4060 13400F Hazır Sistemde Performans Kaybı.

TahaKamas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Pc hocasının youtube üxerinden yayınladığı beklenen sistem NVİDİA 4060, İNTEL13400F işlemcili sistemi satın aldım.
Sistemi windows 11 home sürümü olarak kurdum. Bütün driverlar güncel, ram mhzsini 3200 olarak ayarladım fakat videodaki oyun testlerindeki gibi bir FPS değerleri göremiyorum. minimum 55 maksimum 100 FPS değerlerinde kayıplar yaşıyorum. Bunun sorunu nedir yardımcı olabilcek varsa çok sevinirim.

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Pc hocasının youtube üxerinden yayınladığı beklenen sistem NVİDİA 4060, İNTEL13400F işlemcili sistemi satın aldım.
Sistemi windows 11 home sürümü olarak kurdum. Bütün driverlar güncel, ram mhzsini 3200 olarak ayarladım fakat videodaki oyun testlerindeki gibi bir FPS değerleri göremiyorum. minimum 55 maksimum 100 FPS değerlerinde kayıplar yaşıyorum. Bunun sorunu nedir yardımcı olabilcek varsa çok sevinirim.
Günaydın öncelikle, kardeşim Ram olarak 8x2 kullanıyorsun değil mi? Aynı zamanda Win 10 Pro sürümü ile test ettin mi cihazını?

KS

TahaKamas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Evet ram olarak 8x2 kullanıyorum videodaki sistemi hali hazırda almıştım. ve *Win 10 Pro versiyonu bilgisayarı çok yoruyor ve çok fazla gereksiz şey var dedikleri için denemedim

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Evet ram olarak 8x2 kullanıyorum videodaki sistemi hali hazırda almıştım. ve *Win 10 Pro versiyonu bilgisayarı çok yoruyor ve çok fazla gereksiz şey var dedikleri için denemedim
Hocam bunları kim dedi sorması ayıp, bende merak ettim, kaynak var mı ? 11 Pro ve 10 Pro kullandım, tekrar 10 Pro kurdum en stabil çalışan bence 10 Pro. Sen bilirsin yinede, ama sorununu araştırıyorum birşeyler bulursam sana yazıcam.

KS

TahaKamas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Forumlara incelediğim zaman ve videolara baktığım zaman oyunlar için home sürümü daha iyi diyorlardı sorun zaten bu değil. Çok saçma bir biçimde bu aşağıdaki attığım PCHocasının sisteminin birebir aynısı ama FPS açısından beklendiği gibi yüksek alamıyorum. Crystaldisk testi yaptım ssdler de her hangi bir sorun yok.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Forumlara incelediğim zaman ve videolara baktığım zaman oyunlar için home sürümü daha iyi diyorlardı sorun zaten bu değil. Çok saçma bir biçimde bu aşağıdaki attığım PCHocasının sisteminin birebir aynısı ama FPS açısından beklendiği gibi yüksek alamıyorum. Crystaldisk testi yaptım ssdler de her hangi bir sorun yok.

İşlemci sıcaklık değerleri nedir ?

KS

TahaKamas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam ekran kartı sıcaklığım maksimum 56 işlemci sıcaklığım ise maksimum 63

LockDownTR

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Msi afterburner ile test edip ekran alıntıları atar mısın, Cihaz performansını Yüksek performansa getirip öyle test yap.

sistemtoplamayageldim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Bire bir aynı ayarlarda oynadığına emin misin? Her oyunu ultrada değil bazen yüksek ayarlarda bazen de dlss 3 aktif oynuyorlar videolarda. Onu düşünmüşsündür diye tahmin ediyorum.

KS

TahaKamas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
CS2 de maks görebildiğim fps 300ü geçemiyor maalesef Forza Horizon 5im yoktu o yüzden Forza Horizon 4te test ettim onda bile ultra ayarlarda maalesef 100-120 fps arası görüyorum GTA V ultrada MSAA açık 89 FPS
Bir tanıdığımın işlemcisi 13100f ekran kartı 4060 ama benden çok daha fazla FPS değerleri alıyor

KS

TahaKamas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sorunum devam ediyor yardım edebilecek var mı msı afterburnerdan izleme ekranını ekranda gösteremediğimden atamıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri