3000-3500 TL arası sistem toplama. (GTX 1060 3GB mı ? 1050ti mı ?)

KoRbRaWl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Saygılar,yakın zamanda bir bilgisayar almayı düşünüyorum ama şu bitcoin denen lanet dijital para birimi yüzünden ekran kartları çok abartı fiyatlara satılıyor hadi Nvidia bundan daha az etkinlendi ama AMD kartlar çok yüksek rakakmlara satılmakta ben normalde Ryzen 5 1400 işlemcinin yanında MSİ RX570 Gaming X ekran kartı alacaktım ki ilk çıktığında fiyatı gerçekten uygundu 1050ti alacağıma onu alırdım şahsen ama bitcoin,ethereum mining vesaire geldifiyatlarda ciddi bir artış oldu kart 1300TL oldu bende bu yüzden 3000TL yi geçmeyecek şekilde daha uygun bir sistem toplamaya karar verdim.​
8VpyUw_UQQSydlzgIt3MQA.png
Sistem montajında kendime güvenmediğim için montaj hizmeti aldım ve monitörümde eski 1600x900 vga çıkışlı bir monitör olduğu içinde DARK Hdmi to vga dönüştürücü ekledim sepete.​
Benden daha bilgili kişiler çıkacaktır eğer onlar "bu sistem ileri vadeli değil 3000TL nin üstüne 500TL daha eklersen daha iyi bir sistem toplayabilirsin" derse bende dedikleri gibi biraz daha bekleyip daha iyi bir sistem alırım.​

Şimdi aranızda tomar halindeki yazıları okumaya üşenenler olacaktır haklı olarak yarım yamalak okuyup yarım yamalak cevap verecekler o yüzden sorularımı kısa kısa madde madde yazıyorum.​

Sorularım​
- Bu sistem alınır mı iyi mi ? ​
- Bu sistem ileri vadeli mi ?​
- 3000TL nin üstüne 500 daha koyup çok çok daha uzun vadeli bir bilgisayar alabilirmiyim ?​
- GTX 1060 3GB mı ? GTX 1050ti mı ?​

KS

KoRbRaWl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ayrıca BilgisayarcıGenç in paylaştığı sistemde SSD eklenirse daha iyi performans elde edersin. 1500x ve gtx 1060 iyi bir sistem.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KoRbRaWl' Alıntı:
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Aynı fikirdeyim ekran kartıda çok sağlam iyi bir ekran kartı da frekans tv adlı kanalın sahibi firmayı kötülüyordu o yüzden bu siteye bakmadım bile peki site güvenilir mi ?

Yanlış konuşmuş Türkiyeye çoğu kişinin bilmediği parçaları getirmiştir . Güzel indirimlerde yapıyorlar

KS

KoRbRaWl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Ayrıca BilgisayarcıGenç in paylaştığı sistemde SSD eklenirse daha iyi performans elde edersin. 1500x ve gtx 1060 iyi bir sistem.

Aynı fikirdeyim bu fiyata böyle hem performanslı hemde şık bir sistem bulmak zor Palit gibi kartların bu ülkede pek yaygın olmaması iyi bir şey mi kötü bir şey bilemedim iyi yanı gerçekten soğutması güzel ve sağlam kartlar üretiyorlar kötü yanı hak ettikleri değeri almıyorlar ama yinede kötü yanı bizim yararımıza oluyor üstündeki logoya 300TL daha fazla vermek zorunda kalmıyoruz,yardımlarınız için teşekkürler.

KoRbRaWl' Alıntı:
Aynı fikirdeyim ekran kartıda çok sağlam iyi bir ekran kartı da frekans tv adlı kanalın sahibi firmayı kötülüyordu o yüzden bu siteye bakmadım bile peki site güvenilir mi ?

Yanlış konuşmuş Türkiyeye çoğu kişinin bilmediği parçaları getirmiştir . Güzel indirimlerde yapıyorlar

Bilgilendirme için teşekkürler önerdiğin bilgisayar içinde Teknobiyotik'den alacağım.

onur.firatt' Alıntı:

Bilgisayarı aldıktan sonra monitör alacağım eğer belki çok ihtiyacım olursa 480gb bir ssd almayı düşünebilirim teşekkürler öneri için.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SSD yi bence öncelikli almalısın çünkü disk kullanımı o sistemde %100 olacaktır hep bu rahatsız eder insanı daha stabil daha hızlı performanslı olmasını istiyorsan SSD şart 2017 ve sonrası için vazgeçilmez parçalardan biridir.

KS

KoRbRaWl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ben monitör olarak bunu alacağım : 
https://www.webdenal.com/benq-gw2270h_900293.html
Ben oyuncu değilim yani pek öle 144hz 1ms monitöre ihtiyacım yok ve ekran kartım AMD olmadı için freesync özelliğinede ihtiyacım yok ama sen bu monitörü ilerde AMD ekran kartı alırsam diye önermiş olabilirsin yinede benim için 60hz 5ms FULL HD güzel görüntü veren bir monitör benim için gayet ideal bir seçimdir.

SSD ye gelirsek 250GB benim için yeterlidir ilerde ihtiyacım olursa SSD alacağım hatta belki monitörle birde alabilirim.

onur.firatt' Alıntı:
SSD yi bence öncelikli almalısın çünkü disk kullanımı o sistemde %100 olacaktır hep bu rahatsız eder insanı daha stabil daha hızlı performanslı olmasını istiyorsan SSD şart 2017 ve sonrası için vazgeçilmez parçalardan biridir.

Eh bilenin sözünü dinlemek iyidir monitörle bir yada önce SSD'yi alabilirim neyse yardımlarınız için ve bana zaman ayırıp fikir verdiğiniz için teşekkürler.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KoRbRaWl' Alıntı:

Ben monitör olarak bunu alacağım : 
https://www.webdenal.com/benq-gw2270h_900293.html
Ben oyuncu değilim yani pek öle 144hz 1ms monitöre ihtiyacım yok ve ekran kartım AMD olmadı için freesync özelliğinede ihtiyacım yok ama sen bu monitörü ilerde AMD ekran kartı alırsam diye önermiş olabilirsin yinede benim için 60hz 5ms FULL HD güzel görüntü veren bir monitör benim için gayet ideal bir seçimdir.

SSD ye gelirsek 250GB benim için yeterlidir ilerde ihtiyacım olursa SSD alacağım hatta belki monitörle birde alabilirim.

onur.firatt' Alıntı:

Eh bilenin sözünü dinlemek iyidir monitörle bir yada önce SSD'yi alabilirim neyse yardımlarınız için ve bana zaman ayırıp fikir verdiğiniz için teşekkürler.

ilerde 1 ms 75 hz alman faydalı olacaktır rica ederiz

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KoRbRaWl' Alıntı:
onur.firatt' Alıntı:

Rica ederiz alabiliyorsan ikisini birden al uğraşma tek tek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri