok konuda yanıtlarınızı da görüyorum, insanlara çok faydalı bilgiler sunuyorsunuz.
Sıkıntı yok kardeşim benim. Bundan sonra benim yazdıklarımı istediğin gibi irdeleyebilirsin. Yanlış anlama olmayacak. Evet gönüllü emek harcıyoruz. Tüm yetkin yazarların emeğine saygım var. Onlarında bana saygısı varsa bundan güzel birşey düşünemiyorum.

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13

KS

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Hocam bu kule tipi soğutucuyu fena gommustunuz bunlar aldığım sonuçlar 2K ve ultra ayarlarda fan hızı 100/40 ta bile PC buzzzz belki uzun ömürlü değildir çabuk bozulur bişey diyemem ama işini çok iyi yapıyor bence bir şans verin ortam sıcaklığı da 24 derece yaz olsun 5 derece daha yüksek olsun bu değerler yinede mükemmel ben yapay zekanın yalancısıyım öyle diyor

Ekli dosyalar

• IMG_20260206_055148.jpg
    IMG_20260206_055148.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20260206_054115.jpg
    IMG_20260206_054115.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20260206_052949.jpg
    IMG_20260206_052949.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20260206_054928.jpg
    IMG_20260206_054928.jpg
    5.1 MB · Görüntüleme: 4

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Hocam bu kule tipi soğutucuyu fena gommustunuz bunlar aldığım sonuçlar 2K ve ultra ayarlarda fan hızı 100/40 ta bile PC buzzzz belki uzun ömürlü değildir çabuk bozulur bişey diyemem ama işini çok iyi yapıyor bence bir şans verin ortam sıcaklığı da 24 derece yaz olsun 5 derece daha yüksek olsun bu değerler yinede mükemmel ben yapay zekanın yalancısıyım öyle diyor

işlemci ısınma testi yapacaksan ( chatgpt yede sorsan benzer cevap verecektir ) hwinfo64, cinebench r23, furmark gibi uygulamaları edinmen gerek.

hwinfo64'ü sensör modunda çalıştıracaksın.
furmark'ın içindeki cpu burner ilede işlemciyi ısıtacaksın.
mümkünse en az 5 dakika çalıştıracaksın.

sonrasında oluşan hwinfo64 cpu sıcaklık ekranı görüntüsünü paylaşabilirsin.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Yapay zekanın yanlış navigasyonda dahi adres verebildiğini hatırlatayım. En güvendiğiniz şey yapay zeka ise, içerisine doğru düzgün verilerle düzenlemememiş bir yapay zekanın vereceği bilgiler de sahte çıkabilir. Her konuda yapay zeka güven duyacaksa gençlik, foruma sormanıza gerek kalmamış demektir.

KS

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
işlemci ısınma testi yapacaksan ( chatgpt yede sorsan benzer cevap verecektir ) hwinfo64, cinebench r23, furmark gibi uygulamaları edinmen gerek.

hwinfo64'ü sensör modunda çalıştıracaksın.
furmark'ın içindeki cpu burner ilede işlemciyi ısıtacaksın.
mümkünse en az 5 dakika çalıştıracaksın.

sonrasında oluşan hwinfo64 cpu sıcaklık ekranı görüntüsünü paylaşabilirsin.
Saygılı uslubunuz yönlendirmeniz için teşekkür ederim bunu yapacağım diğerine cevap yazmaya gerek görmüyorum onun önce adam gibi konuşması ni ogrenip adam yerine konulması için kimsenin kime ne yapacağını nereye yazacağını ilgilendirmedigini de öğreneceği gibi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri