Yani baktımda piyasada ssd yok. Pny 480gb uyguna yakalarsan alabilirsin, Kioxia 480gb bütçen yetiyor ona bakabilirsin.700 TL Bütçeli 400 GB Üstü Laptop İçin Sata 3 SSD Önerisi
Kioxianın Sata 3 modelinde sağlık ve hız düşmesi sorunla ile karşılaşanlar var.Yani baktımda piyasada ssd yok. Pny 480gb uyguna yakalarsan alabilirsin, Kioxia 480gb bütçen yetiyor ona bakabilirsin.
Çok önermek istemedim aslında, pnylerin fiyatı anormal olmuş. Kioxia da çoğu sistemde tercih edilen bir ssd. Sandisk ultra, apacher panther gibi ürünler sağlam ama fiyatlarıda tuzlu. Ben elime geçen laptoplara wd green takıp geçiyorum artık, ne ssd alacam diye düşünmekten yoruldum. Bir sorununu görmedim.Kioxianın Sata 3 modelinde sağlık ve hız düşmesi sorunla ile karşılaşanlar var.
https://www.trendyol.com/sandisk/ss...g26-p-2516239?boutiqueId=61&merchantId=107653 bu alınır mıÇok önermek istemedim aslında, pnylerin fiyatı anormal olmuş. Kioxia da çoğu sistemde tercih edilen bir ssd. Sandisk ultra, apacher panther gibi ürünler sağlam ama fiyatlarıda tuzlu. Ben elime geçen laptoplara wd green takıp geçiyorum artık, ne ssd alacam diye düşünmekten yoruldum. Bir sorununu görmedim.
Ssd pluslarda da yavaşlama sorunu var. Kioxiadan daha yaygın. Dediğim gibi ultra serisi sağlam ama pahalı.
Ne yapacağımı şaşırdım ikinci el Samsung 870 Evo 500 GB baktım 850 den aşağıya inen yok 750 derse yine alamam çünkü nakit yok.Ssd pluslarda da yavaşlama sorunu var. Kioxiadan daha yaygın. Dediğim gibi ultra serisi sağlam ama pahalı.
Şimdi bunu alayım mı https://www.trendyol.com/kioxia/exc...g8-p-41140716?boutiqueId=61&merchantId=273674Ssd pluslarda da yavaşlama sorunu var. Kioxiadan daha yaygın. Dediğim gibi ultra serisi sağlam ama pahalı.
Yani bende arada kaldım. Bu ssdnin sorunu olmadığını söyleyen epey bir kişi var. Size gelecek olanda sorun olacak diye birşey yok zaten. Alınıp sorun olursa iade yolu izlenebilir çünkü çok seçenek yok. Sandiske her türlü tercih edilir orası kesin. Bu ssd 4 yıldır kullanan bir arkadaşım sorun yaşamamış şimdiye dek. Güvenilir diskler arasına patriotu da ekleyebiliriz ama o da piyasada yok gibi. Pny normalde kioxiaya rakip, aynı fiyat bandındaydı. Stok azaldı demekki.Ne yapacağımı şaşırdım ikinci el Samsung 870 Evo 500 GB baktım 850 den aşağıya inen yok 750 derse yine alamam çünkü nakit yok.
Şimdi bunu alayım mı https://www.trendyol.com/kioxia/exc...g8-p-41140716?boutiqueId=61&merchantId=273674
Şimdi 2 SSD linki daha ekliyorum.Yani bende arada kaldım. Bu ssdnin sorunu olmadığını söyleyen epey bir kişi var. Size gelecek olanda sorun olacak diye birşey yok zaten. Alınıp sorun olursa iade yolu izlenebilir çünkü çok seçenek yok. Sandiske her türlü tercih edilir orası kesin. Bu ssd 4 yıldır kullanan bir arkadaşım sorun yaşamamış şimdiye dek. Güvenilir diskler arasına patriotu da ekleyebiliriz ama o da piyasada yok gibi. Pny normalde kioxiaya rakip, aynı fiyat bandındaydı. Stok azaldı demekki.
Valla hepsinin kontrölcüleri, sorunları şikayetleri birbirine benziyor. Hp ve sandiski direk eleyin. Kioxia ve kingstondan yine kioxia denebilir bence. Pny olaydı bu ssdlerin hepsini sallayın gitsin derdimŞimdi 2 SSD linki daha ekliyorum.
4 ü arasından birini alacağım bu hangisi olmalı sizi de yoruyorum kusura bakmayın
![]()
Kingston A400 SA400S37/480G 480 GB 500/450 MB SATA 3 2.5" SSD Fiyatları ve Özellikleri
Kingston A400 SA400S37/480G 480 GB 500/450 MB SATA 3 2.5www.n11.com
![]()
HP S650 345M9AA 2.5" 480 GB 560/490 MB/S SATA 3 SSD Fiyatları ve Özellikleri
HP S650 345M9AA 2.5www.n11.com
WD ler 1000 lira üzeri kioxia alıyorum hayırlısı HDD m WD fakat SSD olmadığı için yavaş çalışıyor laptopValla hepsinin kontrölcüleri, sorunları şikayetleri birbirine benziyor. Hp ve sandiski direk eleyin. Kioxia ve kingstondan yine kioxia denebilir bence. Pny olaydı bu ssdlerin hepsini sallayın gitsin derdimWd blue bulursanız sata onlar da iyi.