Saygılar,yakın zamanda bir bilgisayar almayı düşünüyorum ama şu bitcoin denen lanet dijital para birimi yüzünden ekran kartları çok abartı fiyatlara satılıyor hadi Nvidia bundan daha az etkinlendi ama AMD kartlar çok yüksek rakakmlara satılmakta ben normalde Ryzen 5 1400 işlemcinin yanında MSİ RX570 Gaming X ekran kartı alacaktım ki ilk çıktığında fiyatı gerçekten uygundu 1050ti alacağıma onu alırdım şahsen ama bitcoin,ethereum mining vesaire geldifiyatlarda ciddi bir artış oldu kart 1300TL oldu bende bu yüzden 3000TL yi geçmeyecek şekilde daha uygun bir sistem toplamaya karar verdim.

Sistem montajında kendime güvenmediğim için montaj hizmeti aldım ve monitörümde eski 1600x900 vga çıkışlı bir monitör olduğu içinde DARK Hdmi to vga dönüştürücü ekledim sepete.
Benden daha bilgili kişiler çıkacaktır eğer onlar "bu sistem ileri vadeli değil 3000TL nin üstüne 500TL daha eklersen daha iyi bir sistem toplayabilirsin" derse bende dedikleri gibi biraz daha bekleyip daha iyi bir sistem alırım.
Şimdi aranızda tomar halindeki yazıları okumaya üşenenler olacaktır haklı olarak yarım yamalak okuyup yarım yamalak cevap verecekler o yüzden sorularımı kısa kısa madde madde yazıyorum.
Sorularım
- Bu sistem alınır mı iyi mi ?
- Bu sistem ileri vadeli mi ?
- 3000TL nin üstüne 500 daha koyup çok çok daha uzun vadeli bir bilgisayar alabilirmiyim ?
- GTX 1060 3GB mı ? GTX 1050ti mı ?