300-350 TL'ye Kablolu Kulak İçi Kulaklık Önerisi

Zackfair

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Selamlar. Belirttiğim fiyat aralığında kablolu kulak içi kulaklık arıyorum. Aktiviteler discord, film izleme. Silikonsuz kulaklıklar daha rahat olduğunu duymuştum. Rahattan kastım uzun süre kullanıldığın da baş ağrısı yapmama olayı daha yatkınmış. Ama yinede f/p olarak iyi bir silikonlu var ise o da şahsen tercihimdir.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: 300-350 TL'ye Kablolu Kulak İçi Kulaklık Önerisi

Discord için kullanacağınızı yazmışsınız. Genel olarak kulakiçi kulaklıkların mikrofonları pek iyi olmuyor. O yönden biraz sıkıntı yaşayabilirisiniz.

Ben de silikonsuz kulaklıkların daha rahat olduğu fikrindeyim fakat piyasada kaliteli silikonsuz kulaklık yok denecek kadar az. Eğer silikonsuz istiyorsanız Apple Earpods alabilirsiniz. Piyasada çakması çok var bu yüzden alırken dikkat etmeniz lazım. Amazon'un kendi sattığı linki koyuyorum oradan rahatça alabilirsiniz.

KZ, aşırı popüler olmasa da herkese önerdiğim ses detaylarını rahatlıkla duyabileceğiniz güzel bir markadır. Daha sonra zarar görmesi durumunda yeni kablo alıp takabilir veya Bluetooth özellikli kablolardan takıp kablosuz hâle getirebilirsiniz. (Cümlenin biraz garip olduğunun farkındayım ama durum öyle :) ) Fakat ZSA gibi bazı modellerinde eğer kulağınız alışık değilse tiz sesler başlangıçta biraz rahatsız edebiliir zamanla kulağınız alışır ya da ekolayzer ayarı yapabilirsiniz.

KS

Zackfair

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
RE: Cvp: 300-350 TL'ye Kablolu Kulak İçi Kulaklık Önerisi

Androeat' Alıntı:
Discord için kullanacağınızı yazmışsınız. Genel olarak kulakiçi kulaklıkların mikrofonları pek iyi olmuyor. O yönden biraz sıkıntı yaşayabilirisiniz.

Ben de silikonsuz kulaklıkların daha rahat olduğu fikrindeyim fakat piyasada kaliteli silikonsuz kulaklık yok denecek kadar az. Eğer silikonsuz istiyorsanız Apple Earpods alabilirsiniz. Piyasada çakması çok var bu yüzden alırken dikkat etmeniz lazım. Amazon'un kendi sattığı linki koyuyorum oradan rahatça alabilirsiniz.

KZ, aşırı popüler olmasa da herkese önerdiğim ses detaylarını rahatlıkla duyabileceğiniz güzel bir markadır. Daha sonra zarar görmesi durumunda yeni kablo alıp takabilir veya Bluetooth özellikli kablolardan takıp kablosuz hâle getirebilirsiniz. (Cümlenin biraz garip olduğunun farkındayım ama durum öyle :) ) Fakat ZSA gibi bazı modellerinde eğer kulağınız alışık değilse tiz sesler başlangıçta biraz rahatsız edebiliir zamanla kulağınız alışır ya da ekolayzer ayarı yapabilirsiniz.

Hocam gerçekten mükemmel cevaplamışsınız :) Bugün zaten Kz serisi ve Earpods arasında git gellerim vardı. Kz serisinden de Zsn Pro X ve Kz Zex arasında kalmıştım. Şahsen tok sesleri tizlere tercih eden birisiyim. Silikonsuz olarak sizin de dediğiniz gibi Earpods tercih edilebilir cinsten. Şuan sadece tercihimi Earpodstan mı yoksa Zsn pro x ve ya Kz Zexten mi kullansam bilemedim. Bu arada laptop üzerinden kullanacağım kulaklığı ve mikrofon açısından çok iyi olmadığını belirtmişsiniz bu, kulak içi kulaklık mikrofonlarını. Peki şöyle birşey yapma olasılığımız var mı hocam. Mesela Earpods ve Kz serisinden bir kulaklık aldık. Ek olarak da şu sıralar hep gözüme çarpan Boya By M1 marka yaka mikrofonu aldık. O tarz bir yaka mikrofonunun ses kalitesi mi daha iyi yoksa kulak içi kulaklık mikrofonlarının mı? Ve son olarak Earpods ve ya Kz kulaklığını laptopa bağladığımız da ek olarak da yaka mikrofonu taktığımız da hangi mikrofon aktif olur. Soru baya uzun oldu sanırım hocam kusuruma bakmayın lütfen :)

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Boya M1'in ses kalitesi daha iyi olabilir kulaklığı aldıktan sonra onu test ederek karar vermeniz daha sağlıklı olur. Eğer 4-5 saatten daha fazla sürelerde kulanacaksanız Earpods alabilirsiniz ama silikonsuzların yalıtımı biraz daha kötü oluyor. Sesi çok açmıyorsanız gürültülü ortamda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Duruma göre tercih etmelisiniz.

Ekstra mikrofon konusunda ise, eğer bilgisayarınızda çift giriş varsa ve biri sadece mikrofon, diğeri kulaklıklı mikrofon destekliyorsa Denetim Masasından istediğiniz mikrofonu seçebilirsiniz.

Eğer çift giriş varsa ve biri mikrofon diğeri mikrofonsuz kulaklık destekliyorsa zaten kulaklıktaki mikrofonu görmez. Kulaklığın mikrofonunu kullanmak için çift erkek ayırıcı kablo koymanız gerekir.

Eğer mikrofonlu kulaklık destekleyen tek giriş varsa, yaka mikrofonunu kullanmak için çift dişi ayırıcı kullanmanız gerekir. Kulaklığı tek başına mikrofonuyla sorunsuz görecektir.

Bir de Boya M1'i kullanmak için içine pil takmanız gerekiyor. Bittikçe pili değiştirmek bir yerden sonra sıkabilir. Değiştirmeden kullanınca da ses kalitesi bayağı kötüleşiyor.

KS

Zackfair

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
RE: Cvp: 300-350 TL'ye Kablolu Kulak İçi Kulaklık Önerisi

Androeat' Alıntı:
Boya M1'in ses kalitesi daha iyi olabilir kulaklığı aldıktan sonra onu test ederek karar vermeniz daha sağlıklı olur. Eğer 4-5 saatten daha fazla sürelerde kulanacaksanız Earpods alabilirsiniz ama silikonsuzların yalıtımı biraz daha kötü oluyor. Sesi çok açmıyorsanız gürültülü ortamda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Duruma göre tercih etmelisiniz.

Ekstra mikrofon konusunda ise, eğer bilgisayarınızda çift giriş varsa ve biri sadece mikrofon, diğeri kulaklıklı mikrofon destekliyorsa Denetim Masasından istediğiniz mikrofonu seçebilirsiniz.

Eğer çift giriş varsa ve biri mikrofon diğeri mikrofonsuz kulaklık destekliyorsa zaten kulaklıktaki mikrofonu görmez. Kulaklığın mikrofonunu kullanmak için çift erkek ayırıcı kablo koymanız gerekir.

Eğer mikrofonlu kulaklık destekleyen tek giriş varsa, yaka mikrofonunu kullanmak için çift dişi ayırıcı kullanmanız gerekir. Kulaklığı tek başına mikrofonuyla sorunsuz görecektir.

Bir de Boya M1'i kullanmak için içine pil takmanız gerekiyor. Bittikçe pili değiştirmek bir yerden sonra sıkabilir. Değiştirmeden kullanınca da ses kalitesi bayağı kötüleşiyor.

Hocam çok teşekkür ediyorum bilgi ve önerin için. İyi forumlar dilerim

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Size de iyi forumlar. Bir sorunuz ya da sorununuz olursa yine bekleriz :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri