5 Aylık Evga Gtx 1660 Super Sc Ultra Gami̇ng Deneyimi

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
1675447585436.png

Eylül ayının başlarından beri aldığım bu kartı kullanmaktayım. Yaklaşık 5 Aydır kullanmaktayım. Sizlere deneyimlerimi anlatmak istiyorum.

Kartın tasarımından başlamak istiyorum. Açıkçası gözüme çok hoş geldi. Gerek fan tasarımları olsun gerek arka plaka tasarımı olsun güzel görünüyor. Fanlar üzerindeki detaylarda hoş duruyor.

Soğutma bakımından gerçekten güzel soğutması var. Kapsamlı bir stres testi yapmadım ancak şu zamana kadar oyunlarda maksimum 68-70 derecelerden üstünü görmedim.

%98-99 GPU Kullanımında fan devri %50-%60'lara çıkıyordu. Ve GPU'nun sıcaklığıda 64-65 derecelerde geziniyordu.

Şimdi bazı oyunlarda elde ettiğim dereceleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

-NFS Heat 1080P Ultra ayarlar: 64-67 Derece arası
-Snow Runner 1080P Ultra ayarlar: 63-67 Derece arası
-COD MW II 2022 Warzone 2.0 1080P Orta-Yüksek karışık ayarlar: 65-68 Derece arası
-ETS 2 1080P Ultra ayarlar: Maksimum 61-63 derece
-Efootball Pes 2021 1080P Ultra ayarlar: Maksimum 52-55 Derece arası
-Rocket League 1080P Ultra ayarlar: Maksimum 60-63 Derece arası

Evet son 2 oyun öyle çok ağır oyunlar olmayabilir lakin paylaşmak istedim. Tabii bu derecelere kasamın mesh olması çok büyük etki ediyor. Genel anlamda serin çalışıyor. Boşta ki sıcaklıkları çok değişken olabiliyor. Bazen 32-33 derece bazen 43-45 dereceler. Fanlar 0dB özelliğinden ötürü yük altında değilken devreye girmiyor.

Kart genel anlamda iyi kalitesi zaten ortada Evga'nın kartı fakat kartta Coil Whine sorunu mevcut. Özellikle fanlar ilk başta çalışırken çok garip bir ses geliyor. Bunun neyden kaynaklandığı şu anda çözebilmiş değilim. Normal Coil Whine sesini biliyorsunuzdur o da oluyor. Ama bunun haricinde fanlar çalışırken size nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama çekirge sesinin kalın bir hali diyebilirim. Bu sadece fanlar ilk başta çalışırken bir süre oluyor sonra kesiliyor. Sonrasında yine oluyor periyotlar halinde ve genelde FPS'yi sabitleyince çıkıyor ortaya bu durum. Normal Coil Whine dan daha rahatsız edici bir durum ama şu an da kartı garantiye göndermek istesem de gönderemem.

1675448974347.png

Bu da GPU-Z'de olan Özellikleri.

Genel bir değerlendirme yaparsak karttan memnunum. İmkanım olduğunda şu fanlar çalışırken ki olan seslerden ötürü kartı garantiye göndermeyi planlıyorum.

Sonuna kadar okuduğunuz için Teşekkür ederim :).

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri