26.000-30.000 TL 4070Ti Super Için Parça Önerisi

20thcenturyboy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
7800x3d
Ekran Kartı
Rtx 4070 ti super
Ekran kartını geçenlerde aldım, diğer parçalar için çok kararsız kaldım, kendimce şöyle parçalar tercih ettim ne kadar uyumlu bilmiyorum:
CPU: 7800X3D
GPU: 4070TI SUPER
Anakart: Asus Prime B650M-R
SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.300 MB/sn Yazma
Kasa: corsair icue 3000D
RAM: XPG Lancer Blade Black 16 GB 6000 MHz
PSU ve soğutucu hakkında hiçbir fikrim yok, önerileriniz ve değiştirmem gerekenleri söylerseniz sevinirim. SSD ve Ram'e ilerde takviye yapacağım.
Bütçe 30 - 35k. Sistemi en azından bu ay içinde toplamayı düşünüyorum, indirim ve fırsat olursa yakalamaya çalışacağım.

sayin1Bezmenler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
SSD ve Ram e takviye yapacağınız için onlara bir şey demedim. Gayet güzel.
Nereden alacaksınız? Düzgün bir siteden (bkz itopya,vatan,gaming.gen.tr) orta markalı bir ekran kartı bulmanız biraz zor

KS

20thcenturyboy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
SSD ve Ram e takviye yapacağınız için onlara bir şey demedim. Gayet güzel.
Nereden alacaksınız? Düzgün bir siteden (bkz itopya,vatan,gaming.gen.tr) orta markalı bir ekran kartı bulmanız biraz zor
Ekran kartını galax tercih ettim uygun olduğu için. Diğer parçaları farklı sitelerden indirimlerle toplamaya çalışacağım.

Bu kasa iyi midir? 3000D hakkında yorumlar okudum da buna hiç denk gelmedim.

Son düzenleme:

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Bu kasa iyi midir? 3000D hakkında yorumlar okudum da buna hiç denk gelmedim.
Soğutucu tavsiyesi yerine yanlışlıkla kasa tavsiyesi vermişim. Kasaları şahsen kullanmadım ancak yorumları ve özellikleri kağıt üzerinde iyi görünüyor.

Soğutucu olarak Msi E360 düşünülebilir.

KS

20thcenturyboy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Diğer parçalar için maksimum bütçeniz nedir
ekran kartını zaten aldım, işlemci dahil max 35k ama yine de bunun altında halletmek istiyorum çünkü monitörde almam gerekiyor. Diğer parçalar şimdilik çok önemli değil soğutucu ve psu hariç. Ram ve SSD'ye ilerde takviye yapabilirim ama diğerlerini bir daha değiştirmek istemiyorum. Bu arada böyle bi sistem için gold psu şart mı? Yani bronz kullanırsam ve elektrik kesintisi olursa sistem çöp haline mi gelir. Yabancı bi arkadaşla konuşurken gold psu şartmış gibi konuştu içime kurt düşürdü.

Soğutucu tavsiyesi yerine yanlışlıkla kasa tavsiyesi vermişim. Kasaları şahsen kullanmadım ancak yorumları ve özellikleri kağıt üzerinde iyi görünüyor.

Soğutucu olarak Msi E360 düşünülebilir.
Msi soğutucular hakkında yapılan yorumlar genelde çok olumlu değil ama incelemelerine bakacağım, teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri