Yardım 3070 Mi 6700Xt Mi(Çözüldü)

Telefonunu Çıkra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
76
İkinci el piyasasını bilmiyorum sadece performansları hakkında yorum yapacağım :
6700 XT oyun konusunda 3070 den daha iyi bir kart. 3060 a 12gb vram koyan Zeka küpü nvidia, 3070 e 8GB vram koyduğundan gerçek performansı oyunlarda ortaya çıkamıyor. 3070 Ti için de benzeri geçerli.
Eğer prodüksyon/render tarzı şeyler yapacaksan 3070 tercih et.
İki kartın da kondisyonu eşit ise ve sadece oyun oynayacaksan RX 6700 XT daha sağlıklı.

KS

eraykzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
9
İkinci el piyasasını bilmiyorum sadece performansları hakkında yorum yapacağım :
6700 XT oyun konusunda 3070 den daha iyi bir kart. 3060 a 12gb vram koyan Zeka küpü nvidia, 3070 e 8GB vram koyduğundan gerçek performansı oyunlarda ortaya çıkamıyor. 3070 Ti için de benzeri geçerli.
Eğer prodüksyon/render tarzı şeyler yapacaksan 3070 tercih et.
İki kartın da kondisyonu eşit ise ve sadece oyun oynayacaksan RX 6700 XT daha sağlıklı.
6800 buldum 8500tlye,onu alacağım

Telefonunu Çıkra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
76
Kasama sığar mı diye tereddutteyim şuanlik.
Cetvel ile 35cm çıkmış. Ekran kartının modeline göre aratman gerekiyor.
Mesela Asus TUF ve ROG arasında boyut farkı var gibi gibi.
Atıyorum ; XFX Swift RX6800 GPUZ diye arat. Orada tüm boyutları belirtiyor.
edit : Benim gördüğüm en iri RX 6800 modeli 320mm uzunluğunda. Genişliğine bakmadım.

KS

eraykzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
9
Cetvel ile 35cm çıkmış. Ekran kartının modeline göre aratman gerekiyor.
Mesela Asus TUF ve ROG arasında boyut farkı var gibi gibi.
Atıyorum ; XFX Swift RX6800 GPUZ diye arat. Orada tüm boyutları belirtiyor.
edit : Benim gördüğüm en iri RX 6800 modeli 320mm uzunluğunda. Genişliğine bakmadım.
Yok baktım boyutları şu şekilde

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-04-14-51-54-12_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-04-04-14-51-54-12_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    364.5 KB · Görüntüleme: 4

Muhammed Hamza Bayık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Şu an sizin sorularınızdan ve konudan bağımsız amd kartların sürücüleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunacağım; aktif olarak Pulse Rx5600XT 6GB kullanıcısıyım. Amd’nin özellikle son 3 sürücü güncellemesi ile benim kullandığım kart bile fazlasıyla stabilleşti. Amd yavaş yavaş arayı kapatıyor. Özellikle sürücü içi yazılımları (ekran kaydı, oc, vs) kullanırken saçma sapan wattman hataları, sistem çökmeleri yaşarken son sürümlerde neredeyse tamamı ortadan kalktı. Oyun içi performansında yeterince stabil olduğunu söyleyebilirim. Tercihlerinizi buna göre de şekillendirebilirsiniz. Elbette her kart bir değil, fakat amd’nşn en sorunlu modellerinden olan 5600XT için bile şu an durum bu.

lewiss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Şu an sizin sorularınızdan ve konudan bağımsız amd kartların sürücüleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunacağım; aktif olarak Pulse Rx5600XT 6GB kullanıcısıyım. Amd’nin özellikle son 3 sürücü güncellemesi ile benim kullandığım kart bile fazlasıyla stabilleşti. Amd yavaş yavaş arayı kapatıyor. Özellikle sürücü içi yazılımları (ekran kaydı, oc, vs) kullanırken saçma sapan wattman hataları, sistem çökmeleri yaşarken son sürümlerde neredeyse tamamı ortadan kalktı. Oyun içi performansında yeterince stabil olduğunu söyleyebilirim. Tercihlerinizi buna göre de şekillendirebilirsiniz. Elbette her kart bir değil, fakat amd’nşn en sorunlu modellerinden olan 5600XT için bile şu an durum bu.
FSR teknolojisi nasıl AMD ekran kartlarında hocam. Kalitede düşürme vb. Sorunlar yaratıyormu acaba?

Muhammed Hamza Bayık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
FSR teknolojisi nasıl AMD ekran kartlarında hocam. Kalitede düşürme vb. Sorunlar yaratıyormu acaba?
Hocam ben daha çok online oyunlar oynadığım için fsr’ı yakın zamanda denemedim. Daha çok gecikme önleme freesync vb teknolojileri denedim. Fakat genel manası ile fsr ve özellikle afmf anlamında amd kartlar eskisi ile alakasız. Eğer ki bu hafta veya önümüzdeki hafta içerisinde fsr deyebilirsem buraya da yazarım.

KS

eraykzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
9
Ekran kartını aldığım zaman hangi testleri yapmalıyim?

KS

eraykzn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Ayın Üyesi
Tepki
9

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri