Yardım 5600X Overclock

Emirmnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Herkese merhaba arkadaşlar overclockdan fazla anlamadığım için yardım istiyorum bilen arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim overclock yapmak istediğim parça işlemcim (5600x)
Anakartım (b450 pro vdh max)
Silikon kalitesi golden sample

not: forumda yeniyim

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,688
Herkese merhaba arkadaşlar overclockdan fazla anlamadığım için yardım istiyorum bilen arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim overclock yapmak istediğim parça işlemcim (5600x)
Anakartım (b450 pro vdh max)
Silikon kalitesi golden sample

not: forumda yeniyim
Sogutucun nedir ?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,688
Ama şuan aşırı derecede serin çalışıyor oyun esnasında 47 48 derecelerde çalışıyor
Overclock yapınca sınırları zorlayacaksınız ne akdar overclock yapmayi dusunuyorsunuz islemcinin omru kisalicak bu arada

emretasar02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Anakartınızda CPU booster açık olup olmadığına bakarsanız OC yapmadan da performans artırabilirsiniz. Ayrıca ekran kartınız ne ve neden OC yapmayı düşünmektesiniz.

KS

Emirmnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anakartınızda CPU booster açık olup olmadığına bakarsanız OC yapmadan da performans artırabilirsiniz. Ayrıca ekran kartınız ne ve neden OC yapmayı düşünmektesiniz.
Core boost performance açık kullanıyordum biara kafama göre yapayım gitsin dedim 4.85ghz yaptım voltajı 1.362 yaptım sistem ara ara oyundan atmaya başladı 4.8ghz aldığım zaman oyundan atmalar durdu ortalama fps bayağı arttı ekran kartım 3060 gaming z trio amacım ortalama fps arttırmak

emretasar02

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Core boost performance açık kullanıyordum biara kafama göre yapayım gitsin dedim 4.85ghz yaptım voltajı 1.362 yaptım sistem ara ara oyundan atmaya başladı 4.8ghz aldığım zaman oyundan atmalar durdu ortalama fps bayağı arttı ekran kartım 3060 gaming z trio amacım ortalama fps arttırmak
OC ile FPS artışı verimlilik konusunda sana problem çıkarabilir çünkü kullandığın sıvı soğutucusu (120mm ) yetersiz kalabilir bu yüzden ısınma artıracaktır. Bu da haliyle işlemci çalışma frekansını düşürecektir buda oyunlarda drop almana neden olacaktır.

KS

Emirmnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
OC ile FPS artışı verimlilik konusunda sana problem çıkarabilir çünkü kullandığın sıvı soğutucusu (120mm ) yetersiz kalabilir bu yüzden ısınma artıracaktır. Bu da haliyle işlemci çalışma frekansını düşürecektir buda oyunlarda drop almana neden olacaktır.
Normalde işlemcimin çalışma sıcaklıklığı 47 48 derecelerde 4.8ghz aldığımda 54 56 arası çalışıyor yer yer 60 yeryer yine 48 derecelere düşüyor yanlış biliyor olabilirim 70 75 dereceye kadar işlemci ısısı normal diye biliyorum ondan düzgün bi oc ile hem daha verimli hemde aşırı sıcak olmadan 65 70 derecelerde kullanabilirim diye düşündüm

Birde 360hz monitere geçmeyi düşünüyorum

KS

Emirmnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Neyise herhalde konu hakkında fazla bilgi sahibi yok teşekkür ederim 🙂

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri