35.000-45.000 TL 35-40K Arası Sistem Önerebilir Misiniz? Bir De Bazı Sorular :)

aman_hoca_bir_care

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
i5?
Ekran Kartı
4060ti
Ben hiç anlamıyorum donanımdan. Böyle bir site olduğunu bilgisayar kasası almaya karar verip biraz araştırınca öğrendim. Tam yerine gelmişim gerçekten, selamlar.

Şöyle ki, 35-40k arası bir param var gözden çıkardığım. Asıl amacım kasayla oyun oynamak. Modern oyunları rahat ve güzel oynatacak bir şey olmasını istiyorum. Bir de makine öğrenmesi için kullanabilirim belki. Bu bağlamda bigisayar kasalarına dair kafamda bazı sorular var, onları soracağım:

- Hem oyun hem makine öğrenmesi için nasıl bir ekran kartı tercih etmeliyim bu bütçeyle? 4060ti mantıklı mıdır?
- Ekran kartlarının markaları değişiyor çok (Palit,Asus, etc.). Çipleri aynı herhalde ama bu markalar arasında anlamlı bir fark var mı? Ne tercih etmek lazım?
- Soğutma almak şart mı? Overclock diye bir şey varmış yeni öğreniyorum. Anladığım kadarıyla üreticinin tavsiye ettiği performansın üstüne çıkartmaya deniyor. Bunu yapmadan stabil, makul bir performans alsam bana yetecektir. Bu durumda soğutucu almak kesin gerekir mi?
- Windows'lar sitelerde 3-5 k arası. Bunun daha ucuz bir alternatifi var mıdır? Sanki daha ucuza bağımsız satıcılar satabiliyordu diye aklımda kalmış ama hiç bilmiyorum.
- Bu fiyatlı bir PC, VR alsam çok rahat oynatır değil mi bütün oyunları? Misal 4060ti ile Half-Life Alyx oynayabilirim?
- Son olarak varsa nokta atışı hazır sistem önerileriniz çok makbule geçer. Az biraz uzun soluklu olsun istiyorum bilgisayar. 3 sene gibi harcama yapmak istemiyorum. Nasıl bir sistem önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler, selamlar.

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
RTX 4060 Ti mantıkı Ama bütçeniz yeterli olabilecekse 16 gb vRamli modellerinden almaya çalışın.
Ryzen işlemci alın Muadileri ,intellerden daha hesaplıya gelir. Ryzen 7500F işlemci ve şöle bi anakrt.
Overclock artık gereksiz Yallnız bu işlemciler biraz ısınabiliyor Ucuz bi hava soğutma iyi olur.

freeysss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kanka 35 40 her şey dahil mi yoksa sadece kasa mı acaba ? eğer sadece kasa ise arkadaşın da dediği gibi 4060 16 gb zorla ama kesin ti almanı öneririm. ayrıca ryzen 7500f gerçekten iyi bir işlemci ama ısınma sorunu var soğutucu almanı öneririm.
4000 serisi kesin al dlss3 olması lazım diye düşünüyorum. işlemci modelin de am5 olmasına özen göstermeni öneririm eğer uzun vadeliyse.

version96

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Screenshot_2024-02-03-09-51-39-750_com.android.chrome.jpg
34k ya bunu aldım tabi özelleştirilmiş hali bu. Ramleri ve SSD değiştirdim birde ucuz hava soğutma taktim

Screenshot_2024-02-03-09-51-39-750_com.android.chrome.jpg
34k ya bunu aldım tabi özelleştirilmiş hali bu. Ramleri ve SSD değiştirdim birde ucuz hava soğutma taktim
Eğer 40k civarına çıkarım dersen 4070 almak daha mantıklı olabilir. Biraz daha araştır istersen

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri