Yardım 3 Tane 5600 Mhz Ram Takınca Açılmıyor

ordeaii35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar abilerim kardeşlerim herkese hayırlı günler. Yeni topladığım pc de tek kit 32 GB 5600 MHz ram takılı ben extra olarak 8x2 GB 5600 MHz ram takmak istedim fakat aynı MHz olmasına rağmen açılmıyor bir kaç kere res attıktan sonra ram overclock hatası verip 4000mhz ye çekmemi istiyor . Bios güncel ramleri her sıraya göre taktım 1 3 , 2 4 çift ramleri sırayla tek olanı da sırayla her şekilde denedim fakat açmıyor. Not 8x2 16 GB Rami tek takınca 5600 de açıyor diğer tek ram de 5600 de çalışıyor fakat 2si yani toplamda 3 ram aynı anda 5600 açmıyor. Ramlerin biri 46 Cl biri 40 Cl ne yapmam gerekir sizce?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
1. RAM çubuğu 32 GB 5600 MHz
DUAL ikli çubuk 8x2 16 GB 5600Mhz
Fakat CL değerleri farklı

CL değerleri, frekansları aynı, aynı marka dahi olsa yine sıkıntı çıkarma ihtimali olacaktı. RAm chipleri farklılıklarınında sorun çıkarma ihtimali var

Bu durumda tercih yapacaksınız:
16 GB yeterli geliyorsa sadece bu ikisini takmak
Yeterli değilse tek başına 32 GB lık ile devam etmek

Üçünü birden takmak; ihtiyaçtan dolayı yüksek ram kapasitesine ihtiyaç yoksa gerekli değil bu durumda. 2X8 DUAL .çalışır, diğer 32 lik tek olarak toplam kapasiteyi 48 gb yapar. frekans bu durumda 4000 e çektiğini söylemiştiniz. Bu 4000 üzerinde sıkıntısız çalışacağı mümkün görülmüyor.

KS

ordeaii35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1. RAM çubuğu 32 GB 5600 MHz
DUAL ikli çubuk 8x2 16 GB 5600Mhz
Fakat CL değerleri farklı

CL değerleri, frekansları aynı, aynı marka dahi olsa yine sıkıntı çıkarma ihtimali olacaktı. RAm chipleri farklılıklarınında sorun çıkarma ihtimali var

Bu durumda tercih yapacaksınız:
16 GB yeterli geliyorsa sadece bu ikisini takmak
Yeterli değilse tek başına 32 GB lık ile devam etmek

Üçünü birden takmak; ihtiyaçtan dolayı yüksek ram kapasitesine ihtiyaç yoksa gerekli değil bu durumda. 2X8 DUAL .çalışır, diğer 32 lik tek olarak toplam kapasiteyi 48 gb yapar. frekans bu durumda 4000 e çektiğini söylemiştiniz. Bu 4000 üzerinde sıkıntısız çalışacağı mümkün görülmüyor.
Yorumun için teşekkürler amacım GB yükseltmek değil fakat dual channel ram yapmak 16 gb de az geliyor 32gb lik tekin yanına aynısını takıp 64 dual yapmak mantıklı olur doğrumudur sizce

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
DUAL meselesinde DDR5 için DDR3 ve DDR4 kadar etki etmediği söyleniyor.
Bir miktar daha iyileşme fakat önceki nesill RAM lerle karşılaştırıldığında çok büyük bir avantaj olmadığından bahsediliyor.
Bunu bir araştırın isterseniz...

32 GB hayli hayli yeterli günümüz için
şimdi 64 e çıkacak çoğu kullanılmayacak, aynı marka, aynı model, aynı frekans ve aynı CL değerinde 32 lik tekli modül bulmaya çalışacaksınız. Bulsanız bile içindeki farklı çip yapısı nedeniyle gene de bir uyumsuzluk ihtimali olacaktır.

Tek Kanal DDR5 performansı düşürür mü?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri