Soru 60-65K Bütçe | Monitör Dahil Oyun + Youtube İçin Hazır Sistem Önerisi

Stream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemci
.
Ekran Kartı
.
Merhaba arkadaşlar,

Monitör dahil yaklaşık 60.000 – 65.000 TL bütçe ile hazır veya toplama bir bilgisayar almayı düşünüyorum.

Genellikle hikayeli oyunlar oynuyorum ama arada rekabetçi oyunlara da giriyorum. Ayrıca ileride YouTube için oyun videosu çekmeyi ve kayıt almayı da düşünüyorum.

Bu bütçede uzun süre götürecek, oyunlarda iyi performans verecek hazır sistem veya parça önerilerinizi alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

ozzinvincible

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sistem Tavsiyesi (AM5 Platformu - Geleceğe Dönük)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Super (12GB)

Neden: Hikayeli oyunlarda DLSS 3.5 ve Frame Generation ile 2K çözünürlükte harika performans verir. Ayrıca YouTube için kayıt/yayın yapacaksan NVIDIA'nın NVENC kodlayıcısı işlemciye yük bindirmeden kaliteli kayıt almanı sağlar.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F

Neden: Şu an fiyat/performans kralı. AM5 soket yapısında olduğu için ileride işlemcini kolayca yükseltebilirsin.

Anakart: Gigabyte veya MSI B650M serisi bir anakart.

RAM: 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 DDR5.

Not: YouTube ve video kurgu işleri için 32GB RAM artık standart olmalı.

Depolama: 1TB NVMe Gen4 SSD (Okuma hızı 5000MB+ olması oyun yüklemelerinde avantaj sağlar).

Kasa & PSU: 700W - 750W 80+ Bronze/Gold sertifikalı güvenilir bir marka (Corsair, Thermaltake, Cooler Master).

Monitör Tavsiyesi (2K Çözünürlük Şart)
Bu sistemin hakkı kesinlikle 2K (1440p) monitördür. 1080p bu ekran kartına "darboğaz" yaptırır.

Öneri: Gigabyte GS27Q X veya ASUS ROG Strix XG27ACS

Neden: 27 inç, IPS panel ve en az 180Hz tazeleme hızı. Hem hikayeli oyunlarda renkleri canlı görürsün hem de rekabetçi oyunlarda akıcılığı hissedersin.

Neden Bu Kurulumu Seçmelisin?
YouTube ve Kayıt: RTX 4070 Super sayesinde oyun oynarken arka planda 4K kayıt alsan bile FPS kaybın minimum olur. AV1 desteği sayesinde videoların daha az yer kaplar ve daha kaliteli olur.

Ömür: DDR5 ve AM5 platformuna yatırım yaptığın için bilgisayarın 4-5 yıl sonra eskidiğinde komple kasa değiştirmek yerine sadece parça güncelleyerek devam edebilirsin.

Denge: Hikayeli oyunlarda (Cyberpunk, Elden Ring vb.) DLSS sayesinde en yüksek ayarlarda akıcı oynarsın; Valorant, CS gibi oyunlarda ise işlemcinin gücüyle 400-500 FPS bandını görürsün.

Özet Tavsiye: Bütçenin yaklaşık 50-52 bin TL'sini hazır kasaya, kalan 10-12 bin TL'sini ise kaliteli bir 2K monitöre ayırman en mantıklı hareket olacaktır. Hazır sistem satan sitelerde (Gaming.gen, İtopya, Sinerji vb.) "7500F + 4070 Super" araması yaparak en uygun kampanyayı yakalarsan senin için iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri