Soru 4K Için 27 Inç Kötü Mü?

svjzib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar hem single hem online oyunlar oynuyorum ve bu yüzden 27 inç düşünmüştüm ama bana 4k için en az 32 inç tercih etmelisin demişler neden 27 inç için 4k önerilmiyor?
Görüntü kalitesi olarak 32 inç ya da 27 inç arasında fark olur mu?
32 inç fps oyunlarında çok zorlar mı? (Masa ile aramda 75-80 cm civarı mesafe olacak)

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
32 inç gereksiz büyük anca kafanı sağa sola çevirirsin hikayeli oyunlar dizi film vs. izlemek için ideal fakat fps oyunları için çok kötü seçim olur

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
FPS oyunları için 1080p 24" monitör tercih edilir genellikle ama sonuçta sporcu değilde eğlenmek için oynayacağın için bu seni çok etkilemez

Ama şöyle bir düz mantık yürütsek çok hatalı olmaz herhalde şimdi şöyle düşünelim
22" monitör olsun FHD kalitede ve aynı monitörün 24" ve 27" olsun aralarında ki tek fark monitörlerin büyüklüğü 1080p 1920x1080p pixel ifade eder şimdi biz monitörü büyüttük ama pixel sayıları aynı ? yani 22" pixel boyutu atıyorum 1mikro bilmem ne olsun 27" 1 pixelin boyu 5 mikron bilmem ne olacak gibi buda görüntüde dalgalanmaya ya da senin kaliteni etkileyebilecek bir şey benim yorumlamama göre tabi bu yani monitör boyu arttı aynı şekilde pixelerde büyüdü

Umarım az çok doğru anlatabilmişimdir :-D yanlışım var ise düzeltenlere şimdiden teşekkürler.

KS

svjzib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
32 inç gereksiz büyük anca kafanı sağa sola çevirirsin hikayeli oyunlar dizi film vs. izlemek için ideal fakat fps oyunları için çok kötü seçim olur
Ben de öyle düşünüyorum ama kartım 4090 olacak ve bu yüzden 4k tercih edeceğim normalde düşüncem 2k 27 inçti arkadaşlarım ve yabancı forumlar 4k için 32 tercih edilir dedi

FPS oyunları için 1080p 24" monitör tercih edilir genellikle ama sonuçta sporcu değilde eğlenmek için oynayacağın için bu seni çok etkilemez

Ama şöyle bir düz mantık yürütsek çok hatalı olmaz herhalde şimdi şöyle düşünelim
22" monitör olsun FHD kalitede ve aynı monitörün 24" ve 27" olsun aralarında ki tek fark monitörlerin büyüklüğü 1080p 1920x1080p pixel ifade eder şimdi biz monitörü büyüttük ama pixel sayıları aynı ? yani 22" pixel boyutu atıyorum 1mikro bilmem ne olsun 27" 1 pixelin boyu 5 mikron bilmem ne olacak gibi buda görüntüde dalgalanmaya ya da senin kaliteni etkileyebilecek bir şey benim yorumlamama göre tabi bu yani monitör boyu arttı aynı şekilde pixelerde büyüdü

Umarım az çok doğru anlatabilmişimdir :-D yanlışım var ise düzeltenlere şimdiden teşekkürler.
Anladım çok teşekkür ederim 😀 kartı 4090 düşündüm önceden aklımda ki 2k 27 inçti ama 4k tercih et o yüzdende 32 al dediler

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Ben de öyle düşünüyorum ama kartım 4090 olacak ve bu yüzden 4k tercih edeceğim normalde düşüncem 2k 27 inçti arkadaşlarım ve yabancı forumlar 4k için 32 tercih edilir dedi
kesinlikle 4k tercih et tabi ama dediğim gibi çok büyük olur aklında bireyler oluşması için bi teknoloji mağazasına git deneyimle deneyimleyemezsen

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
4K 27 inch de alınır ama 32 inch alacaksan kesinlikle curved almalısın.

KS

svjzib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri