42 inç yada daha büyük monitör kulanan varmı?

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Merhaba, 42 inç veya daha yüksek inçli monitörlerde alt yazılı dizi, film izlerken yazıları okumakta sorun yaşıyor musunuz yazıları okuyabilmek için ekrana tavsiye edilen uzaklıktan daha fazla yaklaşmak gerekiyor mu?

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
bence 80-100 cm arası gibi düşünüyorum. Ben şu anda 32 inç ekran kullanıyorum 2k ve mesafemi 60 cm'den aşağı düşürmüyorum. Yoksa ciddi ciddi zarar veriyor gözlere.

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Senin biraz daha uzakta durman lazım çözünürlük ve boyuta göre ideal 105-115 arasıdır diye tahmin ediyorum. Benim merak ettiğim alt yazılar büyük inçli ekranlarda okumak zorlaşırmı nede olsa mesafimiz uzak olacak

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Senin biraz daha uzakta durman lazım çözünürlük ve boyuta göre ideal 105-115 arasıdır diye tahmin ediyorum. Benim merak ettiğim alt yazılar büyük inçli ekranlarda okumak zorlaşırmı nede olsa mesafimiz uzak olacak
Şu an 32 inçe bahsettiğin mesafelerde otursaydım işimi o kadar da rahat yapamazdım.70 civarı ideal benim için şimdilik. Gözünde problem yoksa altyazı okursun bence altyazıları. Sonuçta bahsettiğin ölçülerde televizyon kullananlar var ve koltukta oturup 2 3 metre mesafeden falan izliyorlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri