Öncelikle herkese cevapları için teşekkür ederim. Ben klavye ve mouse ile oyun oynayan birisi değilim pek. Bundan önceki sistemimde 2005'ten kalma ofis klavyesi ve mouse u kullanıyordum. Yeni aldığım klavye ve mouselarda çok üst düzey bir şey olmasına dikkat etmedim. Paradan kısmak için değil. Bu aralar para konusunda pek sıkıntım yok. Çok kullanmayacağım için genel olarak tatmin edecek bir kombin seçtim. Multiplayer FPS oyunları oynamıyorum. Bu yüzden kulaklıkta da muhteşem bir kulaklığa ihtiyacım olduğunu düşünmedim. Ses kasmaya ihtiyacım yok. Kasılacak oyun oynamıyorum. Sadece mikrofonu olan bir kulaklık almayı yeterli gördüm. Koltuğu deneyerek aldım. 15'li konfor olarak bana en rahat gelendi, onu tercih ettim. Masa konusunda da suntalam malzemesinden yapılması ve geniş olması benim için kıstastı. Ceramical'ın masası uygun geldi, fiyat olarak ve isteklerimi karşılama açısından, memnunum. Monitör'ü gaming gecesinde indirime girdiği için aldım. Normalde 10k verip Dell'in bir moniötrünü alacaktım. O yüzden fiyat olarak iyi bir fırsat yakaladığımı düşünüyorum. Genellikle pad ile oyun oynadığım için pad önemliydi. Son nesil XB kolu, Razer Wolverine ve Dualsense arasında kaldım. Adaptive Triggers'ı ve Haptic Feedback'i DSX sayesinde PC'de kullanabileceğimi fark ettiğim için Dualsense tercih ettim. Ekran kartında ya 80ti alacaktım, ya da 7-8k daha fazla verip ROG Strix 4070ti alacaktım. Ekran kartında özellikle serinin en iyisini almak istedim çünkü eski ekran kartım fiyattan kısmak için markanın orta segment bir ürünü aldığım için çok üzdü beni. O yüzden alacağım ekran kartı ya en iyi 3080ti olarak geçen Suprim X 3080ti olacaktı, ya da en iyi 4070ti olarak geçen Rog Strix 4070ti olacaktı (Gerçi şuan en iyisi Palit'inki sanırım 4070ti'da onu da alabilirdim 4070ti tercih edecek olsaydım). 4070ti'a 7k fazla para verebilirdim lakin anakartı değiştirmediğim için 4070ti ve sonrası DDR5 bir sisteme yakışır diye düşündüm ve kararımı 3080ti'dan yana kullandım. CPU'da aynı şekilde AMD tarafında DDR4'e alınabilecek en iyi CPU'lardan biri olarak geçtiği için tercih ettim 5800x3D'yi. Aldığım vakitte en ucuza satan yerden aldım. Aynı şekilde kasa ve PSU'da ilerisini düşündüm. Kasa özellikle büyük, PSU özellikle 1000 Watt'lık, sıvı soğutma özellikle 360mm'lik tercih edildi. Bir sonraki sistemimde bunları değiştirmek ile uğraşmak istemedim. SSD konusunda 3800'e buldum bu SSD'yi. Depolama alanı ve okuma yazma değerlerine göre fiyatı gözüme uygun gözüktüğü için aldım. Normalde SSD alma düşüncem yoktu. Aldığıma pişman değilim, SSD'de 30 saniyede açtığım oyunu HDD'de 3.27 dakikada açıyordum. İyi ki SSD almışım. Ram konusunda da Anakart zaten 3800 Mhz'ye kadar destekliyodu dual takıldığı zaman. O yüzden alınabilecek en iyi RAM'lerden birini aldığımı düşünüyorum. Yani Corsair AMD'ye özel üretmiş sanırım bu ürünü. Öyle yazıyordu. Alınabilecek en iyilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Sanırım atladığım parça kalmadı. Bu arada aldığım parçaların hepsi sıfır olarak alındı. Ben bu sebepten parçaların fiyatının uygun olduğunu düşünüyorum/dum. Özellikle ekran kartının. Ama genelen fazla ödediğimi söyleyen kişi sayısı fazla. Açıkcası şuan 50k vermişim, 60k vermişim. Çok koymuyor bana. Olan oldu çünkü, olanla olmuşa ağlamaya lüzum yok ama enayilik, enayiliktir. Bunu daha önce de belirttim zaten. Bundan sonra toplayacağım sistemde daha randımanlı hareket ederim. Bütçesi fazla olmuş olabilir ama performans olarak istediğim performansı, belki daha fazlasını veriyor bana. (Bundan önceki sistemim gerçekten içler acısıydı)
Burada yazdıklarımı kendimi aklamak için yazmadım. Yanlış anlaşılmasın. Aklanacak bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Sadece parçaları alırken mental olarak izlediğim yol haritasını paylaşmak istedim sizinle. Daha önce de dediğim gibi. Bu işlerin bilir kişisi değilim. Çok yanlış bir yol izlemiş de olabilirim, lakin izlediğim yol bu şekildeydi ilgili sistemi toplarken.