3060ti sistem topluyorum yardım edermisiniz

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Merhaba,
Ekran kartı 3060ti karar kıldık ( en iyi soğutma performansı olarak MSI marka dediler hangi marka önerirsiniz)

Anakart: mutlaka wifi olmalı 660 öneriyorlar çoğunluk.

İşlemci: işte burada i7-12700F düşünüyordum ama bir kaç gündür aklıma giriyor i9-12900F mi seçsem bilemedim hem 30mb önbellek hem daha fazla performanslı.

Ram: 32gb olsun istiyorum
Ssd: 1 TB SAMSUNG iyi gibi.
Power: seçemedim daha sanırım en az 650w gerekir.
Kasa: o kadar seçenek çok ki kafam karıştı.
Soğutucu: işte tam uzmanlık alanı gerektiren bir yer. Para sıkıntı değil şunu al arkana yaslan dediğiniz önerilere açığım.

ışıklı yanarlı dönerli merakım yok kasalarda soğutmalı mesh önemli benim için, genelde 1080p ve 1440p arası oynuyorum oyunları.

Bütçe en fazls 35-40bin₺

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Merhaba,
Ekran kartı 3060ti karar kıldık ( en iyi soğutma performansı olarak MSI marka dediler hangi marka önerirsiniz)

İşlemci: işte burada i7-12700F düşünüyordum ama bir kaç gündür aklıma giriyor i9-12900F mi seçsem bilemedim hem 30mb önbellek hem daha fazla performanslı.

Soğutucu: işte tam uzmanlık alanı gerektiren bir yer. Para sıkıntı değil şunu al arkana yaslan dediğiniz önerilere açığım.

ışıklı yanarlı dönerli merakım yok kasalarda soğutmalı mesh önemli benim için, genelde 1080p ve 1440p arası oynuyorum oyunları.

Bütçe en fazls 35-40bin₺
Hoca bu fiyata 3070 veya 3080 varken neden 3060 Ti seçtiniz ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
@Syqex, dediği gibi bekleyebilirsiniz ama eğer beklemek istemiyorsanız aşağıdakini öneririm özelleştirme olarak da fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.
Screenshot_2.png

Eğer işlemciyi Amd tercih edersiniz diye de aşağıya 1 adet link daha bırakıyorum özelleştirmelerini yaptım;

Rtx 3080 ekran kartlı özelleştirmesini yaptım;

İşlemcisi Intel Core i9-12900KF olan RTX 3070TI özelleştirmesini yaptım aşağıya fotoğrafıyla bırakıyorum;
Screenshot_3.png

Son düzenleme:
KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Hoca bu fiyata 3070 veya 3080 varken neden 3060 Ti seçtiniz ?

Bencede özellikle neden 3060 ti hocam özel bir nedeni mi var

öncelikle merhabalar, öyle 4k ultra oyun oynayım yeni çıkan oyunları diye hevesim yok, 1080p ve 1440p bana yıllarca yeter eski oyunlar için cs,rust,dota2,gta5 gibi.
çok araştırdım fiyat perfomans olarak fiyatının hakkını veren bu istekler işin 3060ti. mesela 3070ti ile aralarında sadece %3 fps var %30 daha fazla elektrik tüketimi ve %25 daha pahalı, bu gibi faktörleri göz önüne aldığımda aralarında bu değerlerde parasının karşılığını tam veren 3060ti , yoksa çok rahat 3080 bile toplarım ama ekran kartını %100 kullanmayacağım ki yazık olacak.
Sizinde fikirleriniz varsa tartışabiliriz :)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
öncelikle merhabalar, öyle 4k ultra oyun oynayım yeni çıkan oyunları diye hevesim yok, 1080p ve 1440p bana yıllarca yeter eski oyunlar için cs,rust,dota2,gta5 gibi.
çok araştırdım fiyat perfomans olarak fiyatının hakkını veren bu istekler işin 3060ti. mesela 3070ti ile aralarında sadece %3 fps var %30 daha fazla elektrik tüketimi ve %25 daha pahalı, bu gibi faktörleri göz önüne aldığımda aralarında bu değerlerde parasının karşılığını tam veren 3060ti , yoksa çok rahat 3080 bile toplarım ama ekran kartını %100 kullanmayacağım ki yazık olacak.
Bana göre 3060ti alıp paranıza yazık edebilirsiniz eğer o yönde bakarsanız 3060ti yerine Amd ekran kartı alın derim.

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Bana göre 3060ti alıp paranıza yazık edebilirsiniz eğer o yönde bakarsanız 3060ti yerine Amd ekran kartı alın derim.
Amd ekran kartı ile hiç aram yok malesef, peki size göre 3060ti ne için geri kalıyor? En azından fikrinizi öğrenmek isterim

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Amd ekran kartı ile hiç aram yok malesef, peki size göre 3060ti ne için geri kalıyor? En azından fikrinizi öğrenmek isterim
Hocam oyun performansı benim için çok önemli baktığımda aralarında genellikle 10 Fps ve üstü fark oluyor oynayacağınız oyunları belirtmişsiniz ama mesela güzel bir ilerde sizi cezbedicek bir oyun çıktığında kartın performansını beğenmeye bilirsiniz.Oyun performansını da aşağıya bırakıyorum zaten karar sizin İyi günler :)

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Hocam oyun performansı benim için çok önemli baktığımda aralarında genellikle 10 Fps ve üstü fark oluyor oynayacağınız oyunları belirtmişsiniz ama mesela güzel bir ilerde sizi cezbedicek bir oyun çıktığında kartın performansını beğenmeye bilirsiniz.Oyun performansını da aşağıya bırakıyorum zaten karar sizin İyi günler :)

Teşekkür ederim cevabınız için, dediğim gibi her türlü fikire açığım, şimdi bu ekran kartı olayı araba piyasası gibi şu olsun bu olsun dedikce fiyat inanılmaz artıyor 3070 ile 3070ti arasında fark var mı? Titanyum serisi daha mı iyi?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Teşekkür ederim cevabınız için, dediğim gibi her türlü fikire açığım, şimdi bu ekran kartı olayı araba piyasası gibi şu olsun bu olsun dedikce fiyat inanılmaz artıyor 3070 ile 3070ti arasında fark var mı? Titanyum serisi daha mı iyi?
Hocam normalde oyun performansına göre değerlendirme yapılması yanlış ama şuanda diğer test lerinde bulunduğu video yu bulamadığım için oyun video su atacağım oyunlarda arasındaki fark genelde 4 ila 6 fps yukarda 3070ti.

NyxeniQ

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
Merhaba,

Bütçe en fazls 35-40bin₺
Ekran kartına ayıracak güzel bir bütçem var derseniz Asus Rog Strix almanızı öneririm her zaman kalite ve soğutma olarak diğerlerinden daha üstündür.

İşlemci anakart ve SSD seçimleriniz gayet güzel SSD alacaksanız Samsungdan vazgeçmemenizi öneririm.

Ek olarak parçalarınızı Amazon üzerinden satıcısı Amazon olan ürünleri almanız size herhangi bir sorunda sıkıntısız iade veya değişim olanağı sunuyor.

PSU için de ekran kartınız ve işlemcinizin çektiği güçlere bakın, ayrıca önerilen watt değerlerini de araştırın ayrıca son derece yüksek bütçeniz var mümkünse PSUda GOLD sertifika altına düşmeyin. Şimdiden hayırlı olsun

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Hocam bütçe önemli tabiki ama Asus yani strix serisinde hem Mhz olarak yüksek değer hemde aynı serinin OC edition yani Over Clock versiyonları var fakat tabiki burda yine akla aynı soru geliyor bütçe hocam :) yani ufak bir mebla ile 3070 Oc versiyonu 3060 ti dan daha verimli olacaktır fiyat farkı cüzi rakam olduğu için söylüyorum.

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Ekran kartına ayıracak güzel bir bütçem var derseniz Asus Rog Strix almanızı öneririm her zaman kalite ve soğutma olarak diğerlerinden daha üstündür.

İşlemci anakart ve SSD seçimleriniz gayet güzel SSD alacaksanız Samsungdan vazgeçmemenizi öneririm.

Ek olarak parçalarınızı Amazon üzerinden satıcısı Amazon olan ürünleri almanız size herhangi bir sorunda sıkıntısız iade veya değişim olanağı sunuyor.

PSU için de ekran kartınız ve işlemcinizin çektiği güçlere bakın, ayrıca önerilen watt değerlerini de araştırın ayrıca son derece yüksek bütçeniz var mümkünse PSUda GOLD sertifika altına düşmeyin. Şimdiden hayırlı olsun
sizde işlemci olarak i7-12700F mi , i9-12900F mi? Hangisi iyi gider?

birde OC yapmadım ve yapmayı sağlıklı görmüyorum o yüzfen oc suz rog strix modeli bulabilirmiyim? Link atar mısınız? Ben şöyle birşey buldumda
F5A8897B-2470-471B-A72E-65EFB7970A2F.jpeg

KS

PcToplama

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Hocam bütçe önemli tabiki ama Asus yani strix serisinde hem Mhz olarak yüksek değer hemde aynı serinin OC edition yani Over Clock versiyonları var fakat tabiki burda yine akla aynı soru geliyor bütçe hocam :) yani ufak bir mebla ile 3070 Oc versiyonu 3060 ti dan daha verimli olacaktır fiyat farkı cüzi rakam olduğu için söylüyorum.
Merhaba oc yapmıyorum bu yüzden ekran kartını kendi performans değerli içerisinde kullanmak istiyorum :)

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Merhaba,

Bütçe en fazls 35-40bin₺
35k ya çok daha iyi sistem toplanabilir

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Burda yazmışsınız dediğim yanlışa çıktı o zaman 3080 mevzusu

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Bu arada ben sizin yani AMD işlemcileri beklemenizi tavsiye ederim R5 7600x alsanız yeter ve fiyatı da 8k civarı olabilir 3k da anakart masrafı desen i7 12700 den çok daha iyi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri