6700xt vs 3070

Berkeberke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21

Aradaki fiyat farkına 3070’li olanı tercih etmeye değer mi? AMD ekran kartı sıkıntı yaratır mı?

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796

Aradaki fiyat farkına 3070’li olanı tercih etmeye değer mi? AMD ekran kartı sıkıntı yaratır mı?
bence okadar fiyat farkı deymez 3070 li sistem tabikide iyi ama aralarında 4000 tl lik bi fark yok deymez
amd li sistemdede her oyunu rahatlılla oynarsınız

Son düzenleme:

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
1-AMD ekran kartı sıkıntı yaratmaz. 6xxx serisinde bayağı bir hatalarını düzeltmişler. Ancak yinede bazı driver güncellemelerinde sorun çıkabiliyor veyahut wattman hatası alan oluyor. Forumdaki konulara bakarak bilgi edinebilirsiniz. Bunun dışında çoğu kullanan memnun. Bu ekran kartı ile oynamayacağınız oyun yok.
2-Aradaki fiyat farkını 3070 için vermeye değer mi? Sistemi genel anlamda ne için kullanmak istediğinize bağlı.
Şu bir gerçek ki NVIDIA, yazılım ve teknoloji olarak AMD'den her daim önde oluyor. RTX, DLSS, Reflex, ShadowPlay, Canvas, Ansel, Shield, GeForce Experience - Kayıt, yayın ve render için NVENC H264 kodlama kullanması ve bunu çoğu kayıt-render programının direkt olarak desteklemesi vs.
Tabi bu bahsettiklerimin AMD kanadında da karşılığı var. FSR (ki gayet iyidir), Anti-Lag, AMD ReLive, Radeon Boost vs.
Ancak karşılaştırma yaptığımızda gerek test sonuçları, gerekse desteklenen oyun konusunda yine Nvidia önde oluyor.
RTX teknolojisinde zaten Nvidia önde. RTX'i çok önemsiyorsan önce bunu bir göz önünde bulundurman gerekir.
En basitinden DLSS'yi örnek alalım. DLSS, FSR'a göre daha az görüntü kaybı ile daha fazla FPS verebiliyor.
Nvidia Reflex ile Radeon Anti-Lag'ı örnek alalım mesela. Nvidia Reflex, Anti-Lag'a göre oyun içi gecikme sürelerinde daha iyi sonuçlar verebiliyor ve Anti-Lag'a göre daha fazla oyunda desteği var.
Son olarak Nvidia ShadowPlay ile AMD ReLive'i ele alalım. Nvidia ShadowPlay, kayıt veya yayın esnasında daha stabil ve daha az FPS kaybı yaşatırken, AMD ReLive için aynı şeyi ne yazık ki söyleyemiyoruz. AMD ReLive ile kayıt aldığınızda veya yayın açtığınızda, ShadowPlay'e nazaran daha fazla FPS kaybı yaşatabiliyor ve bazen sorunlar çıkarabiliyor. Nvidia'nın kayıt için kullandığı kodlayıcı (NVENC) AMD ye nazaran çok daha başarılı ve düşük bit hızlarında bile görüntü kalitesi güzel yayın yapmanızı sağlıyor.
Ayrıca NVIDIA'nın driverları daha sorunsuz ve stabil oluyor. (Tabi bu hiç sorunlu olmayacağı anlamına gelmez ancak genelde sorun olmuyor.)
Söylediklerimi lütfen fanboyluk olarak algılamayın. Tüm bildiklerimi, kendi tecrübelerimi ve insanların yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak bunları yazıyorum. Aradaki fiyat farkını verip vermemek konusunda son karar yine sizin. :)

Ha son olarak bana sorarsanız, aradaki 4000 TL fark vermeye değer mi? Bence değmez. Çünkü "saf kas gücü" olarak neredeyse kafa kafaya kartlar. Arada 500-1000 TL fark olsa idi "yazılım ve teknolojileri sebebiyle" direk vermeye değer diyebilirdim. Ama 4000 fazla. :)

Son düzenleme:

TheSilverton

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Rx6700 xt ile 3070 arasında 4 bin TL lik bir fark yok.

umtr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Rx6700 kullanıyorum 2 aydır .durup dururken oluşan çökmeler ve arada aldığım siyah ekranlar hiç hoşuma gitmiyor ama aldık bi kere
Sistem kurulu geldi , broş falan güncellenmekte anlamıyorum belki bi kaç ayar çekilse düzelir ama 3070 al kafanın rahatına bak

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri