60.000 TL ve üstü 70-90 K Bandında Sistem Tavsiye Edebilir Misiniz?

LyraNıa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
amd
Ekran Kartı
amd
Daha Önce Pc Toplamadım yada Kasam Olmadı Uzun Zamandır Araştırıyorum Kafamda Hala Tam Oturmadı
Soğutucu / kasa / güç kaynağı gibi konularda bilgim yetersiz.Sıcak Yazlık Bir Bölgede Yaşıyorum Buna Göre Bilgili Kişiler Bana Yardımcı Olur İse Sevinirim
1-)Amd İşlemci Benim İçin Öncelikli
2-)hem render hemde oyun bilgisayarı olarak kullanacağım
3-)minimum 32 gb ram cl32
4-)ssd çok önemli değil elimde Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0CW Soğutuculu PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD bulunuyor

Son düzenleme:

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
selamlar. ben de Bodrum'da yaşıyorum sistem ve sıcaklıklar bu şekilde. Autocad programında çizim yapıyorum ve film izliyorum aynı anda.

ramleri corsair yerine lexar vs. 6000 mhz alabilirsin. 6000 mhz öneriyorlar genelde stabil olması açısından.
ssd ok soğutucusuz. zaten anakartta soğutucu blok var.
cm soğutucu yerine thermalright vs. alabilirsin bir miktar daha ucuzlayabilir yine başarılı performans alırsın. arb ya da ekranlı vs. görsel zevkine göre fiyatı + - oynatır tabi. Kasa için hava akışı uygun power'ı kaliteli bir tane seçebilirsin.

Bu arada benim kasam akvaryum kasa diye geçenleden. ön kısmı mesh olursa belki bir miktar daha serin de çalışabilir.
sıvı soğutma üste takılı 360 mm msi.
arkada egzoz, yanda 2 altta 1 tane kasa içine hava üfleyen fan var şuan.

1754768668234.png

KS

LyraNıa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
KASA : Lian Li Lancool III Beyaz RGB Mid-Tower E-ATX Gaming (Oyuncu) Kasa
iŞLEMCİ : AMD Ryzen 7 7800X3D 5.00 Ghz 8 Çekirdek 104MB AM5 5nm İşlemci (Tray)
EKRAN KARTI : Asrock RX 9070 Steel Legend OC 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı
GÜÇ KAYNAĞI : Gigabyte Aorus Elite GP-AE1000PM PG5 ICE 1000w 80+ Platinium PCIe 5.0 - ATX 3.1 Full Modüler Beyaz Power Supply
ANAKART : ASUS TUF GAMING X870-PLUS WIFI AMD X870 Soket AM5 DDR5 8000+(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart
RAM : Patriot Viper Venom RGB PVVR532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek)
SSD : Samsung 990 EVO PLUS MZ-V9S1T0BW 1TB 7150/6300 MB/sn PCIe NVMe M.2 SSD Disk
SSD : 2TB SAMSUNG 990 PRO 7450/6900MB/s M.2 NVMe
Sıvı soğutma : Lian Li Galahad II Trinity AIO 360mm Beyaz RGB İşlemci Sıvı Soğutucu

şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum fiyatı biraz arttı ama hoşuma gitti

selamlar. ben de Bodrum'da yaşıyorum sistem ve sıcaklıklar bu şekilde. Autocad programında çizim yapıyorum ve film izliyorum aynı anda.

ramleri corsair yerine lexar vs. 6000 mhz alabilirsin. 6000 mhz öneriyorlar genelde stabil olması açısından.
ssd ok soğutucusuz. zaten anakartta soğutucu blok var.
cm soğutucu yerine thermalright vs. alabilirsin bir miktar daha ucuzlayabilir yine başarılı performans alırsın. arb ya da ekranlı vs. görsel zevkine göre fiyatı + - oynatır tabi. Kasa için hava akışı uygun power'ı kaliteli bir tane seçebilirsin.

Bu arada benim kasam akvaryum kasa diye geçenleden. ön kısmı mesh olursa belki bir miktar daha serin de çalışabilir.
sıvı soğutma üste takılı 360 mm msi.
arkada egzoz, yanda 2 altta 1 tane kasa içine hava üfleyen fan var şuan.

Ekli dosyayı görüntüle 43569
Değerli Yorumun İçin Teşekkür Ederim Ramlar Zaten kısa vaadeli bir düşünce 6 ay sonra 64 yapacağım ssdler elimde zaten ona para vermeyeceğim ps5 den sökücem sadece

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri