60.000 TL ve üstü 4080 Super Sistem

Tulkas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
9600x
Ekran Kartı
4080 Super
Merhabalar,

Bir pc almak istiyorum hazır yeni yıl gelmeden ve vade farksız taksit görebildiğim için şöyle bir sistem dikkatimi çekti:

Bu sistem nasıldır? Özelleştirme gerekli mi? Bunun yerine 4070 ti super'e mi dönmem mantıklı?

Fiyat konusunda çok bir kısıtım yok ama tabii ki yukardaki ürünün fiyat bantını da çok geçmese iyi olur.

Bunlar dışında 4k-2k gaming için önerebileceğiniz bir sistem var mı bu fiyatlarda?

Son olarak da bu sistem 4k kaldırır mı?

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201
Merhabalar,

Bir pc almak istiyorum hazır yeni yıl gelmeden ve vade farksız taksit görebildiğim için şöyle bir sistem dikkatimi çekti:

Bu sistem nasıldır? Özelleştirme gerekli mi? Bunun yerine 4070 ti super'e mi dönmem mantıklı?

Fiyat konusunda çok bir kısıtım yok ama tabii ki yukardaki ürünün fiyat bantını da çok geçmese iyi olur.

Bunlar dışında 4k-2k gaming için önerebileceğiniz bir sistem var mı bu fiyatlarda?

aynı işlemci
thermalright 240 mm sıvı soğutma
msi b650m p anakart (3500 tl lik ucuz soğutmasız 2 ram slotlu değil soğutmalı 4 ram slotlu model)
patriot viper 2x16 6000 cl30 ram (frekans cl oranı daha iyi)
kingston 1 tb m2 gen4 ssd (daha iyi okuma yazma)
aynı markanın ichill serisi 4080 super ekran kartı
deepcool 750w psu lu mesh panel kasa

76500 tl civarı tutuyor bu da
tek tek topladım
bunda da sadece ram hariç geri kalan ürünlerin hepsi peşin fiyatına 12 taksit (sizde kuveytturk kullanacaksınız sanırsam)
aradaki fiyat farkına bakıyorum

25-35k bandında bile avantajlı hazır sistemlerde tek tek toplamaya göre 3-4k üzeri avantaj olabiliyorken
bu fiyattaki bir sistemde 3k gibi bir fiyat farkı çok cazip gelmedi

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
Merhabalar,

Anakart, ram, ssd çok vasat. Psu guvenilmez, soğutucu çok kötü bence değmez.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
PSU FSP HYDRO K PRO sıkıntı çıkaracak bir ürün değil PSU işinin babası FSP dir.

Merhabalar,

Öncelikle sistem 4K kaldırır.

Ekran kartını ICHILL 3X yapman ve sıvı soğutma olarak 360mm bir model seçmende fayda var. Onun dışında tek tek toplama düşünürsen toplama yapabiliriz.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

Bu sistem 80.5K tutuyor fiyat olarak daha yüksek ama parça kalitesi de daha iyi.

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201

Bu sistem 80.5K tutuyor fiyat olarak daha yüksek ama parça kalitesi de daha iyi.
vade farksız 12 taksit alacağı için o sistemi attı arkadaş
evet sistem pahalı olmasına rağmen daha iyi bileşenler var
ama burda işin içine taksit girince 12 değil 6 taksitte bile makas çok açılacak

KS

Tulkas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar tekrardan,
Biraz daha baktım da son olarak 4070 ti super ve 4080 super arasında gidip geliyorum.

İkisine yaptığım özelleştirmeler de şu şekilde:
1735043893467.png
1735043979515.png

Sizlere sormak istediğim sorular şunlar:
- Aralarındaki 10k farka değecek bir performans farkı var mı 4070 ti super ve 4080 super arasında?
- Bu sistemler alınır mı? (Pahalı mı? Bildiğim 5k civarı fark var ama 6 taksit olması beni cezbediyor) Yoksa beklemeli miyim? (İndirim, 5000 serisi vs için)
- Bu özelleştirmelerde düzeltmem gereken bir durum var mı?
- 0'dan parça parça toplamayı beceremeyeceğimi düşünüyorum montajı vs çok bilgim yok ancak 0'dan parça parça toplamak daha mı mantıklı? Forumda sürekli 50 60 k arasına 4070 ti superli sistem toplanır vs diye bir muhabbet var ama benim baktığımda o fiyatlarda anakart ve işlemciden baya kısılması gerekiyor gibi gözüküyor ya da ben düzgün bakamamışımdır?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Merhabalar tekrardan,
Biraz daha baktım da son olarak 4070 ti super ve 4080 super arasında gidip geliyorum.

İkisine yaptığım özelleştirmeler de şu şekilde:
1735043893467.png
1735043979515.png

Sizlere sormak istediğim sorular şunlar:
- Aralarındaki 10k farka değecek bir performans farkı var mı 4070 ti super ve 4080 super arasında?
- Bu sistemler alınır mı? (Pahalı mı? Bildiğim 5k civarı fark var ama 6 taksit olması beni cezbediyor) Yoksa beklemeli miyim? (İndirim, 5000 serisi vs için)
- Bu özelleştirmelerde düzeltmem gereken bir durum var mı?
- 0'dan parça parça toplamayı beceremeyeceğimi düşünüyorum montajı vs çok bilgim yok ancak 0'dan parça parça toplamak daha mı mantıklı? Forumda sürekli 50 60 k arasına 4070 ti superli sistem toplanır vs diye bir muhabbet var ama benim baktığımda o fiyatlarda anakart ve işlemciden baya kısılması gerekiyor gibi gözüküyor ya da ben düzgün bakamamışımdır?
İkisi de fiyat - ürün kalitesi olarak düşük ben olsam almazdım tek tek toplardım. Parçaları da bir bilgisayarcı da birleştirtilebilirsin.

KS

Tulkas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İkisi de fiyat - ürün kalitesi olarak düşük ben olsam almazdım tek tek toplardım. Parçaları da bir bilgisayarcı da birleştirtilebilirsin.
Yukarıda baya bir şey önermişsiniz. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Hangi parçalar kalitesiz acaba? Onları değiştirip teker teker toplamaya çalışayım.

4070ti super 4080 super arasında ne önerirsiniz 10k farka değer mi?

Bir de son olarak 5000 serisini beklemeli miyim sizce?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Yukarıda baya bir şey önermişsiniz. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Hangi parçalar kalitesiz acaba? Onları değiştirip teker teker toplamaya çalışayım.

4070ti super 4080 super arasında ne önerirsiniz 10k farka değer mi?

Bir de son olarak 5000 serisini beklemeli miyim sizce?
O bütçe için sıvı soğutma , ekran kartı modeli kalite olarak düşük. PSU da iyi bir marka ama o kadar para veriyorsan daha sağlam ve iyi bir ürün alabilirsin.

Bence Sistemin ekran kartı hariç diğer parçalarını tek tek toplama ile satın al. 1-2 ay sonra 5000 serisi gelecek paranın değerini bir şekilde korursan 5070 ve ya 5070 Tİ alırsın daha uzun ömürlü olur.

KS

Tulkas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
⁹O bütçe için sıvı soğutma , ekran kartı modeli kalite olarak düşük. PSU da iyi bir marka ama o kadar para veriyorsan daha sağlam ve iyi bir ürün alabilirsin.

Bence Sistemin ekran kartı hariç diğer parçalarını tek tek toplama ile satın al. 1-2 ay sonra 5000 serisi gelecek paranın değerini bir şekilde korursan 5070 ve ya 5070 Tİ alırsın daha uzun ömürlü olur.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

Sıvı soğutma, kasa ve psu için öneriniz var mı?
Yukarıda yazdıklarınızı mı baz alayım?

KS

Tulkas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Valla aslına bakarsanız net bir bütçem yok gelecekte başımı ağrıtmasın uzun süre götürsün.
16vram ekran kartı alacağım gibi gözüküyor hem 4k için hem uzun vadeli olması için.
İşlemci için 9700x düşündüm 7800x3d'lerin fiyatlar çok uçuk geldi. Ama parça parça toplarsam 5 dk daha verip çıkabilirim o işlemciye de.

Bu ana parçaları üzmeyecek ama fiyatda da çok uçmayacak biraz daha f/p odaklı parçalar için önerilere açığım. (Örnek veriyorum x870, msi b650 gaming plus, biostar b650mp-e pro arasında tabiki x870 en iyisi ancak msi b650 gaming pronun da gayet yeterli olacağını belirttiler. Buradaki tercihim üzmeyen ortası olur)

Beklentim uzun vadeli bundan 4 5 sene sonra bana sorun çıkarmayacak değişime mecbur bırakmayacak bir sistem olması. Bütçeyi ona göre ayarlayabilirim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Valla aslına bakarsanız net bir bütçem yok gelecekte başımı ağrıtmasın uzun süre götürsün.
16vram ekran kartı alacağım gibi gözüküyor hem 4k için hem uzun vadeli olması için.
İşlemci için 9700x düşündüm 7800x3d'lerin fiyatlar çok uçuk geldi. Ama parça parça toplarsam 5 dk daha verip çıkabilirim o işlemciye de.

Bu ana parçaları üzmeyecek ama fiyatda da çok uçmayacak biraz daha f/p odaklı parçalar için önerilere açığım. (Örnek veriyorum x870, msi b650 gaming plus, biostar b650mp-e pro arasında tabiki x870 en iyisi ancak msi b650 gaming pronun da gayet yeterli olacağını belirttiler. Buradaki tercihim üzmeyen ortası olur)

Beklentim uzun vadeli bundan 4 5 sene sonra bana sorun çıkarmayacak değişime mecbur bırakmayacak bir sistem olması. Bütçeyi ona göre ayarlayabilirim.
Hocam yukarıda attığım sisteme ek anakartı bununla değiştirebilirsin işlemciyi de 9700x yapabilirsin ama 2K ve üzeri çözünürlükte oyunlarda işlemci sana çok bir şey katmaz performans anlamında.

KS

Tulkas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam yukarıda attığım sisteme ek anakartı bununla değiştirebilirsin işlemciyi de 9700x yapabilirsin ama 2K ve üzeri çözünürlükte oyunlarda işlemci sana çok bir şey katmaz performans anlamında.

Tamamdır teşekkür ederim yardımların için.
Ekstra bir kampanya vs çıkmazsa parça parça bunları toplarım ekran kartını da 5000 serisine bırakırım gibi gözüküyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri