Soru 5080 Için Ekipman Önerisi

La volpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
?
Ekran Kartı
5080
Merhaba
100 ila 130 k arası bütçem var . 5080 li kasa toplamak istiyorum . 5080 çıkana kadar diğer ekipman parçalarını ucuzken almak istiyorum( kasım indirimi falan ) . 5080 için hangi ekipman hangi marka nasıl uyumlu olur ne olmalı bilmiyorum ( ssd güç kaynağı anakart soğutucu… gibi ) . Nasıl bir araştırma yaplamlıyım? Hangi özellikleri aramalı ? Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
121
Rtx 5080 özellikleri tam olarak belli değil sızıntılara göre yorumlanıyor, Sadece 400WAt bu seri için güç tüketiminden bahsediliyor,150-200 arası da işlemci kullansa 850w-1000w gibi psu lazım acele etmeyin tam belli olunca toplarsınız sistemi.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,170
Merhaba
100 ila 130 k arası bütçem var . 5080 li kasa toplamak istiyorum . 5080 çıkana kadar diğer ekipman parçalarını ucuzken almak istiyorum( kasım indirimi falan ) . 5080 için hangi ekipman hangi marka nasıl uyumlu olur ne olmalı bilmiyorum ( ssd güç kaynağı anakart soğutucu… gibi ) . Nasıl bir araştırma yaplamlıyım? Hangi özellikleri aramalı ? Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Bütçe kart dahil mi ?

KS

La volpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bütçe kart dahil mi ?
Evet dahil

Rtx 5080 özellikleri tam olarak belli değil sızıntılara göre yorumlanıyor, Sadece 400WAt bu seri için güç tüketiminden bahsediliyor,150-200 arası da işlemci kullansa 850w-1000w gibi psu lazım acele etmeyin tam belli olunca toplarsınız sistemi.
Belli olana kadar fiyatlar uçarsa diye çok korkuyorum. Bu bütçeye alabiliyorken alamayacağım kadar yükselirse çok üzülürüm .

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,170

Toplam:52.5K

Güç kaynağı bütçeye göre bu da seçilebilir

Son düzenleme:
KS

La volpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Toplam:53.7K

Çok teşekkür ederim. Hepsini kaydettim . Son olarak siz bazı ekipmanları burdan biraz daha yükseltecek olsanız hangileri olurdu ? Yada bütçem sıkışma ihtimaline karşı bazı ekipmanların daha düşük versiyonlarını alacak olsanız hangileri olurdu ?
Bu kısım diğer olasılıkları öğrenmek için sordum . Vakit ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,170
Çok teşekkür ederim. Hepsini kaydettim . Son olarak siz bazı ekipmanları burdan biraz daha yükseltecek olsanız hangileri olurdu ? Yada bütçem sıkışma ihtimaline karşı bazı ekipmanların daha düşük versiyonlarını alacak olsanız hangileri olurdu ?
Bu kısım diğer olasılıkları öğrenmek için sordum . Vakit ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim
PSU 2. Attığım onun dışında SSD kapasite olarak artılabilir gerisi boşa masraf olur.

Bütçe sıkışırsa kasa ve soğutucu da değişikler yapılabilir. Anakart da değişebilir.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
259
Bu bütçeye monitör klavye mouse gibi bileşenlerde dahilmi şundan soruyorum böyle bir sistem toplayıp bu ekipmanları da iyi düzeyde tercih etmek isterseniz onlarıda hesaba katın anlamında dedim sonuçta bunlarda az meblağ lar tutmıcak.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427

Toplam:53.7K

Önerdiğiniz kasa "project zero" uyumlu mu? Anakartta project zero yazıyor.

omerizma

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba
oyy trnin en iyi pcsimi geliyor yoksa

gaminglaptopcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Kütahya doğumlu Uşak'ta oturan bir Denizli'li
Merhaba
Açıksası bütçenizi duyunca kendim bir hayallere daldım vallaha:)Bu arada O 5000 serisi daha henüz çıkmadı evet ramak kaldı galiba ama olsun daha özellikleri sızdırılma aşamasında satışa çıkmadı heralde. Siz isterseniz Ekran kartı olarak 3 fanlı 3090 ti da alabilirsiniz 24 GB önbellekli 384 bit 480 watt gücünde, yanınada işlemci olarak Ryzen 7 9800x3d veya 7950x3d(16 çekirdekli) alın buda(9800x3d): 96 MB L3 önbellekli 8 çekirdekli 16 iş parçacıklı 120 watt gücünde 5.2 GHz turbo frekans hızı ve 5600 MHz bellek hızında 9. Nesil bir işlemcidir kendisi. Tabi bu ikili yaklaşık 75 bin lira hesap çıkartıyor. Ama yanlış görmediysem Max 130 bin lira bütçeniz varmış yani daha 55 bin liranız var. Bu kalan parayla bence geri kalan ekipmanları cihazları alırsınız. En pahalı cihazlar zaten işlemci ve ekran kartıdır. Diğerlerini akakçeden ve cimriden ucuza hesap yapabilirsiniz. Birde epey sitesinden alacağınız parçaların tüm özelliklerini biraz aşağı kaydırarak detaylı olarak görebilirsiniz efenim. Akakçede bazı ürünleri özellikleriyle karşılaştırıp size kolaylık sağlayabiliyor. Yani atıyorum iki tane SSD depolama diski var bunları fiyatıyla özellikleriyle karşılaştırıyor. Size SSD disk olarak Kingston, Western digital blue (WD Blue), Samsung, gibi tanınan bilinen markaları önerebilirim. Şunu da söylemeden geçmeyem, SSD ve ram lerin hızlarını göz önünde bulundurun lütfen bu hızlar oyunu indirmenizi oyunu açma sürelerini etkiliyor mesela en az 4-5 bin MHz hızında çalışan ramlar iyi oluyor birde soğutuculu ramlar varmış onlara bakınız ısınmaması için güzel olur, SSD disklerde de okuma yazma hızları vardır bunlar oyun indirirken açarken depolarken önemli unsurlardır. Sonrasında işlemci soğutucusunu çok iyi biraz pahalı kaliteli iyi bir sıvı soğutucu gerekiyor böylesine bir yüksek işlemciye. Güç kaynağı olarak yüksek sertifikalı yüksek wattlı seçmeniz gerekir yani 850 watt aşağısı kabul edilemez. Sertifika dediğim şey ise 80+ Gold bronze falan yazar özelliklerinde farkedersiniz bu da güç kaynağının kalite standartlarında iyi olduğunu gösterir. 850 watt hatta 1200 watt üstü PSU Lara güç kaynaklarına ihtiyaç var neden derseniz hesap yapam hemen: 480 watt GPU yani ekran kartı ARTI 120 watt işlemci yani CPU etti size 600 watt güç gerekiyor 🙃 Bir şey daha var o da bilgisayarınızı aldıktan sonra performans testleri gibi zımbırtılar bunlarıda yapmakta fayda var onun dışında GPU-Z ve CPU-Z yazılımlarını indirin bilgisayarınızı aldıktan sonra. Bu yazılımlar ekran kartı ve işlemcinin hızlarını özelliklerini sıcaklıklarını gibi herşeyini gösteriyor. Bak az kaldı unutuyordum tüm bu parçaları taşıyacak bir anakart lazım lakin bende anakart seçimlerinden bende hiç anlamıyorum onu siz araştırırsınız. Kasaya değinip kapanışı gerçekleştirelim aklıma gelen bir şey olursa ekleme veyahut değişiklikler yaparız evvel Allah merak etmeyiniz vakit olduktan sonra. Kasa olarak 3090 ti ekran kartını rahatlıkla sığdıracak güzel fanlı kasalara bakın hoşunuza gideni alabilirsiniz bundan da pek bir bilgim yok kasa konusunda maalesef onu siz halledersiniz. Çok çok çok yazdığım için özür dilerim kusuruma bakmayınız lütfen herşeyi detaylıca bilmeniz gerekenleri anlatmak istedim sadece, iyi günler iyi okumalar dilerim görülmek üzere:)
Merhaba

Son düzenleme:
KS

La volpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu bütçeye monitör klavye mouse gibi bileşenlerde dahilmi şundan soruyorum böyle bir sistem toplayıp bu ekipmanları da iyi düzeyde tercih etmek isterseniz onlarıda hesaba katın anlamında dedim sonuçta bunlarda az meblağ lar tutmıcak.
Onları da hesapladım , hallettim . Yinede hatırlatma için teşekkürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri